Калориите броим и здравето ценим - тема 13

• 50 964
  • 797
  •   1
Отговори
# 135
Прекалено бързо ги е свалила и е загубила доста мускул освен мазнините. Освен гените, другия най- голям фактор е колко бързо сваляш и колко сваляш. Аз ги свалих за близо 2 години, точно с идеята да има минимални щети по кожата и метаболизма ми.

# 136
Да, възможно е. Прави си операция след това да се понамали каквото там беше останало. И въпреки това и до днес има комплекси за резултата на голо. Това беше преди повече от 10г. Иначе с дрехи това не се вижда, изглежда страхотно тя.

# 137
Е, да, бързичко ги е свалила, не е много полезно май така, просто тялото не е пригодено за такива огромни промени. Иначе моята цел е да се чувствам комфортно по бански, да не виси, да не стърчи и да не се подава нищо Grinning

# 138
Това е всеобщата цел. Аз варират между 47-48 кг, но така ми се иска да стана 45 😂 ама нещо и аз боксувам. Ще я видим тая работа.

# 139
Последния проблем е увисналата кожа при такава загуба на килограми. За да качиш толкова много значи умееш да ядеш, определено контрола на порции и калории не ти е била силната страна. Когато ги свалиш бързо, сваляш и мускул, а когато загубиш от мускулите си, метаболизма се забавя много. Което означава че трябва да ядеш значително по- малко от преди за да поддържаш новото си тегло.
Абе трудно е да си много килограми, трудно е и да тренираш и следиш храненето, просто човек трябва да избере кое "трудно" предпочита. Да, смятам че теглото е личен избор.

# 140
BadKarma - а колко си висока? От любопитство питам просто. Иначе съм се убедила, че килограмите стоят различно, дори на хора със сходен ръст. Важно си е и струкрурата на тялото каква е. Аз например трупам в средната част на тялото около талията. И все не мога да го докарам да съм съразмерна спрямо моите представи. Краката от коленете надолу са ми слаби, на моменти ми изглеждат клечести на фона на корема. Понеже съм и дребна на ръст и вече започнах по трудно да си намирам дрехи от някои магазини. Миналата седмица, в Декатлона си купих комплект клин и суитчър от детския сектор за 11-12 годишни. Но не се отказвам, докато не добия вида, който искам навсякъде Grinning

# 141
1,58м. Аз никога не съм имала проблеми с килограмите, по принцип ако не се ограничавам си стоя около 50 кг (които са ОК, но чак да ми харесват - не), но аз съм тънък човек с фина костна структура и честно казано от 50 кг нагоре не изглеждам никак добре (случвало се един два пъти да съм 2-3 кг отгоре, обикновено през зимата). Аз на корем не качвам въобще, но дупето и бедрата ми растат - всичко отива там. И 1-2 кг там определено променят много картинката. Като гръцка амфора се оформям. И преди да кажете, че било хубаво там повече мръвка - не е, като излезе тоя целулит на бричовете, мале мале.

Не съм раждала, така че ако дойде и това време ще видим как ще се развият нещата.

# 142
Момичета, може ли споделите от опит кой калкулатор за калории е най-точен.Целя отслабване .168 см съм висока , 59 кг..Целта ми е 55 кг.Миналата година имах страхотни резултати,но ми откриха хипотеоризъм и метаболизма много се забави.Тренирам и имам изградена мускулна маса .Не ми остава много време последно време ,но се опитвам.С тези кг .никога не съм била.

# 143
  • 1st floor
Аз ползвам My FitnessPal.

# 144
Аз отново стартирам пореден опит да броя калирии.
Трудно ми е , защото когато пътувам и се храня навън, ми е направо невъзможно това с броенето.
А когато спра да го правя за седмица, просто спирам като се върна.

Но пък ми допада да броя. Учи ме на дисциплина, а и когато калориите надвишават порцията ми , отнемам по нещо, което  бих си го хапнала, ако не виждам колко точно калории е Simple Smile

# 145
Аз също се храня основно отвън, поръчвам салати - дресинг отделно, да не ми ги носят овкусени, също чисто месо (стек или риба), гарнитура зеленчуци на пара. Вече имам представа какви количества колко гр са горе долу, така че общо взето ми се получава. Като ги записвам в приложението слагам винаги малко повече, отколкото смятам, че е, за всеки случай.

Но е трудно ако не си приготвяш сам храната.

# 146
и аз не се справям с командировките
така ни е организиран денят, че основното хранене е вечер, и е дълго, и е с алкохол
пък аз отслабвам като не ям вечер, но пък не ми се влиза в обяснителен режим с колегите и....

започвам да се храня по зоната, калориите излизат около 1200 - 1300 за 10 блока, втори ден ми е

как се смята калориен дефицит
https://www.myprotein.bg/blog/nutrition/kak-se-izchislqva-kalorien-deficit/

извинявам се, че се повтарям в две теми пред едни и същи хора 🙏

Последна редакция: нд, 15 май 2022, 18:39 от Herzen

# 147
И аз започнах зоната. Днес ми е 7ми ден и определено виждам разлика. От любопитство следя и калориите.

# 148
сега ми стана любопитно и ще потърся информация за Зоната.
Напоследък често срещам мнения за този начин на хранене и все са положителни. Даже имам две електронни книжки с рецепти по Зоната

# 149
И аз започнах зоната. Днес ми е 7ми ден и определено виждам разлика. От любопитство следя и калориите.
благодаря, благодаря, благодаря Hug
имам нужда от надъхване

Общи условия

Активация на акаунт