Калориите броим и здравето ценим - тема 13

• 50 262
  • 797
  •   1
Отговори
# 780
Eli, децата са друго. Когато обаче говорим за жена на възраст 30+ години, едва ли можем да очакваме 42 кг на 160 ръст., че и да го дадем за пример.
Защо да не го дадем за пример? АЗ на 168 съм 44 кг и дори не съм кльощава, а с нормално телосложение. Както Ели каза 168 си е направо среден ръст, така че не виждам нищо фрапантно.

# 781
Преет, пусни снимка. Сериозно се съмнявам да изглеждаш добре, в добро психическо и физическо здраве. Извини ме за директността. Принципно всеки може да си чупи главата сам, но нека да не поощрява другите да следват анорексичните му представи или да си позволява да критикува от своята ,,бъгната" камбанария. Flushed

За 30 годишна жена, 168 см и 44 кг това прави BMI 15. Дори анорексичките са с по-висок БМИ. Ужас.

# 782
Преет, пусни снимка. Сериозно се съмнявам да изглеждаш добре, в добро психическо и физическо здраве. Извини ме за директността. Принципно всеки може да си чупи главата сам, но нека да не поощрява другите да следват анорексичните му представи или да си позволява да критикува от своята ,,бъгната" камбанария. Flushed

За 30 годишна жена, 168 см и 44 кг това прави BMI 15. Дори анорексичките са с по-висок БМИ. Ужас.
Aз пък съм 167см, 45кг, изглеждам перфектна и невероятна и не бих Ви пуснала снимка, защото Вашето мнение е последното, което би ме интересувало и бих приела като критерий за това. Къде е написала жената, че поощрявала другите! Какви анорексични представи, знаете ли изобщо на каква основа е тази болест?

# 783
Преди дни бяхте 49 кг и 165 см и питахте какво да хапвате за повече протеини. Ма пийте ги тези хапчета, стига се хвалихте с глупости.
Без мускул мога и 42 да бъда и ще бъда отврат, грозна отпусната и слаба (обратното на силна) и най-важното не в оптимално здраве.

Последна редакция: чт, 22 май 2025, 16:03 от Jolinar

# 784
Преди дни бяхте 49 кг и питахте какво да хапвате за повече протеини. Ма пийте ги тези хапчета, стига се хвалихте с глупости.
Без мускул мога и 42 да бъда и ще бъда отврат, грозна отпусната и слаба (обратното на силна) и най-важното не в оптимално здраве.
Satisfied
Сигурна съм, че сте перфектна Wink

# 785
Здравейте,присъединявам се при вас 💓
От седмица смятам калории и съм свалила 2 кг.🙂
Целта която гоня е 64 кг.,стартирах 75 - височина 164см.
Хапвам абсолютно всичко,като наблягам на месо и яйца.
Ям и по един шоколадов бонбон..трудно ми е да откажа сладкото.
Калориите за деня ми са между 1600 и 1500☺️
Все още не спортувам,правя разходки по 1 час.

# 786
Защо решихте, че така е решила? Дори наскоро по повод килограмите си жената се беше обяснявала, че погребала баща си и от месеци не е имала здраво дете вкъщи. В смисъл - няма лошо, че даваме пример кое не е ок, но това не винаги означава, че хората така са решили.

Емануела винаги така анорексично слаба е била - висока 181 см и 50 кг, така се харесва, всичко което изяде, го изгаря във фитнеса, тренира нонстоп. От време на време пуска разни оправдания за лошия пример който дава на последователите си, тъй като някой хора не и спестяват истината.

Скрит текст:

Това момиче също е за болница. 44 кг между другото са ок за жена под 155 смсигурно, по-скоро до 150. Или за дете преди да е достигнало пубертета.... но за жена камо ли почти 170 см това е пълен абсурд. И не, нямам комплекси от фигурата си. Опитвам се да не се превъзнасям, но понякога не ми се отдава. Прекалено много си я харесвам даже. Joy

Помня, че в гимназията имаше едни момичета по 45 кг и 150 см. Бяха страшно слаби и мънички, като дечица, но доста харесвани. Действително им стояха тези килограми. Но забележете-18 см по-ниски от горепосочената дама, даваща съвети на 168, че 44 кг са супер....за модератор е работата, че сигурно и млади момичета четат във форума за отслабване. Дават се сериозно болни съвети.

44 кг, 168 см. Напълно нормално телосложение.

# 787
Защо решихте, че така е решила? Дори наскоро по повод килограмите си жената се беше обяснявала, че погребала баща си и от месеци не е имала здраво дете вкъщи. В смисъл - няма лошо, че даваме пример кое не е ок, но това не винаги означава, че хората така са решили.

Емануела винаги така анорексично слаба е била - висока 181 см и 50 кг, така се харесва, всичко което изяде, го изгаря във фитнеса, тренира нонстоп. От време на време пуска разни оправдания за лошия пример който дава на последователите си, тъй като някой хора не и спестяват истината.

Скрит текст:

Това момиче също е за болница. 44 кг между другото са ок за жена под 155 смсигурно, по-скоро до 150. Или за дете преди да е достигнало пубертета.... но за жена камо ли почти 170 см това е пълен абсурд. И не, нямам комплекси от фигурата си. Опитвам се да не се превъзнасям, но понякога не ми се отдава. Прекалено много си я харесвам даже. Joy

Помня, че в гимназията имаше едни момичета по 45 кг и 150 см. Бяха страшно слаби и мънички, като дечица, но доста харесвани. Действително им стояха тези килограми. Но забележете-18 см по-ниски от горепосочената дама, даваща съвети на 168, че 44 кг са супер....за модератор е работата, че сигурно и млади момичета четат във форума за отслабване. Дават се сериозно болни съвети.

Да се лекуваш, момиче. С добро го казвам.

# 788
Не е напълно нормално телосложение това - по моите възприятия и знания за здраве, но бъдете здрава и щастлива и отново казвам без да давате съвети на жени да слизат под граница, която са сложили сами и не са искали мнение за килограмите си. Знам, че няма да Ви променя мнението, но за мен сте си кльощава. Има си и такива хора и може да са здрави (според как беше гастро и мамолог), но е абсолютен компромис и изключениe, ако е така изобщо.

Напълно здравословно и ок са 50 килограма и малко повече за жена, била тя и ниска (за дамата която попита за калориите).
Това са 51 кг на ръст ~162 см. - това дори е малко под границата лично за мен, но си има мазнинки тук - затова и наблегнах на мускули, сила и костна плътност в по-предните си коментари.
Скрит текст:

Здравейте,присъединявам се при вас 💓
От седмица смятам калории и съм свалила 2 кг.🙂
Целта която гоня е 64 кг.,стартирах 75 - височина 164см.
Хапвам абсолютно всичко,като наблягам на месо и яйца.
Ям и по един шоколадов бонбон..трудно ми е да откажа сладкото.
Калориите за деня ми са между 1600 и 1500☺️
Все още не спортувам,правя разходки по 1 час.
Мила25, добре дошла и успех Simple Smile Да ти е сладък бонбона, не бих се вторачвала в малко сладко.И аз налитам на сладко преди цикъл и си угаждам със един два сладкиша от на мъжа ми складираните хиляди боклучки из къщи. Не е проблем според мен, особено ако е преди разходката, а аз съм и с ИР.

Последна редакция: пт, 23 май 2025, 13:34 от Jolinar

# 789
Проблем е, че Преет вижда тялото си като нормално, това е психическата част на болестта. А че е прекалено слаба е очевидно и това е най-мекия начин, по който мога да го изкажа.

Момичето с оранжевите панталонки горе е супер и нормална според мен. А и защо да не е ок-БМИ й е съвсем в норма, има си мускулна маса и не е с прекалено нисък % мазнини. Ако приемем, че е на около 25-30 години, БМИ й е 19. На Преет е 15. С нейната дисциплина да гладува би могла да стане супер мацка, концентрирайки се повече в тренировки и здравословно тегло, а тя 44 кг цели. Спирам по темата.

Последна редакция: пт, 23 май 2025, 14:43 от Flowersintheair

# 790
Както казах, за мен е важно да съм силна, затова и съм написала че са малко 51 кг, но това съм аз и моите цели и виждания. Бедрата ми са малки за моя вкус, но внимавам защото имам проблем с колената.

Иначе съм сигурна, че няма да променя човек с телесна дисморфия или друго, както ми изглежда от написаното, но не следва да се дават диагнози та няма да убеждавам никой или да пиша повече за това. Мисля, че това подклажда допълнително и тази мания за контрол - да се обсъжда теглото килограмите и "фигурката" (май така беше).

Наистина нека всеки решава, кое е ок за него и да действа бавно умно и без вманиачаване и залитания - Да се притесняваш, че си сложил 100ккал повече в калкулатора например или да решиш, че е нормално да човек да се сложи на 900кал дневно, но отново - това мисля аз. Надявам се никой не е обиден от написаното.

# 791
Малко ми е движението на мен. Планирам да започна домашни тренировки, за което ще трябва да ставам в 5 и 30 сутрин, но нещо трябва да се направи. Чувствам се изморена и изтощена без да съм се напрягала за нещо - цял ден на това бюро.
Умишлено няма да коментирам чуждите конструкции. Кой както се харесва. За мен красивото тяло е не само слабо, а има и добре оформена мускулатура, без човек да е културист.

# 792
И аз се изказвам последно:

Аз съм минала през болестното състояние (48кг на 175см)  и това не се лекува защото ми го казаха.

Това трябва да го реши който трябва да се справи... сама, да си повярва сама, да се убеди сама.. дори и да стигне тия 44кг и да се харесва безкрайно, това толкова трудно се поддържа, толкова лишения , тренировки и самоконтрол, ча само от това полудява човек... но решението трябва да е нейно, така че никаква полза от навиване по темата Simple Smile

# 793

[/quote]

Изобщо не е нормално. Много слабо и бих казала с болен вид телосложение. Нездрав цвят на кожата.

Дори вече не е на мода скелетния външен вид.

Последна редакция: сб, 24 май 2025, 15:36 от So Lucky*

# 794
Както казах, за мен е важно да съм силна, затова и съм написала че са малко 51 кг, но това съм аз и моите цели и виждания. Бедрата ми са малки за моя вкус, но внимавам защото имам проблем с колената.

Иначе съм сигурна, че няма да променя човек с телесна дисморфия или друго, както ми изглежда от написаното, но не следва да се дават диагнози та няма да убеждавам никой или да пиша повече за това. Мисля, че това подклажда допълнително и тази мания за контрол - да се обсъжда теглото килограмите и "фигурката" (май така беше).

Наистина нека всеки решава, кое е ок за него и да действа бавно умно и без вманиачаване и залитания - Да се притесняваш, че си сложил 100ккал повече в калкулатора например или да решиш, че е нормално да човек да се сложи на 900кал дневно, но отново - това мисля аз. Надявам се никой не е обиден от написаното.

Извинявай, че задълбавам, но това ти ли си с късите панталонки? Защото момичето от снимката изглежда страхотно Heart Eyes не разбрах четейки поста ти дали е лична снимка. Ако да бравo, ако ти е цел само пак браво. Flowers Hibiscus

Общи условия

Активация на акаунт