Студенти в Нидерландия - 11

• 70 988
  • 745
  •   1
Отговори
# 465
Аз се чудя тази заповед от 1.12 ще важи ли по Коледа. Моят е с ваксина. Към бг с кола ще се прибира за Коледа и отратно след нова година. Да му казвам ли да прави там ПСР, че по Коледа трудно ще става отмяна на карантини в България.

# 466
Здравейте.Дъщеря ми прави магистратура в консерваторията в Утрехт.Вчера е получила обаждане от непознат номер,че BSN и е блокиран.Тя веднага се е усетила,че нещо не е наред и говорила със служител.Последвало второ обаждане на което тя отговорила,че в момента говори с полицията и веднага отсреща затворили.
Става дума за измама и това често се случвало на чужди студенти.Пиша това,за да знаят повече хора и да предупредите децата си , няма нужда от излишен стрес.

# 467
Аз се чудя тази заповед от 1.12 ще важи ли по Коледа. Моят е с ваксина. Към бг с кола ще се прибира за Коледа и отратно след нова година. Да му казвам ли да прави там ПСР, че по Коледа трудно ще става отмяна на карантини в България.
   Може ли да се тества безплатно ,все още в Нидерландия и този тест да важи за пътуване.Много ще съм благодарна ,ако напишете през кои държави е най-удачно да се мине с кола на път за България.

# 468
   Може ли да се тества безплатно ,все още в Нидерландия и този тест да важи за пътуване.Много ще съм благодарна ,ако напишете през кои държави е най-удачно да се мине с кола на път за България.

Ние пътуваме Германия, Австрия, Словения, Хърватска, Сърбия , България.

Моля, ако децата вече започнаха да се прибират, споделяйте за мерките. Какво се случва ако детето е с ваксина- на този етап искат ли ПСР както лятото за да падне карантината. Синът ми ще е тук за седмица... Чудя се за къф  изобщо ще му е тест , кой ще го проверява по празниците... Та той ще си замине  преди десетдневния срок за карантинирани на кацнал от червена зона...

# 469
Доколкото разбрах, тестовете вече не са безплатни в Нидерландия. Освен това, ако детето има сертификат, не е необходимо да прави PCR тест като се прибере.

# 470
Другият маршрут е: Германия, Австрия, , Унгария, Сърбия , България.
Като дистанция до София е с 50 на км по- дълъг, но пък се избягват австрийските планини и платените тунели в Австрия, които са допълнително към винетката. Не знам колко е разликата. Предпочитам да ги дам за гулаш в Унгария Simple Smile)
( тунелите са в Австрия преди влизане в Словения. )

Третият маршрут е от Унгария да влезете в Румъния и от там през Видин. Нямате излизане от евросъюза , но пътят от Видин до София е меко казано ужасен. Не коментирам пътя в Румъния- преглъща се! Но да минеш половин Европа за 15 часа и да трябва да шофираш 6 часа от Видин донСофия е трудно за преглъщане.

Когато сте с кола, ако продължавате пътуването си транзит през България, не подлежите на тестове и карантина. Тоя само информативно

# 471
И в Румъния пътя не е цвете, защото е камионджийски път и доста км са планински. Но при нас наистина е кошмарен, особено по тъмно-тъмно, никаква маркировка, никакви табели..
Аз също препоръчвам Австрия, Унгария, Сърбия. Само магистрали.

# 472
  • Пловдив
Благодаря и аз за насоките за пътуване с кола до Нидерландия. Тъкмо мислех да задам този въпрос.
Може ли и още малко информация. Колко време ви отнема и къде е най-удачно да се направи междино спане. Вие в кои градове сте спали? Мислим април месец да отидем да вземем синът ми. Ще сме двама шофоьори в едната посока, а на връщане трима, със студента. Искаме да го направим като екскурзия, т.е. да видим и нещо по попътя.  Ще съм благодарна да споделите опит.

# 473
Ние спим в Мюнхен. Но там е другият ми син и за нас е логично. Иначе- едно спане в Унгария или Австрия също е опция. Ако сте повече от един шофьор и сте свикнали на път, и с едно спане можете да минете. Ако не сте- едно спане във Виена и едно в Кьолн примерно. Има много какво да се види . Ние взимаме разстоянието с едно преспиване, но сме шофьори всички, а и носим на дълъг път. Мюнхен - България винаги взимаме наведнъж. Мюнхен- Нидерландия също .

# 474
Както G.D. е написала, те имат дете в Мюнхен и затова правят такива стопове.
Пътят ви не минава през Мюнхен, а Кьолн сте си почти в Холандия.

Разбиване на пътя е Будапеща и Виена ( около тях също). А някой беше писал за замъка в Melk, Австрия. Набелязала съм си го.
Иначе ние взимаме пътя предимно без преспиване.

Имайте впредвид, че например заради ковид Унгария например е разрешена само транзит и има указани даже на кои бензиностанции нямате право дори да спирате

# 475
Помислете какво ви се иска да разгледате. Ние спахме в Прага.

# 476
Доколкото знам ще влезе през Румъния в България, защото сме от Варна.
Германия, Австрия Унгария и Румъния

Последна редакция: вт, 07 дек 2021, 07:53 от yasmina

# 477
И до Варна сме ходили от Нидерландия. Маршрутът е пак Германия Австрия Унгария и при последните 20 км не отиваш към границите със Сърбия ( основната е Хоргош, Бачки виногради е до нея, но работи само от07- 19 ч и се ползва при опашки на Хоргош. При големи опашки ходим на Томпа). Та , за да продължиш за Румъния хващал за Арат.
А , ако пътуваш за Варна ( поне ние избрахме да влезем през Русе, а не Видин, който е входа за София).
Една малка подробност. Беше летния сезон. Пътуваме много често нанякъде с кола, но такива дезорганизация , видях само на тази граница. Налагало ми се е да чакам на много опашки на границата, но винаги има колони и всеки си следва своята колона.
А на Русе братята румънци, бяха направили едно гъмжило от коли запушени и задръстени във всякакви посоки. Като някой застава напреки, за да пропусне няколкото си приятелски коли, с които са тръгнали. Клаксони, суматоха. И мисля, че половин Румъния беше тръгнал за нашите курорти.

# 478
То и на влизане в Румъния не беше много цвете.. винетка можеше само с леи да си купиш(откъде леи на влизане в държавата..) . Дано са го променили че беше преди 2-3 години:-)

# 479
  • Deutschland/HE
Винетка за Румъния и Унгария купувахме винаги предварително онлайн, за Австрия не можеше ако си в чужбина, но май е променено и може да се поръча две седмици по-рано (а и там няма проблем, цената е в евро и не ти правят мръсни номера, патили сме в Румъния 2009-10г).

Общи условия

Активация на акаунт