Калориите броим и здравето ценим - тема 13

• 50 943
  • 797
  •   1
Отговори
# 255
Супер, ще чакаме отчет тогава 🙂 Примерно другата седмица по това време. М? 🙂

# 256
За тези два дни съм супер.Не съм гладна , наблягам на протеин.
На който му е интересно мога да пиша и какво ям  и колко калории е.
Ще се меря веднъж в седмицата , че иначе ако не виждам мърдане съм склонна към приключване на броенето 😂
След 2 седмици на 1300 калории , мисля да имам един чийт ден около 1800 калории ,че да не привикна.

# 257
Ще се меря веднъж в седмицата , че иначе ако не виждам мърдане съм склонна към приключване на броенето 😂
След 2 седмици на 1300 калории , мисля да имам един чийт ден около 1800 калории ,че да не привикна.
Пиши, пиши Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 258
Вчера:
Закуска : овесени ядки , с прясно мляко , на котлон с 25гр. протеин на прах , 10 гр. Лешников тахан , и 100 гр боровинки  всичко е 380 калории. 27 гр протеин
Обяд: 45 гр. Тортила , 30 грама протеинов чийз крем,30 гр.свинско филе, червен боб консерва 40 гр., 30 гр.гауда, 20 гр моцарела лайт, чаена лъжица барбекю сос - 397 калории , 28 гр протеин
Вечеря - ориз със зеленчуци 250 гр., 20 грама пармезан - 405 калории 21 гр.протеин
Следобедна закуска - протеинов пудинг от лидл - 150 калории ,20 грама протеин

# 259
Много разнообразно, браво
Моето примерно меню е:
Закуска - не ям,
Обяд - 1 порция супа (агнешка, топчета, таратор или гъбена). Някои дни минавам само с 1 айрян.
Вечеря - вариант първи: салата с домати, краставици или други зеленчуци + 150 грама сирене. Понякога слагам и крутони, маслини и т.н. Втори вариант - месо или риба около 150-180 грама + пак салата. Почти не ям готвено, може месо със зеле да речем или нещо подобно понякога, но без картофи, ориз или макарони.
Междинно хапване - плодове от всякакъв вид. Не се ограничавам в плодовете.
Долу-горе това е.

# 260
разбирам, Алена и е логично това, което казваш. Не споря, но видях в интернет няколко клипчета, на два български салона, които предлагат подобни процедури с такива /или подобни конци/, затова се зачудих. Стана ми любопитно.

# 261

Не те съветвам да се теглиш веднъж седмично. Най-добре е всеки ден и накрая на седмицата да вземеш средното свалено. Аз например имам доста неща(които съм научила, точно от теглене всеки ден), които ме карат да задържам повече течности и давам отклонение към 1 кг. Ако гоня 0.5 кг на седмица ще е много разочароващо да видя, че не съм мръднала, а всъщност не е така. Тъкмо ще се научиш как реагира тялото ти на различни храни и/или тренировки, ако/когато тренираш.

# 262

Не те съветвам да се теглиш веднъж седмично. Най-добре е всеки ден и накрая на седмицата да вземеш средното свалено. Аз например имам доста неща(които съм научила, точно от теглене всеки ден), които ме карат да задържам повече течности и давам отклонение към 1 кг. Ако гоня 0.5 кг на седмица ще е много разочароващо да видя, че не съм мръднала, а всъщност не е така. Тъкмо ще се научиш как реагира тялото ти на различни храни и/или тренировки, ако/когато тренираш.

Ще го имам предвид.Мисля да си измеря и сантиметрите.В крайна сметка ми е важно да се събера 😂

# 263
  • София - град
Според един БГ треньор жените е хубаво да се мерят всеки ден, но засичането на свалени килограми трябва да се прави в първата седмица от започването на нов менструален цикъл. Тъй като при нас има много задържане на вода и игра на хормони било редно да се вземе под внимание първата седмица от новият цикъл. Аз виждам много логика в думите му, факт е че задържам вода в определени седмици от месеца.

# 264
  • Велико Търново
Да повдигна темата с отчет.Предизвиквам се да се отчитам за начало 7 дни и да си приготвям храната за целия ден наведнъж за да няма отклонения.Стартирам от 62.4 кг.Интервалът на хранене ще  е минимум през 5 часа/по доктор Папе/, вечерята ще е най-късно в 18.30 като там ще се старая мазнините да са до 20 грама, въглехидрати няма да има.
07.30 Скир 400 грама+30 грама овесени трици
12.30-130 грама пуешко филе+90 грама Бри+130 грама яйца на очи
18.30-130 грама пуешко филе+200 грама извара Мероне+130 яйца на очи
Общо:1470 калории, Б-182 грама, В-57 грама, М-65 грама

Скрит текст:
В рамките на 4 дни изгубих двама сродници и реших, че храната трябва да я овладея на максимум

# 265
съболезнованив, Сис Hug
отчитам се в дневника, калориите ми са 1300, моно и фаст е диетата

# 266
здравейте, дами, включвам се в темата, макар че броя калории едва от няколко дена. Понеже кърмя се стремя към макс около 500 грама на седмица, като имам да свалям много, но това сега е без значение.

Тъй като теглото варира и при мен при задръжка на течност смятам да прилагам следния трик, който прочетох в блога на Инес Субашка, но и някой беше споменал по-горе: теглене в три поредни дни и пресмятане на средно аритметичното, но като се замисля нищо не пречи да е и за цяла седмица, само трябва да записвам всеки ден.

Понеже съм доста тежка имам възможността да ям доста неща, само с готвеното не знам как ще се оправим, не искам да губя много ориентир, за да не прекаля с намаляването на калориите, но като цяло гледам да смятам и продуктите, които слагам в яденето и след това разделям на порциите.

Иначе сутрин закусвам с прясно мляко с овесени ядки, обядвам сандвичи или кашлавал с шунка или луканка, варени яйца, плодове и вечер хапваме нещо сготвено, като ще се постарая да не са течни неща, че трудно ще се смята. Ям и парченца шоколад с подсладител - за да не качвам много инсулина, ядях и фурми, но сега забелязах на опаковката на едните които съм купила, че имат добавен глюкозен сироп. Като цяло за няколко дни вече усещам че се чувствам по-добре, единствено се надявам количествата да стигат.

За изчисляване на нужните ми калории при кърмене позвах този калкулатор:
https://www.thelactationnutritionist.com/calorie-calculator

Има ли тук други кърмещи майки, които да споделят опит по темата?

# 267
Аз бях да диета, докато кърмех. Ползвах консултации тогава и едно от нещата, което следяхме беше да имам достатъчно протеин(1.2 гр на кг телесно тегло), че да не ми намалява кърмата и да нямам зверския глад за сладко, който и без това имах по време на кърмене. Като се опитвах да стигна протеина, нещата се наместиха. Пак си ядях сладко де, да не решите, че не 😂

# 268
много благодаря, това е доста ценна насока, това са доста протеини при мен и май не ги докарвам до толкова, ще следя вече. Чудя се дали протеинът за бременни, който ми остана би бил подходящ в дните, в които не успявам да ги докарам с храна.

# 269
Magi, и аз съм от кърмещите и броящи калории. Последната седмица имахме гости и не ги броях, но изцяло изключих сладкото и нощното хранене като стана за кърмене, тъй като гостите спяха в хола 😅 И вече съм -2кг, което и вода да е пак ме устройва.
Закусвам препечена филийка със слайс кашкавал и слакс шунка, после капучино, на обяд топла супа без хляб, за вечеря месо със салата. Като огладнея ябълка или банан. Не знам колко калории са, но надали са над 1800, колкото ме се полагат от калкулаторите.
Чудя се как да смятам супите, доста правя заради децата - пилешка, боб, топчета....пиша ги за 400кал, но не знам точно ли е, ще се поинтересувам днес да ги сметна. Най-трудното ми е да определя колко порции има в една тенджера.

Общи условия

Активация на акаунт