Калориите броим и здравето ценим - тема 13

• 50 931
  • 797
  •   1
Отговори
# 285
Браво на вас! Аз също ползвам този калкулатор с ябълката, но си въвеждам всичко ръчно, никога не съм сканирала нищо. (то не е кой знае колко моето ядене и не ме затруднява)

# 286
  • Plovdiv, Bulgaria
При мен става и с безплатната версия. Няма и ъпдейт на приложението, който да съм пропуснала, така че би трябвало да може, поне при мен може да се сканира и после си излизат стойностите.

Трябваше да направя ъпдейт, ама пак не ми дава. Много странно..
Обмислям Garmin часовник и ми се искаше да го свържа и с програмата за калории.

# 287
Здравейте и от мен,сега броя точно и аз калориите-1200 и когато имам възможност правя елиптик в къщи,дано имам резултат

# 288
Здравейте, група! За кратко се оказах в групата на Кето-то, но се оказа че май не съм за там. Нека разкажа какво ме доведе до тук. След раждането успях да си върна килограмите за една година, като даже отслабнах с допълнителни два и станах 48. Чувствах се много добре. Миналата година обаче ме покоси една бактериална пневмония, след която бе последвана от още бактерии (2 вида в гърлото и една на пикочните пътища) и се наложи в рамките на година да изпия 5 антибиотика + кортикостероиди. И така неусетно започнах да качвам килограми, като досега съм качила 5 и тежа 53 в момента. Чувствам краката си тежки и подпухнали, уморено и отпаднало ми е... Посетила съм много лекари, пускани са ми всякакви изследвания и всичко е наред. В групата на Кето -то ме светнаха, че тези килограми са дошли не от друго, а от кортикостероидите и че имам нужда от едно прочистване на организма. Та ето ме тук. Прочетох главната страница, разцъках работещите линкове и от това, което разбрах трябва да хапвам по 1200 калории за плавно сваляне или 1000 за много бързо(спрямо моят ръст и текущи килограми). Имам обаче няколко въпроса на които много ще се радвам, ако някой може да ми отговори:
1) При 1200 калории, всяка седмица ли се сваля и ако да, по колко(средно)?
2) Разбирам че: картофи, ориз, брашно/тестени и сладко трябва да се изключат от менюто. Аз мога да преживея без сладко и тестено(дори досега съм ги хапвала от време на време), но картофи и ориз не могат ли да се ядат, да кажем веднъж седмично?
3) Позволявате ли си пържено от време на време?
4)Колко килограма успяхте да свалите и за какъв период от време? (На този въпрос бих се радвала да отговорят, дори тези които не искат да отговарят на първите няколко 😁).
Благодаря предварително! ☺️

# 289
Здравей, сигурно много зависи човек от какви кг тръгва. Ти тръгваш от малко кг и не знам как ще върви при теб.

Аз почнах средата на Юни от 73 кг с по 1200 калории. Но - не съм била съвсем стриктна, уикендите имах и по 1400 - 1500 дневно. Срам не срам, това е истината. Все пак ядях много по-малко от преди и това си пролича. Аз свалям средно по 2 кг месечно. За 5 месеца свалих 9 кг и станах 64, а днес вече съм 63, като инцидентно кантара отива на 62 и нещо. Мисля, че за Коледа ще стигна 61.

Картофи, ориз и подобни ям, откакто станах 64 и искам да ги задържам, тоест след постигнат вече резултат. Пържено  ям рядко, може би съм изяла за 6 месеца 5 пържени картофа общо. И някой път тиквички и това е. Ям шоколад всеки път, когато някой има РД и черпи, но по 20-30 грама да речем (2-3 бонбона). Всичко си пиша в калорийния калкулатор.

При твоите малко кг, мисля, че доста бързо ще стопиш излишното Simple Smile Не знам дали пиеш някакъв алкохол, за мен той е голям вредител.

# 290
Благодаря ти за отговора и поздравления за страхотния резултат! ♥️ Алкохол не пия, безалкохолни не пия(повече от 10 години, дори не помня какъв беше вкусът на Кока Кола-та 😂) натурални сокове рядко пия също. Обичам да пия вода и чайчета, дори през лятото. Понякога и студен чай. Между другото аз след като родих ми се наложи да преживея и една анална операция. От тогава насам винаги обяда ми е бил някаква супа, а вечерята манджичка. Junk food много рядко ядем в нашата къща, та за това нали ми се стори странно човек, който яде предимно крема супа от броколи или пък супа от спанак да качва така килограми...

# 291
Кг са ти изначално малко, не знам колко си висока, но със сигурност бързо ще се отървеш от излишното Simple Smile

# 292
Дано.. Иначе съм 169см висока. А всички тези килограми са ми се лепнали на бедрата за мой ужас... След като родих започнах да си меря талия, ханш и бедра. И сега, дефакто съм увеличила с по 5 см всяко бедро и само с 1см талията.

# 293
Според мен значи си супер слаба. (Аз съм 165 см и на 63 се чувствам прекрасно и много се харесвам, та мнението ми е само лично). Обиколките може да са променени от самата бременност, понякога пораства и стъпалото и почваме да носим по-голям номер обувки Simple Smile

# 294
Ами да ти кажа аз си се чувствах екстра на предишните килограми, иначе знам че в момента съм едни хубави килограми, ама женска суета... А иначе аз започнах да меря обиколки след раждането. И тези килограми и обиколки си ги поддържах почти 3 години, до преди пневмонията. А и на мен реално проблемът ми е в краката, чувствам ги ужасно ужасно тежки, ноо надявам се с малко пречистване да се оправят 🙏 Ще пиша отново в темичката с резултати и ще Ви следя, разбира се ☺️ Благодаря ти много за отделеното време и споделеното от теб!

# 295
Здравейте, накратко за мен. 162см съм висока и последната година качих 4кг и заковах на 58кг. За мен идеални са около 53кг. Каквото и да правя, кантара не мърда (не че нещо опитвам сериозно). При мен са основно залепени на корема и така леко в бедрата. Тренирам 4 пъти в седмицата у дома за 20-30мин. Силови упражнения и крос тренажор. Просто си изглеждам закръгленка и дънките ми опъват. Та реших да пробвам с броене на калории. Свалих си едно приложение - с голяма буква L. Това ми препоръчаха - и се почнах. Даде ми дневна дажба около 1200 калории, като е вързано с часовника ми и при спортуване добавя калории - за днес станаха около 1500. Но аз като четох назад в темата вие се и лишавате от храни. Аз разбрах - избираш си какво да ядеш, смяташ си го и ако влиза в дажбата си го ядеш Simple Smile) та има ли шанс нещо да направя така? Както и всеки ден пия по чаша вино, абсурдно е да я махна, че то това от малките удоволствия. Разбира се и нея я добавям. Примерно днес схм яла до момента 840калории, които включват:

Закуска - една малка мандарина и 20гр суров лешник
Преди обед - една нормална ябълка
Обед - салата с краставици, домати, чушка, песто със зехтин и топка краве сирене - купена, грамаж 300гр
Следобед - 30гр веган бар - фурми, какао, подправки, лимон и тн

Честно казано още ми е доста трудно смятането и е малко отгоре отгоре, с готови предложения и ровене в гугъл. Освен това съм си и бая гладна.   

Аа да - днес обаче минах мазнините Sad

Последна редакция: ср, 04 яну 2023, 15:48 от Ofortuna

# 296
Не всички се лишаваме от храни. Всеки е намерил това, което работи за него. Аз не се лишавам от виното и сладкото, но съобразявам с това, което мога да вместя. Разбира се, че има шанс, щом калорийния прием е по-малко от необходимия, ще работи. Благодаря ти, че сподели това, което си яла. Веднага прави впечатление малкото протеин. Това със сигурност ще избие на прекаляване в един момент, защото ще си супер гладна. Като начинаеща, на първо време ти препоръчвам да се целиш да имаш протеин поне 70 гр на ден(в приложението можеш да гледаш макросите), дори и МАЛКО да надвишаваш калориите, докато се наместят нещата. Като гледай да има сутрин и обед(най-добре и вечер, но ако чакаш вечерта, ще си озверяла). Мазнините лесно се минават, да Simple Smile Но всъщност не знам какво си заложила, 50 гр май е идеално, но...наистина, за да се чувстваш добре и да не си гладна, първо се фокусирай върху протеина. Течностите с калории също се пишат Wink Успех

# 297
Ofortuna като ти гледам менюто и ... ми то все едно нищо не си яла, как няма да си гладна.
Аз съм същата височина като теб, но съм 50 кила. Преди да стана толкова, бях 56. Свалих 8 кг за 2 месеца 48кг станах/ и оттогава само ги поддържам. 48 ми идват вече прекалено слаба, затова поддържам 50- Храня се нисковъглехидратно. Сега по празниците прегреших, но си влизам пак в режима. Казали са ти и по-горе - нямаш протеин, затова си и гладна. Наблегни на него, за да си сита.
Един съвет за ударно сваляне - яж 5 дни пилешко месо и много зеленчуци. Ама като ти казвам яж - наистина яж. Например на обяд си сложи пържола 200 гр + 200 грама зеленчуци/салата. За вечеря пак така, смени само вида зеленчуци. Гаранция, че след 5 дни, ще си поне -1,5 кг.  Без да пиеш обаче разни газирани и сладки неща. Вода, айрян, чай, кафе може.

# 298
То толкова съм се сдухала с тези килограми, че ме е страх да ям Simple Smile но да, ще хапна протеини тази вечер. А и ще се ориентирам тук около работа какво да купувам. Само искам да мръдне поне малко кантара Simple Smile

# 299
58 кг са по принцип нормално тегло за ръст 162 Simple Smile Затова е трудно да се сваля надолу, защото реално няма излишно тегло. Това, че човек се иска съвсем слаб се постига с повече глад.

Аз свалих успешно 10 кг, но вече месец и нещо стоя на 63 и не мърдам надолу. Понеже хапвам по 1100 - 1200 калории, с каквито преди свалях. Но имах наднормено тегло. А за да свалям сега от нормално тегло трябват към 1000 калории дневно примерно. Моята цел е да ги задържа, ако искам задължително да свалям, трябва голям глад Simple Smile

Чаша вино за мен е пагубна и много ми пречи, затова само 1 път седмично си позволявам.
Успех от мен Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт