За бебета и деца от 0+ месеца - Бързи въпроси, отговори и съвети 96

• 19 359
  • 750
  •   1
Отговори
# 615
Аз се опитвам да и чета пт 6ти месец , само гризе и хвърля всичко.

# 616
  • Пловдив
Според мен е до дете, нашата сама ми носи любимите си книжки и чака да и ги чета. Докато ги чета сочи картинките и приглася . А някой път като играе сама я виждам как си ги разлиства и “чете”- приказва си нейни си работи , имитира моята интонация, както съм и чела. На 13 месеца е, започнах да и чета от 4-5 месечна някъде.
Но отново считам, че е до темперамент и детенце- ако не стоеше на едно място, също нямаше да успея да и прочета нищо 😊

# 617
По цял ден сме на книжки 😬 от много време насам. По едно време, може би около месец, не носеше книжки. Но пак започна ☘

# 618
Едва успявам да прочета един абзац и започва да я взима през ръцете ми и да я разлиства няма търпение да седи и да слуша ....😃заспиването с приказка е мираж 🙄😃😃😃🤣
Ще опитам след 2г 😃иначе си мисля за тази книжка само с вода по скоро,сега за зимата е идеална да се занимаваме вкъщи и ще тренира ръчичката 🥰

# 619
Племеницата ми беше така. Не искаше аз да и чета а тя да ми чете. Нейното четене беше прелистване на страници. Нещо много полезно. Тя искаше да ни взима книжките от ръцете и да ни чете тя, да дърпа и все такива нещо както при теб Мими. Започнахме да и ги разказваме. ,,и сега Елза ударила Ана в сърцето и тя си тръгнала”  започна да ни слуша и сега е на 2,10 от известно време сама идва и ми казва ,,како моляте ми прочети приказка.”Иска да лягаме и да и чета. Всичко ще се оправи. Детето си е две. Някои не обичат да четат и да им четат.

# 620
Lore.lay,проходило ли е?

# 621
  • София
Аз им разказвам приказки, лягат и така. Книгите ги къса все още и драска, пълно неуважение.
Песни слуша и пее много моята Ена.

# 622
  • Германия
Аз разказвам приказки, ако чета от книжка се разсейва, иска да я разглежда, след това да драска. А песни пеем по цял ден. Много обича да танцува. Може би това е единственото нещо, което не и омръзва.

# 623
Нашата пък има точно една определена песен любима по Сити и само се клати и прикляква -танцува на нея 😃🤣🥰
Iko Iko (my bestie)

# 624
  • София
Книжки с капачета в момента е на мода вкъщи. Но не е търпелив за четене, само разлиства и гледа картинки. Започна чак сега сам да търси, но заспиването с книжка е мираж. Ако не е гушнат в мен абсурд да се застои на едно място (на 1г е). С книжките се разсейва, говори им нещо на бебешки, разсъняват го по-скоро.

Кога им дадохте да пробват да рисуват с нещо и какво? Започнал е да отваря тефтерите ми и да ги драска и се чудя дали не е време да му предложа нещо за мацане.

# 625
Моя пък не проявява никакво внимание към детски филмчета или песни. Единственото към което проявява интерес и не му омръзва е да бърка там където не му е работата. Давам му телефона за да мога да сменя памперса, но изобщо не гледа че съм му пуснала музика, ами иска да бърка в него. Вече се е научил да скролва и няколко пъти аха и да ми затрие настройките.

Вече ми надраска масата с химикал, а лятото драскаше на земята с тебешир с батковците.

# 626
Нашата от много малка харесва книжки. Сега е почти на 2г.
Разглежда си ги, показва и казва какво вижда на картинките. Харесва да й чета през деня. Има от тези къщички, които май градински ги водят и съм й наслагала много възглавнички вътре и там ме кара да влизаме и да четем легнали 🤣  Като реши, че иска да четем, идва и ми казва “Мамо, айде кижка чете”.
Давам й да рисува с пастели само (лесно се забърсват, ако надраска някъде). Купила съм й блокче за рисуване. Сяда си на нейната масичка и си драска. Много харесва.

# 627
Книжки с капачета в момента е на мода вкъщи. Но не е търпелив за четене, само разлиства и гледа картинки. Започна чак сега сам да търси, но заспиването с книжка е мираж. Ако не е гушнат в мен абсурд да се застои на едно място (на 1г е). С книжките се разсейва, говори им нещо на бебешки, разсъняват го по-скоро.

Кога им дадохте да пробват да рисуват с нещо и какво? Започнал е да отваря тефтерите ми и да ги драска и се чудя дали не е време да му предложа нещо за мацане.

+1 затова исках от тези където се рисуват с вода за не се цапоти😃 но не знам дали е време , не искам да избързвам с всичко😂

# 628
Имаше сега в лидл магнитна дъска за рисуване и взех. Хем детето рисува, хем никакъв шанс да нарисува нещо на стената

# 629
Към година и половина беше това лято с тебешир навън първо,после магнитна дъска с химикал тази дето се чисти с едно плъзване,също като види вкъщи тефтер и молив веднага ги грабва и драска😃
Деси от къде ви е масата и стол за детето ?
А пластелин от кога давате ?

Общи условия

Активация на акаунт