Калориите броим и здравето ценим - тема 13

• 50 942
  • 797
  •   1
Отговори
# 240
Изключително изтощителен за организма хранителен режим. Без оглед на разнообразие в храната, ако има свръхнисък прием на калории организма метафорично казано започва да дава автоматичен отпор и да се бори за оцеляването си. Започва да задържа и "не пуска" мазнините, имунната система започва да компенсира от сигнала за опасност за тялото. Качват се антителата и скоро вероятно ще започнете лесно да "настивате" и да се чувствате без енергия.

# 241
Наистина, грамажа на храната е съвсем малък. А калориите са дори под 700 мисля. Не е добре за дълъг режим.

# 242
И с такъв глад, който уж не е глад, незабележимо и необратимо се отключват метаболитни проблеми. И последващо напълняване с (почти) невъзможност да се отслабне.

# 243
Тропи, благодаря за споделения режим. С това количество храна за едно твое хранене, аз използвам като предястие. Абсурд да се нахраня с Вечеря:
200гр печен карфиол на фурна, 70гр гъби на фурна с 10гр майонеза.
Това например ми беше гарнитурата онзи ден към 200 грамова вратна пържола. Дори карфиола беше не 200, ами към 350 грама. С най-добри чувства, но наистина поне увеличи количествата на храната, която поемаш. Тя сама по себе си е здравословна, четейки изброеното. Един минимум от поне 1000 калории направи, защото наистина в един момент ще отвориш "кутията на пандора" на стомаха си и тогава вече връщане назад няма.
Здраве ти пожелавам! Flowers Four Leaf Clover

# 244
  • Велико Търново
Дума няма да отварям как тези калории ще се отразят на женското здраве, но потребителката каза, че е наясно, така, че ....
Освен всичко друго няма калкулатор, който да даде тези калории при дефицит.

# 245
  • София - град
Може би всеки разбира по различен начин дълъг режим... Аз нямам намерение цял живот или дори година да се храня така. Гоня си някакви килограми, при стигането им ще увелича постепенно калориите и надявам се тогава вече да мога да вкарам и движение, просто сега няма на кого да оставя децата си, а ако не мога здраве да е ще мисля нещо за вкъщи. 
Никога не ми се е случвало лудо качване на килограми след режим, за това смятам че го правя правилно за мен. Наблюдавам как се хвърлят купища пари за измислени режими, как се мъчат и хапват храна която не харесват и съответно не се получава нищо. При мен това е храна която харесвам, в правилния за нея сезон и да знам явно е странно но не гладувам, наслаждавам се на това което ям и съм щастлива, а не измъчена.
Разбирам загрижеността ви, но може би трябва да приемете че хората сме различни и не всеки организъм реагира по един и същи начин на подобен режим.

Калориите са по-малко, да, тъй като не си вкарвам калориите от кафето с мляко, чай с мед ... понякога има по някоя бисквитка или бонбон ако е имало повод и не е ок да откажа. Не се втилясвам, не откачам,  един ден са по-малко понякога може да са малко повече . Нищо не е на всяка цена.

Болнава, без енергия и психически не ок се чувствах докато качвах и не правех нищо по въпроса, сега имам енергия дори следобед спрях кафето защото не изпитвам нужда. Аз много вярвам че има значение каква е храната , моята в момента е над 80 процента сезонна и прясна, а не пакетирана.

# 246
На мен ми е по-скоро интересно как имате две яденета до 700кал общо. Аз като започна да слагам в калкулатора, ами то едни бъркани яйца с парченце масло, малко сирене, домат и краставица и ми стават 400кал. Едно капучино само е 150...едно варено яйце ми го дава 155кал също. А месо ядете ли? Защото предполагам, че приемте и протеини, и полезни мазнини чрез храната...все пак в името на групата има и "здравето ценим".
Ако се фокусираме само над калориите, а не над наличието или липсата на достатъчно полезни вещества за организма, може би зеленчукови супи, таратор, неовкусена салата, печени зеленчуци, риба, кисело мляко....но не знам колко дълго може да издържи човек така. Не става въпрос за глад, а за гориво за тялото.
И не на последно място, внимавайте да не си нарушите метаболизма или да объркате хормоните така. И двете неща ми се случиха преди 15 години, когато карах на по една гола супа за обяд и една за вечеря (което е горе-долу 600-700кал общо)

# 247
1 варено яйце е 74-75 калории.

# 248
Oх, написах го преди няколко часа, но сега го изпратих, видях че доста повтарям казаното от другите без да искам.
СамоDiva, да, всъщност съм гледала 100гр варено яйце, което е около два броя.

# 249
  • София - град
Raffaella_, малко в по-преден пост написах примерно меню. Яйцата си ги правя с малко олио, маслото го добавям към зеленчуци на пара основно. Месо два пъти седмично, просто не обичам, а когато го има то е с карфиол или броколи или пък приготвено във фраера с гарнитура салатка от червени чушки с оцет и чесън.

Открих страхотни бобени кюфтенца с червен боб ,малко лук и червена чушка. Стават уникални, много са подходящи за бургери.

# 250
Тропи, ако обичаш магданоз, слагай смело в такива кюфтенца от боб. Аз ги правя с много подправки, макар че рядко стигам дотам, но са много вкусни Simple Smile

# 251
Прилагам две снимки, първата отпреди 2 години на 73 кг, втората от днес на 65 кг. Мъжът ми: "Ами аз разлика не виждам. Май са ти по-слаби краката?" Simple Smile Не очаквайте съпорт от мъжа си Simple Smile

Последна редакция: нд, 16 окт 2022, 09:35 от B2022

# 252
  • In transit
Е как да няма разлика! Да го пратиш на очен доктор, твоя мъж. Супер изглеждаш. Поздравления за резултата!

# 253
Може би разликите наистина се виждат от хора, които не са с нас всеки ден. Важното е да вървим напред всеки ден по малко. Simple Smile

# 254
Здравейте!
Ключвам се и аз в броенето.
След раждането на близнаците си свалих 22 кг и ми оставаха 5 до заветните 51 .. ама лято , море , грижи за малките и ей ме на 62 кг.
Та започвам отначало .. с едни 1300 калории и по възможност крачки/тренировки.
Записвам се в темата , че да имам повече стимул , като знам , че трябва да се “отчета”.

Общи условия

Активация на акаунт