Калориите броим и здравето ценим - тема 13

• 50 957
  • 797
  •   1
Отговори
# 210
Не твърде. Опитай да свалиш поне 5.

# 211
# 212
Килограмите не са показател, нито трябва да са цел. А така казани, не означават нищо. Скалата(Джонсън) е 1.98 и е 118 кг. Да не е дебел?

# 213
  • 1st floor
Цоп обратно в темата при вас. Лятото се отдадох на бира, пържени картофки, пица и пр. Само на работата спазвах нещо, вечерите и особено укинедите и отпуските - пълен провал откъм хранене. Малко имам да свалям - килограм-два, но си трябва, преди да са се натрупали още. Придържам се към повече протеин, под повече имам предвид 120гр (в момента съм 50-51кг според това колко близо след уикенда се меря Laughing).

# 214
И аз се присъединявам към вас момичета🙂 Теглото ми напоследък варира между 68 и 70 кг, иначе съм висока -178 см. Иска ми се да се върна на 63кг, но не съм сигурна че мога да ги задържа, така че първата ми цел е 65кг. Свалих си приложението Fatsecret и броя калории от 3 дена. Сложила съм 1600 калории дневно, засега се справям. Не ям достатъчно протеин обаче, ще трябва да добавям може би с шейк или нещо. От утре ще ви пиша целите с менюта за деня като отчет! Прекрасен ден от мен 🥰

# 215
Ето го и моят отчет за вчера:
Закуска- 175 г кисело мляко + боровинки
Обяд - телешко около 200 г + 1 домат+3 маслини+ 2 топени сиренца (от триъгълните)
Други - 1 ябълка+ 3 кафета с мляко без захар
Вечеря - 2 кебапчета, салата домати и краставици и чаша бяло вино.
Общо 1688 калории.
Горе долу съм доволна от себе си, поне спрях безпаметното тъпчене🙂

# 216
Какви приложения ползвате за броене на калории? Тези дни оплесках нещата, та няма да пиша какво съм яла 😂 ММ имаше рожден ден, но поне съм само 1кг нагоре.

# 217
Моето е Калориен Калкулатор, иконката му е една ябълка, от Google play.

# 218
  • Велико Търново
Аз обичам много да пиша на хартия и всичко ми е по етикет, и смятам.
Днес и утре ще има леко надвишаване на калориите, защото днес ще ям кашкавал на фурна у нас, а утре с един колега ще си поръчваме "въглехидрати" за обяд, че сме дежурни.Иначе другите ми две хранения ще са яйца на очи 3 броя/около 100 грама/ 100 грама извара Олимпус и 150 грама пилешко роле/90 калории на 100 грама/.

# 219
Какви приложения ползвате за броене на калории? Тези дни оплесках нещата, та няма да пиша какво съм яла 😂 ММ имаше рожден ден, но поне съм само 1кг нагоре.
Аз използвам MyFitnessPal.

# 220
Аз си свалих FatSecret, харесва ми интефейса, а и безплатната версия следи и макроси. Засега го използвам редовно

# 221
Аз от край време ползвам FitDay, че си вкарвам моите стойности на храните, такива каквито ги пише на моите храни които консумирам. Иначе не ми се ще да се доверявам на някакви общи из нета, че като нищо ще мисля че ям малко, а аз да преяждам.

# 222
Аз променям малко количеството, ако калориите на отговарят. Така са пак същите накрая. Но аз не съм съвсем стриктна, понякога  въвеждам повече калории превантивно, за да не преям. Важното е като цяло да имам контрол всеки ден. Иначе нищо не става. Sad

# 223
Приемате ли ме в групата Grinning Родих преди 2 месеца и кърмя, знам че не е перфектния момент за диети, но от кърменето качих още 3 кг след раждането и честно казано не издържам вече. Според един онлайн калкулатор трябва да приемам 2000кал, за да не качвам, страх ме е да падна много по-ниско, за да не спре кърмата. Така че предполагам 1700-1800 ще са ОК.
Основния ми проблем е, че хапвам нощем като ме събуди бебето, поне по 1-2 пъти. Не е нещо голямо и тежко, (ябълка, банан, парче кашкавал), но просто усещам адския глад. Сутрин съм на кафе с мляко до обяд, през деня не ям кой знае какво, салата с месо, сандвич, супа, нещо такова. Вечерта пак салата с месо или супа. Но това, което ме събаря е сладкото и както казах нощното. Напоследък съм освирепяла за сладко и се чудя как да го боря това.
Килограмите са ми 80, височина 170. Забременях 68, сега дългосрочната ми цел са 62-65 за пролетта, както си бях преди пандемията.
Започнах домашни тренировки, така че трябва да оправя хранененто. Ползвам myfitnesspal.

# 224
Калкулаторите не отразяват точно личния разход. Аз докато кърмех можех да си позволя 500 кал повече. При всеки е индивидуално. Следи 1 седмица колко приемаш и дали качваш или сваляш и тогава прави промени. Гледай да имаш достатъчно протеин(примерно 100 гр на ден). Гладът за сладко ще намалее, ако ти стига протеина. И аз бях така, докато кърмех, ама нещата се регулираха Simple Smile. Когато се теглиш го прави всеки ден и накрая на седмицата вземи средното, за да не се отразяват разни водни задръжки и тн. И...спокойно, ще се свалят, не си вдигай нервите са глупости, ще има какво да го прави Grinning

Общи условия

Активация на акаунт