Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

(Био)зеленчукова градина-нашето райско кътче (тема 46)

  • 1 063
  • 21
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 216
Айла, същия мишок ни радва 19 години (не преувеличавам).
Дано да има повече хора като теб.

# 16
  • Мнения: 163
Знам, че мястото не е тук, но да попитам. Като правите оцет, отстраните плодовете и го оставите побелява ли отгоре?
Има аромат на плодовете и вкус на оцет, но е побелял.

# 17
  • онче бонче бонбонче
  • Мнения: 2 549
Знам, че мястото не е тук, но да попитам. Като правите оцет, отстраните плодовете и го оставите побелява ли отгоре?
Има аромат на плодовете и вкус на оцет, но е побелял.
Не съм специалист, но мисля че това може да е оцетената гъба, т.е. бактериите които се събират и правят оцета ¯\_(ツ)_/¯

# 18
  • Варна
  • Мнения: 34
Ако не бяхте взели котето, майката нямаше да може така и така да го отгледа. Есенните котила по правило не оцеляват.

Морски бриз, ако оцетът ти стои на тъмно, вероятно всичко е наред и в момента прави оцетна гъба по повърхността.

# 19
  • София
  • Мнения: 10 388
Ако не бяхте взели котето, майката нямаше да може така и така да го отгледа. Есенните котила по правило не оцеляват.
Шепичка е много добре, даже е почти две шепички вече. От 76 грама днес ще стане почти 200 грама на 11 дни. На ден средно качва по над 15 гр. Все още не е прогледнало, но се надявам да е скоро и заприличва все повече на коте Simple Smile

Косовете са хвърлили око на асмата и гроздето, надявам се мъжът ми да ги изпревари, решил е да прави опити за вино, като ако не стане, аз ще правя опити за оцет Simple Smile

# 20
  • Мнения: 163
Знам, че мястото не е тук, но да попитам. Като правите оцет, отстраните плодовете и го оставите побелява ли отгоре?
Има аромат на плодовете и вкус на оцет, но е побелял.
Не съм специалист, но мисля че това може да е оцетената гъба, т.е. бактериите които се събират и правят оцета ¯\_(ツ)_/¯
В тъмен, не прозрачен съд е. Не е на тъмно . Гърлото е завито с тензух

# 21
  • Бургас
  • Мнения: 1 376
Спокойно! Ще направиш хубав оцет. Няма значение какъв е съдът. Важното е да е отворен и , когато минеш покрай него, го разбърквай. Аз имам един бидон с материал от круши, намислен за ракия, но се вкисна. И оцет от круши не бях правила, но и такъв ще направя сега. Крушите са още вътре, защото мъжът ми се ядосва като види бидона, а аз се ядосвам на него, че отписа материала твърде рано. Но гъбата се е образувала и когато го разбърквам, тя се накъсва, но ...да прави каквото иска. Вече е твърде кисел и като се поосвободя ще го прецедя и ще го  налея в 10-литрови туби. Те ще зимуват на двора, около един храст и той ще ги скрива от хорските очи., заедно с оцета от преди 3 години от ябълки. Все пак, трябва да го прецедя, защото иначе оцетната гъба ще яде от него. Има да раздаваш на приятелки за далак, за мерак.....

Общи условия

Активация на акаунт