За бебета и деца от 0+ месеца - Бързи въпроси, отговори и съвети 96

• 19 380
  • 750
  •   1
Отговори
# 570
Защо не опитате в очна клиника Св. Николай Чудотворец
защото имам лоши спомени точно от там и от отзиви също чета , че са зле ..

# 571
Защо не опитате в очна клиника Св. Николай Чудотворец
защото имам лоши спомени точно от там и от отзиви също чета , че са зле ..

Чувала съм много добри отзиви за др. Барбукова.

# 572
И аз ходя при Барбукова, вкл и майка ми и баща ми. Знам, че е детски офталмолог. Някой ден ще водя и малката при нея.

# 573
Коя е по-добра? Контрова или Барбукова?

# 574
Коя е по-добра? Контрова или Барбукова?
На мен доста хора са ми казвали , че Контрова в много добра … но почти не могат да се свържат с нея , както и аз цял ден звъння но не ми вдига , била много заета , давала лекции и постоянно в операции била , извинявам се за дългото описание , но наистина е много добра ..

# 575
Трябва ли да чакаме детето да почне да ходи, за да вземем буйки за прохождане или вече като се изправя и по цял ден подскача на 1 място на крачета може? Знам, че вкъщи е най-добре боси крачета, но навън като сме и писне, че не иска в количката и в раницата също... И също така 1 номер по-големи ли трябва да са? Спряли сме се на Колев и Колев.

# 576
  • София
Аз му взех като си ходеше спокойно. Лятото и бос е ходил навън.
Взимам стелка 0,5см по-голяма от крачето. На КК аз лично съм с неособено хубаво мнение. Струват ми се прекалено скъпи за това качество. А с този цип по средата - само се търка в другата обувка. Не едно бебе съм виждала как само го гонят да му закопчават този цип. За такива пари бих гледала Биомеханикс, Primigi, Geox (често са на намаления). Аз съм доволна от обувките на DD steps и маратонките на Puma. Ходи съвсем спокойно с тях, леки са, лесно се обуват, не се спъва, криви крака и такива.

Последна редакция: пт, 01 окт 2021, 19:53 от JayRay

# 577
Здравейте,малката на 7м и днес нослето й се чува как хрипти сякш е запушено,слагах физиологичен разтвор,дърпах с маркуча,но нищо не излиза. Гледах нослето и изглежда чисто. Какво мога да направя друго?

# 578
Нашите първи буйки бяха на К&К и определено не препоръчвам. Изключително бързо заприличаха на обувки 10та употреба, освен това ми се сториха страшно нестабилни.
За мен въпреки всички хваления са ниско качество.
За размерът, нас ни консултираха на място в магазина. Снеха му номера с една специална стелка и след това ни насочиха. Simple Smile

# 579
Нищо. Моята акушерка ми каза да не пипам там където няма нищо.

# 580
  • Германия
Така, първо обивката трябва да пасва на крачето. Как ще му вземете един номер по-голяма? Вие носите ли обувки с един номер по-големи или по-малки? Стелката трябва да е с около 7-10мм по-дълга от крачето, това дава пространство на крачето, и по-точно на пръстите, при ходене както и осигурява един 2-3-4 месеца носене преди да умалее и да стане време за следващия номер. Както много тесни така и много големи обувки могат да деформират крачетата.
За прохождане обувки не ви трябват! Те служат единствено и само за предпазване от атмосферните влияния. За зимата има различни алтернативи тип терлички, които просто пазят крачетата от мокро, студ и кал. Ходенето бос и по неравни повърхности стимулира ходилата и е изключително полезно!

# 581
Така, първо обивката трябва да пасва на крачето. Как ще му вземете един номер по-голяма? Вие носите ли обувки с един номер по-големи или по-малки? Стелката трябва да е с около 7-10мм по-дълга от крачето, това дава пространство на крачето, и по-точно на пръстите, при ходене както и осигурява един 2-3-4 месеца носене преди да умалее и да стане време за следващия номер. Както много тесни така и много големи обувки могат да деформират крачетата.
За прохождане обувки не ви трябват! Те служат единствено и само за предпазване от атмосферните влияния. За зимата има различни алтернативи тип терлички, които просто пазят крачетата от мокро, студ и кал. Ходенето бос и по неравни повърхности стимулира ходилата и е изключително полезно!

То при нея 7-10мм по-голямо идва баш гранично със следващия номер и отива в другата номерация, за това питах.  Иначе и аз съм за да ходи боса и сама да си прави баланса. Като ги гледам колко са скъпи, ако зависи от мене направо и взимам обувки тип маратонка, не от специалните за прохождане. Вече се чудя кое е наложително да се купи и кое е просто маркетингов трик, за да си харчиш парите.

# 582
И аз така като започна да ходи стабилно и с повече крачки,тогава обувки(не да се клатушка като пате 😇)
Иначе навън на люлка и в количка набързо обикаляхме парка то студ 🤣

# 583
Като стане студено и мрачно, как излизате, майчета? Моето бебе се плаши даже от слаб вятър и плаче, иска вкъщи.

# 584
Малкият е свикнал да прекарва много време навън, поне 2 пъти на ден.
Миналата зима беше лесно, защото обикаляхме с легналия кош. Тази не знам как ще го караме. Повече, честно казано, се пеитеснявам аз как ще издържа, защото смятам, че той няма да има проблем. То не се спира на едно място. Освен това ми казаха, че заради бързия метаболизъм, терморегулацията при децата е по-различна и усещането за студ също. Joy

Общи условия

Активация на акаунт