Кюретаж и забременяване след това - тема 86

• 37 656
  • 776
  •   1
Отговори
# 525
Момичета, преди 2 месеца си правих изследването за тромбофилии в Геника и при мене се оказаха 2 мутации от основния панел. И сега се чудя трябва ли да отида на консултация предварително, или едва при установяване на бременност?

# 526
Марина, аз също направих аборт ноември 2020 в малко по-късна седмица, трябваше да съм от юнките 2021, обаче сега ще дъм от юлките 2022. След аборта пусках щитовидна жлеза, тромбофилии, витамини, изскочиха дефицити и проблеми с фибринолизата, сега съм на инжекции и добавки, но нещата вървят много по-добре от миналия път. Като Чери блосъм бих казала да пуснеш някои изследвания за спбствено спокойствие, но също така имай предвид че по-ранни аборти във втория месец като твоя също може да са в резултат просто на случайни кофти яйцеклетка и/или сперматозоид, тоест да е било малшанс. Така че отметни които изследвания искаш да си спокойна и като решите да правите опити смело напред!
АА, и моят аборт беше в напреднала седмица - 16 гс, спряла сърдечна дейност на плода. Поради обстоятелствата около аборта, не успяхме да изследваме плода, но и аз направих хиляди изследвания, които не показаха реална причина. Бях при Сигридов и той счита, че или е било поради аномалия, или вирус..та причините могат да бъдат всякакви, когато не е изследван абортивен материал. При мен също излязаха тромбофилии, но нискорискови, приемам само натаспин в момента, тъй като пак съм бременна.

Последна редакция: чт, 27 яну 2022, 10:28 от Joyforall

# 527
  • София
Момичета според вас колко време след аборта трябва да се подновят опитите при мен минаха три редовни цикъла доктора ми беше казал до 2(чела съм за 6м) мисля друга месец да отида до Русе и там да си пусна изследвания и след това да плануваме вие колко време след аборта забременяхте имахте ли успешна бременност

Какво стана с втората ти бременност? Нали беше бременна скоро?

# 528
По отношение на подновяване на опитите, срещнах много различни мнения. Естествено зависи от причините за аборта и дали организмът се е възстановил. Ако всичко е наред, то някои препръчват стартиране на опитите веднага след възстановяване на цикъла (както се случи при мен).

# 529
  • На изток от Ада
Това, че си на 18г няма значение...

Аз почти се отказах от бременност... Дори за хапчета се замислих. Но за сега искам поне фертилити тест да пуснем.... Че ще мисля.
Марина,няма да се отказваш ,извинявай,споделяла си със сигурност ,но не съм видяла в какъв срок са ти четирите загуби (за една знам).
Не съм Марина. Но в 8-9гс, мисед, 8г.с, 10 г с и 11гс

Последна редакция: чт, 27 яну 2022, 11:55 от nasito8988

# 530
Момичета според вас колко време след аборта трябва да се подновят опитите при мен минаха три редовни цикъла доктора ми беше казал до 2(чела съм за 6м) мисля друга месец да отида до Русе и там да си пусна изследвания и след това да плануваме вие колко време след аборта забременяхте имахте ли успешна бременност

Какво стана с втората ти бременност? Нали беше бременна скоро?
биохимична прекарах за жалост декември. ..

# 531
  • София
Kaderay27 щом в такъв кратък срок имате две бременности, значи преди опити задължително консултация с добър АГ и изследвания

# 532
  • Замък сред облаците
Момичета, преди 2 месеца си правих изследването за тромбофилии в Геника и при мене се оказаха 2 мутации от основния панел. И сега се чудя трябва ли да отида на консултация предварително, или едва при установяване на бременност?

Бих те посъветвала да идеш предварително, няма да те върнат. Аз за София препоръчвам проф. Лисичков, отделя 40-50 мин за консултация, обяснява подробно и разпитва много. За съжаление не проследява терапия, но в последствие може друг хематолог да избереш за проследяването.

# 533
  • Sofia
Бих те посъветвала да си запишеш час преди забременяване, защото някои мутации изискват включване на терапия още от положителен тест (в повечето случаи високорисковите). В този случай е хубаво да имаш вече готова рецепта, за да можеш да реагираш.
Също така при някои мутации от основния панел се пускат и допълнителни изследвания (например ако имаш мутация ПАИ).

# 534
Здравейте, момичета. Имам едно детенце и след това две загуби - всичко в рамиките на 5 години. На 40 години съм вече. След последната загуба направих изследвания, излязоха тромбофилии, някои дефицити и  повишено ТСХ (TSH-2.7, fT4-12.8, fT3 - 3.8 ) . След консултация с ендокринолог, започнах Л-тироксин (25mg) и 40 дни по-късно на контролата ТСХ е 3.3 (fT4 - 15.7, fT3 - 4.8 ) . Как така става? Взимам добавки - желязо, йод, селен, витамин Ц, Д, Б6, Б9, Б12. Направо не мога да разбера как така се увеличава при положение, че взимам лекарство. До сега никога не съм имала проблеми с щитовидната, нямам Хашимото.

Последна редакция: чт, 27 яну 2022, 16:04 от Billybo

# 535
Направете обременяване с глюкоза. Аз нямам Хашимото, всички изследвания в пакета включени за ЩЖ са ок. Аз също съм като вас. При мен излезе ИР. ИР и ЩЖ имат връзка, при мен излезе от това. И аз съм на 25 мг Л-тироксин. Успех. 🍀
Здравейте, момичета. Имам едно детенце и след това две загуби - всичко в рамиките на 5 години. На 40 години съм вече. След последната загуба направих изследвания, излязоха тромбофилии, някои дефицити и  повишено ТСХ (TSH-2.7, fT4-12.8, fT3 - 3.Sunglasses. След консултация с ендокринолог, започнах Л-тироксин (25mg) и 40 дни по-късно на контролата ТСХ е 3.3 (fT4 - 15.7, fT3 - 4.Sunglasses. Как така става? Взимам добавки - желязо, йод, селен, витамин Ц, Д, Б6, Б9, Б12. Направо не мога да разбера как така се увеличава при положение, че взимам лекарство. До сега никога не съм имала проблеми с щитовидната, нямам Хашимото.

# 536
Благодаря! И с глюкозата не съм имало проблеми по принцип, но се загледах, че захарта ми е завишена, а сладко не ям....  А за ИР също с ендокринолог ли се консултирам? И ако се открие ИР какво се прави?
Направете обременяване с глюкоза. Аз нямам Хашимото, всички изследвания в пакета включени за ЩЖ са ок. Аз също съм като вас. При мен излезе ИР. ИР и ЩЖ имат връзка, при мен излезе от това. И аз съм на 25 мг Л-тироксин. Успех. 🍀
Здравейте, момичета. Имам едно детенце и след това две загуби - всичко в рамиките на 5 години. На 40 години съм вече. След последната загуба направих изследвания, излязоха тромбофилии, някои дефицити и  повишено ТСХ (TSH-2.7, fT4-12.8, fT3 - 3.Sunglasses. След консултация с ендокринолог, започнах Л-тироксин (25mg) и 40 дни по-късно на контролата ТСХ е 3.3 (fT4 - 15.7, fT3 - 4.Sunglasses. Как така става? Взимам добавки - желязо, йод, селен, витамин Ц, Д, Б6, Б9, Б12. Направо не мога да разбера как така се увеличава при положение, че взимам лекарство. До сега никога не съм имала проблеми с щитовидната, нямам Хашимото.

# 537
Само да споделя и моя опит относно изследвания. След миссед в 8-9г.с. пуснахме абортивен материал за изследване в Геника.
След това направихме аз - тромбофилия и мм-спермограма.
Преди бремеността бях изследвала щитовидна и хормони (част от изследванията, които правя всяка година).
Не сме се впускали в повече изследвания. След кюретажа заложих на най-добрия (за мен) гинеколог и разчитам изцяло на неговите съвети.
Стискам палци да го докараме до щастлив край! Wink

# 538
Мога ли да попитам, кой е доктора ви? Благодаря предварително.

# 539
  • София
И за ИР, и за скачащото ТСХ потърсете добър ендокринолог, който да погледне и ЩЖ с ехограф. Възможно е да има възпалителен процес, който да променя функцията на ЩЖ. Възможно е и някоя от добавките или медикаментите, които приемате, да влияят. И не на последно място - тсх е стресов хормон, ако сте под напрежение това също оказва влияние. Проверете и пролактин - мери се на чист ден преди овулация, без стимулация на гърдите в предишния ден, след половин час на спокойствие в лабораторията преди да ви вземат кръв.

Благодаря! И с глюкозата не съм имало проблеми по принцип, но се загледах, че захарта ми е завишена, а сладко не ям....  А за ИР също с ендокринолог ли се консултирам? И ако се открие ИР какво се прави?

Общи условия

Активация на акаунт