Кюретаж и забременяване след това - тема 86

• 37 706
  • 776
  •   1
Отговори
# 285
Sineochka_24 много си права. Изпитвам смесени чувства, хем се радвам, че съществува таза група и можем да споделяме чувствата си една с друга и да си помагаме, хем щеше да е хубаво въобще да няма такива случаи, но това е живота. Както казваше моят учител “ всяко нещо има две страни”

Според вас рано ли е да се започват опити след 2-ри цикъл след аборт (с вакум), то реално ще са минали 50 дни от аборта. АГ каза два цикъла, ама те толкова бързо дойдоха🤔 и при положение, че имам дефицит на витамин Д и ТСХ не е в норма?

За новите опите, ако АГ е потвърдил, че си се изчистила напълно, може би е ок. Моят аборт беше в неделя и вече съм готова да подновим опитите. След 10 дни съм при АГ, тя ми каза, че ако съм се изчистила тогава, може и още този месец. Даже се надявам като отида да ми каже дали съм в момента/била/ще бъда в овулация.

За ТСХ - докато забременееш, вече може и да си свалила ТСХ (зависи колко ти е висока дозата). След започване на терапията, обикновено отнема 4-6 седмици да подейства. Много е важно, когато пак разбереш, че си бременна, още след положителния тест, веднага да си пуснеш ТСХ и Т4 и да отидеш при ендокринолог (това ми го каза Начев), за да може да се коригира дозата, ако имаш нужда. Не чакай първи преглед при АГ...

Витамин Д, доколкото знам, не е чак толкова критичен в ранна бременност (няма конкретна връзка с абортите), а по-скоро с по-късната бременност - прееклампсия, здравина на костите, възможност бебето да развие автоимунно заболяване.

Витамин Б12, обаче има пряка връзка с абортите - развитието на мозъка, дефекти на невралната тръба, които се развиват в първия триместър.

# 286
  • Замък сред облаците
Забременяването може и да не стане от раз, но дори и да е така вит Д и тироксин се приемат при бременност без проблем. Аз в средат ана втория месец след консулт с хематолог започнах прием на вит Д, метафолат и метилиран Б12, като вит Д е малко под долна граница, а Б12 е под средното, но не в дефицит.
Принципно бих изчакала още 1 месец аз при условие че ТСХ е над 4, за да се задейства тироксина - той е с натрупване, затова контролите са на 45 дни. Всъщност е важна стойността на фТ4, не на ТСХ само, лошото е че при забременяване ЧХГ е със сходна протеинова структура с ТСХ и организмът може погрешка да почне да увеличава ТСХ паралелно с растящото ЧХГ. Също така е възможно и директно да се кротне ТСХ от самата бременност (предния път забременях с ТСХ 2, след аборта ми беше 1.6 и се запази така половин година и повече), но при по-високо ТСХ и респективно по-ниско фТ4 по-скоро ТСХ ще се увеличи.

# 287
TheAxe  твоят аборт в много ранна седмица ли беше, че АГ ви е казала, че може да подновите дори без да мине един цикъл?

АА да  права си забременяването може да не стане от раз. Просто първият път буквално стана от раз с един опит. Като казах на АГ каза, че по принцип забременяването е нормално да отнеме до година и не е нищо притеснително. И каза, че това, че съм забременяла от един опит ( едно свършване ) е чист късмет. Просто хем искам пак да изкарам такъв късмет при, хем ще ме е страх като видя тези две чертички. Благородно завиждам на жените, което като видят две чертички и са на седмото  небе от радост и споделят на всички, и нямат лоши мисли, че нещо може да се обърка.
Понякога имам чувството, че аз го предизвиках, защото постоянно си мислех, дали расте, дали му доставям нужните витамини…

Според вас: Когато за един месец е дошъл  два пъти цикъла, възможно ли е въобще да е имало  овулация между този кратък период?

Последна редакция: пт, 26 ное 2021, 12:26 от mariya.9777

# 288
  • Замък сред облаците
И аз имах такива мисли, че сама съм го предизвикала ,но като имаш генетичен проблем (в моя случай) е глупост да не мислиш обективно. Истината е, че тези притеснения подсказват по-скоро, че нещо не е наред и организмът е сигнализирал с притеснение, което ние няма обаче как да знаем заради какво е.

Ако в един месец е дошъл два пъти цикъла на по-малко от 24 дни има някакъв хормонален проблем. За след аборт, не е невъзможно и не е задължително да е патологично.  На мен примерно цяла година ми идваше между 28 и 35 дни, никаква консистентност, докато преди първата бременност бях стриктно между 29 и 31 дни.

# 289
TheAxe  твоят аборт в много ранна седмица ли беше, че АГ ви е казала, че може да подновите дори без да мине един цикъл?

АА да  права си забременяването може да не стане от раз. Просто първият път буквално стана от раз с един опит. Като казах на АГ каза, че по принцип забременяването е нормално да отнеме до година и не е нищо притеснително. И каза, че това, че съм забременяла от един опит ( едно свършване ) е чист късмет. Просто хем искам пак да изкарам такъв късмет при, хем ще ме е страх като видя тези две чертички. Благородно завиждам на жените, което като видят две чертички и са на седмото  небе от радост и споделят на всички, и нямат лоши мисли, че нещо може да се обърка.
Понякога имам чувството, че аз го предизвиках, защото постоянно си мислех, дали расте, дали му доставям нужните витамини…

Според вас: Когато за един месец е дошъл  два пъти цикъла, възможно ли е въобще да е имало  овулация между този кратък период?

Установи се, че е кухо яйце в 8с.3дни, но реално сакчето отговаряше на 5с.1ден и беше порастнало само със 7мм за последните 3 седмици. Абортът беше медикаментозен веднага - в същия ден взех първото хапче. Не знам кое е важно в случая - в коя седмица съм била аз или сакчето... Днес, 5-6 дни след започване на кървенето, ми зацапва съвсем малко, както на 5-ти ден от нормален цикъл. Ще видим колко ще продължи още. И аз забременях на 2рия месец опити от 1 път в съответния месец.

И аз имах(м) същите мисли като теб сега. И аз мисля да направя всички изследвания от списъка. Просто няма да си простя, ако се случи нещо отново и не сме проверили всичко. Но аз си имах и 1 камара изследвания от преди забременяването (хормони, ЩЗ, витамини и други). Не мисля, че е вманиачаване Simple Smile Просто искаме да проверим, дали всичко да е наред, за да имаме по-добри шансове за спокойна бременност и здрави бебета.

# 290
  • На изток от Ада
Момичета имах зацапване след секс което премина в кръв 2 дни беше ярка кръв .Само 1 път бебеправихме на 9 ден от ц който е на 26 33 дни . Понеже имам няколко кюретажа,при  2 спонтанни абортиимах това зацапване. Йога са направя тест днес ни в 23 ден

# 291
Аз имам няколко въпроса относно изследванията от 1-ва страница:

Скрит текст:
- Микробиологично изследване - изследване се вагинален секрет и се прави антибиограма при находка на бактерия - при мъжа също се изследва секрет
- Хламидии, Уреаплазми, Микоплазми - изследват се от секрет - и при мъжа, и при жената

За Микробиологично изследване, Хламидии, Уреаплазми, Микоплазми
1. може ли да се даде стерилна урина? Чета в сайтовете на лабораториите, че може, но виждам, че на 1-ва страница пише от секрет и се зачудих дали ще е толкова точно изследването?
2. АГ и уролог ли взимат секретите и ако да, ние ли си носим контейнерите?
3. Също така, има ли препоръчителни места да се направят тези изследвания или може и в стандартните лаборатории?
4. А дали може при мъжа да се направи заедно със спермограмата на едно място и веднъж да се дава еякулат?

Токсоплазмоза, Листериоза, Цитомегаловирус (CMV), Херпес симплекс вирус (HSV). Тези само при жената ли са?

# 292
Аз имам няколко въпроса относно изследванията от 1-ва страница:

Скрит текст:
- Микробиологично изследване - изследване се вагинален секрет и се прави антибиограма при находка на бактерия - при мъжа също се изследва секрет
- Хламидии, Уреаплазми, Микоплазми - изследват се от секрет - и при мъжа, и при жената

За Микробиологично изследване, Хламидии, Уреаплазми, Микоплазми
1. може ли да се даде стерилна урина? Чета в сайтовете на лабораториите, че може, но виждам, че на 1-ва страница пише от секрет и се зачудих дали ще е толкова точно изследването?
2. АГ и уролог ли взимат секретите и ако да, ние ли си носим контейнерите?
3. Също така, има ли препоръчителни места да се направят тези изследвания или може и в стандартните лаборатории?
4. А дали може при мъжа да се направи заедно със спермограмата на едно място и веднъж да се дава еякулат?

Токсоплазмоза, Листериоза, Цитомегаловирус (CMV), Херпес симплекс вирус (HSV). Тези само при жената ли са?

Хубаво е със секрет.
Взимате го при АГ и Уролог.
Аз ги занесох в Геника, защото там е ПСР изследване и е най-точно.
Моя АГ ме насочи на там.

# 293
  • Замък сред облаците
За уреаплазми, микоплазми и хламидии - задължително ДНК тест на вагинален секрет (ПСР), уринния не е достатъчен и често е лъжливо отрицателен. В Геника правят, принципно може да се вземе тампон и контейнер пт тях и да се вземе проба и в домашния условия, но най-добре АГ да вземе тъй като тампончето трябва да се отърка хубаво по стените и шийката като за цито.

За другите без листериоза - TORCH профил се води пакета в лабораториите. За листериозата не съм сигурна какъв е смисълът да се изследва - имало ли е такива симптоми?

# 294
Не, не съм имала симптоми. Иначе и аз открих TORCH. Само при жената ли се прави?

# 295
  • Замък сред облаците
Да, защото засягат износването, не зачеването.
Листериозата повечето сме карали незнайно като деца като разстройство, евентуално повръщане и температура. Тя се предава най-често чрез недобре измити плодове и зеленчуци, а като се сетя колко джанки сме яли по кварталите, или други плодове откъснати директно от градинките.... То за нея превенцията е важна по време на бременност да няма заразяване - плодове и зеленчуци се мият старателно с топла вода, яйцата се варят до твърдост, не се ядат суровосушени и пушени колбаси (яйцата и колбасите и заради салмонела и листерия).

Последна редакция: сб, 27 ное 2021, 07:52 от АА

# 296
Витамин Д е много важен за качеството на яйцеклетките и сперматозоидите,  така че преди забременяване е важно да е с хубави нива.

# 297
Витамин Д е много важен за качеството на яйцеклетките и сперматозоидите,  така че преди забременяване е важно да е с хубави нива.

На мен също ми назначиха ВИТ Д, и то няколко разновидности. Но на моят съпруг не.
Имаме посещение на 10.12 при Конова и ще попитаме той дали трябва да пие допълнително.

# 298
Здравейте,не намерих къде другаде да си задам въпроса за това ще попитам тук..
Направиха ми кюретаж във вторник,след това имах менструални болки,които са нормални..НО на втория ден през ноща почнаха режещи болки ниско долу и около пъпа.Корема ми се поду,имам газове,които някой път не мога да изкарам.И се подувам още повече.Ходя по-нужди нормално,нямам проблеми.Писах на АГ и тя ми каза,че не мисли,че е от кюретажа,и е нормално да имам болки.
Вчера имах леки,поносими болки,но вечерта болките са много болезнени.
Тази сутрин като станах от леглото пак същите режещи болки,прививам се и не мога да вървя даже.
При някоя от вас случвало ли се е да има такива болки.?

# 299
Здравейте,не намерих къде другаде да си задам въпроса за това ще попитам тук..
Направиха ми кюретаж във вторник,след това имах менструални болки,които са нормални..НО на втория ден през ноща почнаха режещи болки ниско долу и около пъпа.Корема ми се поду,имам газове,които някой път не мога да изкарам.И се подувам още повече.Ходя по-нужди нормално,нямам проблеми.Писах на АГ и тя ми каза,че не мисли,че е от кюретажа,и е нормално да имам болки.
Вчера имах леки,поносими болки,но вечерта болките са много болезнени.
Тази сутрин като станах от леглото пак същите режещи болки,прививам се и не мога да вървя даже.
При някоя от вас случвало ли се е да има такива болки.?

При мен се случи веднъж за около 10-15 мин и спря.
Най-вероятно е свиването на матката, така ми казаха на мен, но бяха минали 10ти на дни от кюртажа. Ако продължи все пак отиди на лекар. Хубаво е да те видят с коремен ехограф, дали всичко е изчистено както трябва.

Общи условия

Активация на акаунт