Калориите броим и здравето ценим - тема 13

• 50 801
  • 797
  •   1
Отговори
# 615
От известно време се  каня да се включа в темата, но все не събира кураж
Опитвам се да броя калории, ограничила съм хляба и  сладкото, но май някъде бъркам. Имам доста за сваляне. Спорта не е моето.
Днес менюто ми е
Сутрин пия 3 в 1
Обяд-350-400 гр супа топчета и салата домати краставици и 80гр сирене котидж
След обяд - 300 гр круши и 50гр киви
Вечеря - Бъркани яйца 160гр с обезмаслена извара 90 гр и крадтавица
И две какаови бисквити
Калкулатор ми го дава около 1150кал.

# 616
Защо мислите, че бъркате?

# 617
Защо мислите, че бъркате?
Ами защото килограмите не мърдат
От около 2 седмици съм на такъв режим.

# 618
А през уикенда колко е точно менюто?

# 619
А през уикенда колко е точно менюто?

Старая се да не прекалявам
В неделя например:
Сутрин 3 в 1
Обяд - около 300гр пълнени чушки и 200 гр кисело мляко 0,1 %
Вечеря 100гр суджук и 1 филия хляб 30гр

# 620
Колко килограма сте? Щом са доста за сваляне, направо невъзможно ми се вижда на това меню да не мърда кантара.

# 621
освен кг гледай и как се променя тялото
аз трупам на шкембе, проверявам там как е гънката
махаш бисквитките и тренираш хранене с мах три компонента
и не смесваш месо с млечни

Последна редакция: ср, 01 фев 2023, 23:32 от Herzen

# 622
Колко килограма сте? Щом са доста за сваляне, направо невъзможно ми се вижда на това меню да не мърда кантара.

1,70 съм висока
83 кг
53 години

# 623
Според мен първо си пуснете изследвания, говорете с личния си лекар и споделете че искате да намалите теглото си.
Аз лично бих разпределила калориите по- равномерно през деня. Пропускането на закуска обикновено води до по- сериозно похапване през вечерта.
Някъде  в сметките бъркате, с какво готвите? Олио/зехтин/масло и подобни са доста висококалорични.
Много е добър подхода към нискомаслените млечни продукти.
Нищо че спорта не е вашето, намерете си някаква  физическа активност, която ще ви носи удоволствие. Разходки в парка, танци...

# 624
тъкмо това четох вчера,  че има проучвания, че при едни и същи калории приети през деня закусващи и незакусващи отслабват еднакво, но незакусващите са по-гладни и имат по-ниски нива на хормона грелин - тоест по-голям шанс да не издържат ня диетата.

# 625
Има си хора и хора. Аз съм по-гладна, когато закусвам - и сутрин, когато ставам и до обяд не мога да издържа. Откакто само пия доза протеин сутрин съм много по-добре. Аз всъщност започнах да закусвам насила в тинейджърските си години, когато се мислех за дебела, заради такива изследвания, иначе започвах директно с обяд. Не ми се получи добре.

По темата на djoleva. Предполагам, че не се смятат калориите правилно или нещо забравяте. Някакви напитки? В общия случай при 1600 ккал трябва да сваляте около 500 гр на седмица. Но...пробвайте да преместите хляба и сладкото по-рано през деня. Може и да сваляте, но да задържате много от въглехидратите и да не се разбира. Аз съм така - ако ям нещо сладко или хлебно вечер, знам че кантара ще покаже повече. Ама дори и една бисквита ми действа така. Вече не ми е и демотивиращо Grinning

# 626
Хляб ям изключително рядко-1-2 пъти в месеца. Сладкото също. Случва се рядко и то когато съм нощна смяна. Работата ми е в Спешен център и е доста натоварена, та понякога има нужда

# 627
За колко време намалявате калории? Аз съм ниска, нямам физическа активност поради натовареното ежедневие (имам по 10 хил. крачки, това е), не съм много кг и калорийният прием ми е до 1500 дневно. От месец съм ги намалила до макс. 1000-1200 в зависимост от деня, хапвам си прилично, не съм гладна, но е основно чисто месо и зеленчуци. Тия дни обаче вече усещам, че ми прилошава и не е ок, та се зачудих. Свалих 2 кг., имам нужда от още 2, не е нещо кой знае какво, но калориите са ми малко за поддържане на прилично качество на живот.

# 628
Аз честно казано махнах българските ястия от менюто си когато започнах да свалям килограми. Много по- лесно (и засищащо) ми е да сметна протеин+въглехидрат+салата в чинията си. Като се пробвам да преобразя българската кухня в нискокалорична, тя просто не ми е вкусна. Оставила съм я за когато съм на гости при мама Simple Smile
djoleva, значи и физическа активност не ти липсва поне. Трудно е с работа на смени, недоспиване, стрес... води до глад, знам какво е.

# 629
djoleva може би консултацция с лекар не е лошо да се направи. Вероятно организмът Ви е стресиран доста, та на първо време бих добавяла нещата, които ми липсват, за да се регулират малко нещата и с храна. Подозирам, че имате и дефицит на витамини и минерали. На първо време протеина, това е което ми прави впечатление веднага. Когато успеете да стигнете поне 80 гр протеин на ден, започнете да добавяте зеленчуци , както и сложни въглехидрати след нощна смяна. Сладко си яжте ако искате всеки ден, просто се съобразете с калориите Simple Smile Ще се радвам да споделите прогрес, в която и е да насока.

Ambrosia зависи колко имаш да сваляш и колко си кг. Както писах по-горе, в идеалния вариант, ако умножиш килограмите си по 20 ще получиш калории(60кг - 1200 ккал), при които ще сваляш бавно, но не би трябвало да ти става лошо или да усетиш нещо и можеш да караш така доста време. Ако си над 90 кг и може поне в началото свалянето да е по-бързо, умножаваш кг на които би могла да си по-спокойна(например 80) * 22 и това можеш да поддържаш средноседмично до достигане на тази междинна или крайна цел. Обобщавам, разбира се. Ако отслабваш прекалено бързо на тези калории, по-добре е да ги увеличиш. Няма нужда да си забавяш метаболизма по-бързо.

Общи условия

Активация на акаунт