Студенти в Нидерландия - 11

• 69 810
  • 745
  •   1
Отговори
# 540
Получило се е двусмислие. Нашите пътувания отпадат по наше решение, не че ги забраняват. Просто не виждам смисъл да отиват децата, защото беше планирано да са там 11 дни, което при пълен локдаун е безсмислено. Не са 2-3 дни, да се поразходят и да се приберат.
Уиз ще ми възстановят парите като кредити в акаунта и питах дали има вариант за връщане по сметка. Доколкото разбрах, за ваучер също не мога да ги ползвам.

# 541
  • La casa de Mickey Mouse
Информация от вчера - дъщеря ми пътува Ейндховвн Милано, има сертификат, че е преболедувала Ковид. Направи си в събота антигенен тест. Не искаха да я качът на самолета, защото няма ПСР. Намери къде да си направи такъв на летището, срещу 100€. Добре, че са били около 20 души, че самолетът е изчакал. Излетяха с около час закъснение.

# 542
За тези които ще пътуват през Букурещ.
Румъния въвежда изискване за попълване на електронен формуляр при влизане в страната от 20.12.21г. Има сериозни глоби!
https://www.mfa.bg/bg/news/32243

# 543
Синът ми ще  се прибере на 25-ти, живот и здраве. Самолетът е от Айдховен, в 9 сутринта. Той ще се придвижи от Бреда, като за да е навреме за полета ще тръгне вечерта на 24-ти с последен влак, ще чака на гарата в Айндховен, в 4 сутринта ще се прехвърли на летището, и в 9 ще излети, дай Боже.  Малко тегав ми се струва този план, но рано сутринта няма превоз от Бреда до Айндховен.   Ако имате идеи за евтин хотел в Айндховен, моля да споделите, за да видим дали няма да е по добре да изкара нощта на хотел в Айндховен и от там да се придвижи към летището.
Благодаря предварително.

# 544
Дъщеря ми лети със същия полет на 25ти. Тъй като идва от най-далечната дестинация - Грьонинген, ще пътува на 24 следобяд и съм й запазила стая в Тюлип на летището. Стаята е 60 евро. Не е от най-евтините, не е и от най-скъпите. Платих с Пейпал като влязох през мобилното приложение на Уиз в мобилното приложение на  Букинг (има отстъпка по този начин). Предпочетохме този вариант, за да ни е спокойно и да не бърза, а и тя така или иначе нямаше да може да се предвижва рано сутринта и успее навреме.

# 545
Дъщеря ми лети със същия полет на 25ти. Тъй като идва от най-далечната дестинация - Грьонинген, ще пътува на 24 следобяд и съм й запазила стая в Тюлип на летището. Стаята е 60 евро. Не е от най-евтините, не е и от най-скъпите. Платих с Пейпал като влязох през мобилното приложение на Уиз в мобилното приложение на  Букинг (има отстъпка по този начин). Предпочетохме този вариант, за да ни е спокойно и да не бърза, а и тя така или иначе нямаше да може да се предвижва рано сутринта и успее навреме.
И ние така процедираме за същия полет.

# 546
  • дядовата ръкавичка
Само имайте предвид, че няма вариант за придвижване с  градски транспорт от гарата до летището преди 08.00 през уикенд. Синът ми не пожела да си поръча такси и ходи пеша два часа през нощта Simple Smile. Пътят не бил от най-приятните, тъмно и през гора в някакъв немалък участък.

# 547
Когато дъщеря ми щеше да пътува октомври в събота от Бреда в последния момент видяхме, че сутринта няма удобен влак. Понеже тогава билета беше по- евтин от това да платим за хотел и взех направо нов билет за петък. Сега ще пътува от Брюксел и доколкото видях летището е доста далеч. Някой ома ли информация за Covid-мерките за Белгия  и за придвижване Брюксел - летище Шарлелоа ?

# 548
Миналата година синът ми беше в подобна ситуация от Енсхеде... Взеха си стая в Тюлип, на летището, по 30евро на човек, че беше с приятел. Смениха единствено с по-ранен влак, заради прекачванията и липсата на транспорт от гарата до летището, където е хотела...
Справиха се, но на една от гарите е било голямо тичане!
Аз побелях, но всичко приключи благополучно... Simple Smile
Бъдете здрави и весели празници!!!

# 549
  • гр.София
Синът ми ще  се прибере на 25-ти, живот и здраве. Самолетът е от Айдховен, в 9 сутринта. Той ще се придвижи от Бреда, като за да е навреме за полета ще тръгне вечерта на 24-ти с последен влак, ще чака на гарата в Айндховен, в 4 сутринта ще се прехвърли на летището, и в 9 ще излети, дай Боже.  Малко тегав ми се струва този план, но рано сутринта няма превоз от Бреда до Айндховен.   Ако имате идеи за евтин хотел в Айндховен, моля да споделите, за да видим дали няма да е по добре да изкара нощта на хотел в Айндховен и от там да се придвижи към летището.
Благодаря предварително.
Има сутрешен влак от Бреда до Айндховен
Без да се налага да спи по гарите
За вашата дата сега погледнах че не пътува
Щях да предложа първия за деня влак

Последна редакция: пн, 20 дек 2021, 23:55 от mistela

# 550
Хотела на летището в Айндховен е отличен вариант, цената е нормална за там, няма да се мисли за предвижване. Ние го ползвахме, че моя на есен когато идваше изпусна полета: на таблото нищо не пишело... а на другия ден цялото светело и чекинг и всичко тцтцтц
Направиха и там платени ПСР - рите само, че двойно по - скъпи от бг.

# 551
В Айндховен от гарата до летището/хотела - автобус 400 и 401.

Миналата година синът ми беше в подобна ситуация от Енсхеде... Взеха си стая в Тюлип, на летището, по 30евро на човек, че беше с приятел. Смениха единствено с по-ранен влак, заради прекачванията и липсата на транспорт от гарата до летището, където е хотела...

# 552
  • гр.София
В Айндховен от гарата до летището/хотела - автобус 400 и 401.

Преглеждайте 9292 за транспорт до летището
Има и други автобуси
Последния път като ходихме спахме в новотела до летището, пеша е около 10 Мин но има и автобус

И

# 553
Сега ще пътува от Брюксел и доколкото видях летището е доста далеч. Някой ома ли информация за Covid-мерките за Белгия  и за придвижване Брюксел - летище Шарлелоа ?

Преди полета попълват електронен формуляр. По принцип в Белгия и при най-строгите ограничения, транзитните пътници (престой в страната под 48 часа) бяха освободени от всичко. Прегледах информацията, но не намерих никакви ограничения за транзита. Може да четете от извора тук: https://www.info-coronavirus.be/en/travels/

# 554
Момичета, благодаря ви. Толкова сте мили всичките. Вчера малко след като писах тук синът ми запази стая в Тулип ин. Виждам, доста деца ще са. Би било чудесно да се съберат на по бира  в лобито... Ей така, да забъднат по студентски Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт