Калориите броим и здравето ценим - тема 13

• 50 945
  • 797
  •   1
Отговори
# 225
Аз докато кърмех така и не отслабнах, но да те успокоя, че този глад изчезва. И аз първите месеци и с двете деца бях много гладна. Чак нощно време ми прималяваше ако не хапнех нещо. След 2-3 месец изчезна този глад

# 226
  • София - град
Здравейте,
Не съм била активна във форума от.... години.
Сега обаче имам нужда оот подкрепа, съмишленици и ...Рецепти Laughing
Малко за мен. Майка съм на три деца, работя на компютър по цял ден и ми е невъзможно към този момент да тренирам, просто няма кога. Започнах преди 1 месец от 70кг с броене на калории . Първоначално ги намалих на 1200, постепенно на 1000, 800 и в момента приемам по 700кк . Това което постигнах за месец е свиване на стомаха и към този момент 700кк ми стигат много добре. Но ми куцат рецептите. Гледам да разнообразявам, бобовите ми идват идеално на помощ, карфиол, извара нискомаслена , чушки и кисели краставички. Но си търся варианти за готвене. Яйца на очи, варени и бъркани ме разнообразяват. Правих страхотни пълнени чушки с ориз от карфиол интересно ми е какво друго бих могла да сготвя така че храненето ми да не е еднообразно. Ако имате предложения , моля споделете .

Ако на някого му е интересно аз също бих могла да споделям дневния прием на калории как съм го набавила.

До скоро Flowers Hibiscus

# 227
Тропи, 700 калории дневно са изключително малко. Да не си докараш проблеми със стомаха?

Аз с 1200 се озорвам, а със 700 ще припадам сигурно.

Иначе идеи от мен за готвене: Риба по всякакъв начин, салати с различен вид сирене вътре, понякога дори и с крутони, гъбена супа, пълнени гъбки. Simple Smile

# 228
  • София - град
Тропи, 700 калории дневно са изключително малко. Да не си докараш проблеми със стомаха?

Аз с 1200 се озорвам, а със 700 ще припадам сигурно.

Иначе идеи от мен за готвене: Риба по всякакъв начин, салати с различен вид сирене вътре, понякога дори и с крутони, гъбена супа, пълнени гъбки. Simple Smile

Повечето хора смятат че са малко, но на мен са ми ОК . Имам редовен прием на храна и течности, храната е разнообразна и това помага всичко да е ок. Противно на мнението и ходенето до тоалетна е редовно, наблюдавам се  и внимавам много с какво се храня така че да не лишавам организма. 
Аз пропускам закуската, пия чай и кафе и това ми помага да имам повече калории за обяд и вечеря.
Избягвам сирене защото е много калорично, кашкавал също.

# 229
Успех тогава от мен Simple Smile

Аз с 1200 съм като в затвора и трудно ги спазвам.

# 230
Не повечето хора. Всички. Предполагам, че който и калкулатор да хванете, калориите, на които трябва да поддържате килограми са далеч повече. Ако забавите метаболизма толкова, че при тези калории да не сваляте, нали знаете какво ще стане после? Отделно, проблемите с прекалено ниските калории не се появяват веднага. А според мен, щом си търсите рецепти не внимавате с какво се храните. За да си набавите необходимите макроси и витамини при такива калории(ако изобщо е възможно) не трябват рецепти, а конкретни храни без мисъл за разнообразието.
Това, което правите е присъщо на тийн. Поинтерсувайте се поне малко как да не си прецаквате метаболизма. Щом сте била 70 кг, можете да започнете с 1400, ама 1200..и за месец да стигнете до 700...
Прочетох написаното, звучи като нападане, но по друг начин не мога да го напиша. Доста се фрустрирах. Ще кажете сега, че сте свалила намсиколко кг за този месец и още толкова за другия и ще "вдъхновите" някоя девойка да пробва същото. Свалянето на кг става не по-бързо от качването им. Всичко друго "се наказва".

# 231
Аз утре правя 4 месеца на режим с 1200 калории дневно (някои дни ям повече!!!!). Резултата е 8 кг точно надолу. От 73 съм 65.

Днес се отби един човек по работа, не ме е виждал отдавна. Думите му бяха: "Леле колко си отслабнала! Все едно виждам съвсем друг човек."

Всеки ден съм супер щастлива от промяната си и на всяка цена ще внимавам да не качвам грам повече никога.

# 232
  • София - град
О, явно съм объркала темата...
Възрастен човек съм с глава на раменете, при вас работи едно при мен друго. Здрава съм, отговорна съм и зная какво правя. Не отслабвам за първи път. Натрупаните килограми се появиха след започване на нова работа от 11 000 крачки на ден стигнах до 2 000, отделно и хапването нали...
Не смятам че е уважително да държите такъв тон на когото и да било. Вие гладувате на 1200 , аз не . Аз съм сита и се чувствам добре.
Да търся разнообразие тъй като нискокалоричните рецепти не са кой знае колко много, отделно че аз ги напасвам и за семейството си, отделно че и финансовия въпрос стои на масата.

Успех момичета

# 233
Все пак тук четат и млади момичета, които може и да си помислят, че може да се живее със 700 калории дневно. Затова постът на Тропи е най- малкото некоректен.

# 234
Аз се справям като не ям от храната за децата. Почти не ям готвено, затова не ми е никакъв проблем.

# 235
700-те калории, освен ако е за ден-два, ще си отмъстят някой ден. Независимо от главата на раменете.

# 236
Аз утре правя 4 месеца на режим с 1200 калории дневно (някои дни ям повече!!!!). Резултата е 8 кг точно надолу. От 73 съм 65.

Днес се отби един човек по работа, не ме е виждал отдавна. Думите му бяха: "Леле колко си отслабнала! Все едно виждам съвсем друг човек."

Всеки ден съм супер щастлива от промяната си и на всяка цена ще внимавам да не качвам грам повече никога.

Едно е 1200 + дни с повече хранене(което ще повиши средния прием и ще предпази метаболизма), друго са 700. Явно сте хванала цаката - информирано или не. И е по-малко вероятно после да чуем от Вас "Не отслабвам за пръв път". Много се радвам на постижението Ви Simple Smile

# 237
  • In transit
Не съм писала в темата от години, но чат пат ви следя. Искам да се обърна към Тропи.

Тропи, прави са момичетата, няма нужда да тръсваш дупе и да се сърдиш, че темата не е за теб. Казвам го съвсем добронамерено. Ти си почнала да сваляш едва от месец...спряла си движението. 700 калории са супер малко за който и да е възрастен човек. Имам приятелка точно като теб. Беше 50кг, но се заседя вкъщи и почна да трупа...а почти не яде. Няколо дни ѝ броих калориите и се оказа, че са под 1000. Ами за съжаление не отслабва, дори наддава постепенно с времето. Да, тя твърди, че "преяжда", но реално едва покрива нуждите си.

Има нещо наречено калориен минимум. Тялото има нужда от определен брой калории за да "работи" нормално. В момента при тези 700 калории, то не успява да покрие дори минималните си нужди. Много скоро ще влезеш в плато, от което се излиза много трудно. А след това, всичко, което изядеш бонус, ще ти се трупа, защото тялото ще има нужда да си възвърне липсите, което е натрупало, докато си гладувала. Отделно от всичко това са здравословните проблеми, които ще се появят с времето.
Освен това когато започне да отслабва човек, независимо по какъв начин, първо се сваля някое кило вода. Нормално е да ти се прибере корема.
И аз работя от вкъщи и не се движа много, но всеки ден гледам да се разхождам минумум 4-5км и поне 30 минути йога.

# 238
Тропи, на мен ми е любопитно какво е дневното ти меню, съдържайки тези 700 калории и същевременно да се наяждаш. На мен едно дневно хранене ми е към 500-600 калории, за вечеря си позволявам дори повече, тъй като това ми е основното хранене около /800- 900/. И мога да изям още толкова дори.

# 239
  • София - град
Тропи, на мен ми е любопитно какво е дневното ти меню, съдържайки тези 700 калории и същевременно да се наяждаш. На мен едно дневно хранене ми е към 500-600 калории, за вечеря си позволявам дори повече, тъй като това ми е основното хранене около /800- 900/. И мога да изям още толкова дори.

Благодаря момичета, честно казано се изненадах на реакциите, но така реагират и хора които не ме познават достатъчно добре, когато обаче видят как и с какво се храня им става ясно се спира с коментарите.

Казвам, че знам как да отслабвам Аз, за себе си, тъй като от около 20 години следя да съм във форма. Отслабнах след 3 раждания без проблем , но да кажем че там е ставало въпрос за препускащ като луд метаболизъм заради кърменето.  Качените килограми сега са качени в рамките на 7-8 месеца тотално изпускане и чревоугодничество.

Не знам дали е редно да кача менюто си след всички реакции, че тук четат и деца. Аз лично не намирам нищо лошо , даже напротив то е доста по-разнообразно от преди да вляза в режим, голяма част от нещата ги хапват и децата ми. Разбира се през деня те се хранят различно , но вечер често хапваме едно и също.
Скрит текст:
Днес например:
Аз не закусвам, тъй като правя нещо като фаст. Последно хранене в 19 часа и първо в 12-30 ч.
Обяд : 2 яйца на тиган със 100 гр. зелен грах.
Междинно към 16часа: Едно мляко 200гр High protein milk /Лидъл/
Вечеря: 200гр Овесени палачинки

Вчера:
обяд :1 сварено яйце, 100гр нахут
десерт 100гр ананас
Вечеря:
200гр печен карфиол на фурна, 70гр гъби на фурна с 10гр майонеза

Онзи ден:
80гр риба тон с 10 гр майонеза и малко лук на салата. 50 гр тиквички на фурна
Вечеря:  
150гр червени чушки /камби /пълнение с ориз от карфиол и гъби

Често ми се случва да не мога да си приготвя нищо от вкъщи тогава обяда  е зеленчуци на скара, пилешка супа или спаначена супа, рататуй.

Последна редакция: ср, 12 окт 2022, 20:18 от Тропи

Общи условия

Активация на акаунт