За бебета и деца от 0+ месеца - Бързи въпроси, отговори и съвети 96

• 19 376
  • 750
  •   1
Отговори
# 600
https://malchugani.com/bebeshka-knizhka-za-risuvane-s-voda-podvo … alt-toys-1005347/

Здравейте някой изпозлва ли от тези книжки 🙈 може ли мнение.. за каква възраст са ?

# 601
Изглежда интересна аз гледах подобна бяла все едно е за оцветяване, но се рисува само с вода и четка и после става оцветено,но още не съм й купила

# 602
https://malchugani.com/bebeshka-knizhka-za-risuvane-s-voda-podvo … alt-toys-1005347/

Здравейте някой изпозлва ли от тези книжки 🙈 може ли мнение.. за каква възраст са ?
Ами изглеждат доста хубави, но аз преди 3-4 години не бих ги дала, защото ще ги надраска. А като стана дума за книжки, какви бебешки инижки купувате? На нас ни стана ритуал да четем на спалнята преди да си легне в креватчето и за сега четем книжки с рими и от някъде намерих стари книжки. Пожар в гората и горската аптека. Много ми харесва. Хем е с рими, хем си е приказка. От къде може да се купят още? Доста са стари и не съм намирала такива

# 603
Isi, пробвай тук - https://knizhen-pazar.net/
Аз съм купувала стари книжки от детството на майка ми като "Бабино сърненце", "Гъбарко", "Работна мецана" и тнт.
Иначе, такава книжка и аз не бих посмяла да дам преди 3 годинки, но моят е дивак и много къса. Засега караме на картонени книжки. Simple Smile

# 604
Isi, пробвай тук - https://knizhen-pazar.net/
Аз съм купувала стари книжки от детството на майка ми като "Бабино сърненце", "Гъбарко", "Работна мецана" и тнт.
Иначе, такава книжка и аз не бих посмяла да дам преди 3 годинки, но моят е дивак и много къса. Засега караме на картонени книжки. Simple Smile
Благодаря! Много исках да намеря работна мецана. С мама си говорихме и тя ми я изрецитира в рими. Вече е баба, с още си я спомня! Много благодаря!

И също така в озон намерих една книжка с приказки ,,в гората” мисля, че беше горксата аптека, концерт в глрата и май още някоя

Последна редакция: сб, 02 окт 2021, 22:39 от Анонимен

# 605
Isi, имат няколко копия на "Работна мецана" - https://knizhen-pazar.net/books/search?in=all&q=%D0%A0%D0%B0 … D0%BD%D0%B8%D0%BA

Имай предвид, че книгите са стари и имат недостатъци, които обаче са описани в сайта. Казвам го, за да не очакваш безупречен екземпляр. Simple Smile

# 606
Работна мецана наскоро я преиздадоха, издателство Миранда... Трябва да я има в повечето книжарници.

https://www.helikon.bg/224838-Работна-Мецана:-Три-приказки-в-сти … м-Лазаркевич.html

Това издателство се е захванало с класиките с хубави илюстрации, не знам дали сте чели примерно "Индийски приказки", имаше и други...

# 607
Да, сега и "Гъбарко" и "Раборна мецана" и много други от "едно време" са преиздадени и са достъпни във всяка книжарница.
Аз обаче исках старите "колекционерски" копия от сантиментални подбуди. А и много зарадвах майка ми като и ги подарих. Simple Smile

# 608
Благодаря на всички. Ще поразгледам още и ще събера известно количество да си четем вкъщи, че като гледам колко лесно се унася и после само го пренасям в леглото. Някой път като свърши приказката го слагам в леглото и сам заспива.

# 609
Isi, на колко беше детенцето?
Синът ми на 1г+4м не може две изречения да изтрае мирен и кротък. Пробвам да чета преди лягане, ама то е скачане в леглото, викане, хвърляне на играчки от кошарата. А аз голямо желание имам вече за книжки! Grinning

# 610
Синът ми на 1г+4м не може две изречения да изтрае мирен и кротък. Пробвам да чета преди лягане, ама то е скачане в леглото, викане, хвърляне на играчки от кошарата. А аз голямо желание имам вече за книжки! Grinning
Ами почти с година по-малък!:joy: на 6 месеца е. Беше на 4 когато почнахме да го слагам до мен на спалнята да четем и отива в леглото си. Искам да го свикна от малък, че после да си четем. Мой мерак е! Доста рано започвам, но все още не може да се шугави. Ще видим дали ще продължим още известно време така. Може и той, като стане на годинка да не можем. Лека нощ

# 611
Във фейсбук има чудесна група за книги Нитоденбезкнижки, чудесни идеи и инфо има там.
Към 2г ще търсят да им четете, сега (1 до 1.6г)на мода е движението и това им е по-важно, нямат търпение. Едва сега дъщеря ми се застоява малко да й чета, повече да й обяснявам, нон стоп сочи и иска да й казвам думите, знае ги, но иска да ги повтаряме.Сега (към 2г) е момента и да се учат да подреждат и вече връща книгите след като ги е разглеждала.

# 612
Ами почти с година по-малък!:joy: на 6 месеца е. Беше на 4 когато почнахме да го слагам до мен на спалнята да четем и отива в леглото си. Искам да го свикна от малък, че после да си четем. Мой мерак е! Доста рано започвам, но все още не може да се шугави. Ще видим дали ще продължим още известно време така. Може и той, като стане на годинка да не можем. Лека нощ
Да не те разочаровам, но на тази възраст и моя заспиваше на български песнички за деца  и заспиваше без всякаква помощ. Сега сме на почти 14 месеца и заспива с мляко и на ръце Joy.
За съжаление децата растат и с растежа се променят и навиците.
Книжките ще ги почнем като видя, че вече иска да слуша, а не само да ги яде.

# 613
  • Пловдив
Нямам опит, защото не чета още на година е, но си мисля, че от 2-2.5г може би вече се концентрират и запачвят да проявяват желание да слушат и да се унасят на приказки.
Аз примерно помня как майка ми четеше едно време, но за да помня, според мен съм била над 4 години, а и четенето от нейна страна беше системно, та може и по-късно да е.

# 614
С баща му четат всяка вечер. Какво разбира не знам , но заспива. Даже след банята си търси книжката. Четат от доста време, може и просто да се е примирил Grinning

Общи условия

Активация на акаунт