Студенти в Нидерландия - 11

• 71 089
  • 745
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Интеграли не са заложени и в новата програма, а са нужни за някои изпити за прием в университети в Холандия.

# 226
В допълнение към темата с банковите преводи: моята банка е ОББ, а на дъщеря ми -ING. Вчера сутринта пуснах превода и го е получила на обед.

# 227
  • Пловдив
Здравейте,
Някой може ли да даде повече разяснения за оценяването в университетите в Нидерландия.
Това, което знам е, че тяхната скала е от ??? до 10. Въпроса ми е, как тя се приравнява на нашите оценки от 2-6?

# 228
  • София
Здравейте,
Някой може ли да даде повече разяснения за оценяването в университетите в Нидерландия.
Това, което знам е, че тяхната скала е от ??? до 10. Въпроса ми е, как тя се приравнява на нашите оценки от 2-6?
По моя информация трябва да имаш над 5,5 за да си взел изпита. Тоест под 5,5 е двойка.

# 229
  • София
Интеграли не са заложени и в новата програма, а са нужни за някои изпити за прием в университети в Холандия.
Ами значи пак нещо на парче. Не зная толкова ли е трудно човек да се поинтересува какво би ни изравнило с останалия свят и да го впише в програмата?! Ето учителката на моето дете сама си беше проучила и подготвя децата с каквото трябва, а цял МОН не може да го измисли, но то трябва някаква идея да има, не просто да се пишат само нови учебници и програми за пари.

# 230
  • Пловдив
Порових се в нета и открих това за оценяването:

Клас   Квалификация   Описание
10          uitstekend            excellent
9.5         uitstekend             excellent
9         zeer goed                    very good
8.5         zeer goed                     very good
8        goed                             добре
7.5       ruim voldoende             more than sufficient
7       ruim voldoende             more than sufficient
6.5       voldoende                     sufficient
6       voldoende                     sufficient
5.5       matig                             mediocre
5       zwak                             weak
4       onvoldoende             insufficient
3       ruim onvoldoende     strongly insufficient
2       slecht                               poor
1       zeer slecht                     very poor

# 231
Здравейте,
По моя информация трябва да имаш над 5,5 за да си взел изпита. Тоест под 5,5 е двойка.

Това е и моето инфо от девойката. Имат всякакви числа след запетайката. Стандартно оценките са между 7 и 8. Над 9 е общо взето трудно постижимо и не се напъват особено.

# 232
Здравейте,

Това е и моето инфо от девойката. Имат всякакви числа след запетайката. Стандартно оценките са между 7 и 8. Над 9 е общо взето трудно постижимо и не се напъват особено.

И дъщеря ми е казвала, че нормално е 7-8 оценяването.

# 233
Здравейте,

За оценките съм си запазил един файл със следната информация:
10 ↔︎ 6
9.4 ↔︎ 5.7
8.9 ↔︎ 5.3
8.4 ↔︎ 5
7.9 ↔︎ 4.7
7.4 ↔︎ 4.3
6.9 ↔︎ 4
6.4 ↔︎ 3.7
5.9 ↔︎ 3.3
5.5 ↔︎ 3

# 234
8.25 е границата за distinction / cum laude.
Всичко около и над това е отлично.
Не мисля, че има съществена разлика с 8.3 или 8.8 средно ще завършиш.
Но има такава между 8.2 и 8.3...

# 235
  • София
Моят завърши първата година със среден успех 8,7. Онзи ден ги наградиха. Друго,  което знам е, че трябва да имаш над определен успех за да можеш третата година да отидеш на обмен.

# 236
  • Пловдив
Благодаря на всички за споделената информация. Simple Smile
Много ме зарадвахте, тъй като първата оценка на сина ми е 9.

# 237
  • В офиса
О, значи като ми казва оценки от 9.5, трябва да съм много впечатлена. Не знаех.

# 238
Ако имат висок успех през семестъра могат да кандидатстват в допълнителна програма. Имат избор от допълнителни курсове, които им носят допълнителни кредити.
Поне при синът ми има такава възможност.

# 239
Ако имат висок успех през семестъра могат да кандидатстват в допълнителна програма. Имат избор от допълнителни курсове, които им носят допълнителни кредити.
Поне при синът ми има такава възможност.
[/quote

Така е

Общи условия

Активация на акаунт