Калориите броим и здравето ценим - тема 13

• 50 910
  • 797
  •   1
Отговори
# 345
Абсолютно не важи за всички, аз съм 1,73, имам едра костна структура и най-добре съм се чувствала около 70 -75 кг, под това започвам да изглеждам кокалеста и не се харесвам.

# 346
Естествено, че не важи за всички. Дала съм го като един груб ориентир и пак повтарям , че съм написала за мен лично. Средностатистически жените са масово между 160-170 см. Естествено, че на ръст 148 см, това правило би било чиста анорексия.
В крайна сметка всеки човек си е индивидуален и всеки има различно понятие за дебел/слаб човек.

# 347
Ми не, понеже близка роднина е такава мъничка, малко под 150 см, и е точно 38 кг, не е изобщо анорексия. Има си голям естествен бюст и женствени извивки. Но да, всеки има различни представи.

# 348
Тя обаче е по-скоро изключение. Под 40 кг си е опасно ниско тегло за повечето жени.

# 349
Тя е ниска, стройна и на нейната височина теглото си ѝ е наред. 40 кг може да е опасно ниско тегло ако си 1,70. Аз съм 1,60 и в 12 клас бях 40 кг (бях много отслабнала от любовна мъка) - имах си цикъл, който и тогава като сега е точен като часовник, бях енергична и се чувствах добре. Не съм имала никакви здравословни проблеми. Мен никой не може да ме убеди, че на моята височина 65 кг ще са добре, макар че това показва BMI. Зависи от много неща разбира се, кости, структура на тялото, някои хора няма как да са по-стройни, такава им е фигурата и под определени килограми няма как да паднат.

Килограмите въобще не са всичко и е най-важно човек да се харесва.

Но не считам за редно да се промотират излишно високи килограми като нормални, нито нормални килограми като анорексия.

# 350
О, не ми се спори. Просто за 90% от жените над 18 год. 38 кг са си анорексия или са на крачка от нея. Не са нормални кг. и няма защо да се представят като такива.

И да, 65 кг за 160 ръст са наднормени. Нормалните са до 61. Simple Smile

# 351
Моя мъж на пример винаги е с наднормен BMI и то с много. Но е с 15% body fat, което автоматично елиминира сметката за BMI.

# 352
При миньончета е специфично. Наистина е според структурата.
Аз на 1,60 се възприемам като (почти) миньонче. Свалих близо  30 кг бавно, славно, упорито и мотивирано.
Но винаги съм ЗА леко поднормено тегло!  Защото кг имат неприятното свойство да се връщат прекалено бързо.
Та винаги да сме във форма, дори 1-2-3  над желаните.
После се вземаме в ръце и отново намаляваме теглото.
Аз лично никога не съм била 3 кг над желаните, от 2009 досега. Все гледам да свалям. Но съзнателно качих 2, защото не се харесвах.

# 353
О, не ми се спори. Просто за 90% от жените над 18 год. 38 кг са си анорексия или са на крачка от нея. Не са нормални кг. и няма защо да се представят като такива.

И да, 65 кг за 160 ръст са наднормени. Нормалните са до 61. Simple Smile

И аз не желая да споря, но такива дефиниции кое колко е много или малко за килограми ме дразнят. И 61кг биха били много на структура като моята. Ето това са 44 кг при мен.

Никой не може да ме убеди, че 45кг са близо до анорексия или че с 15-20кг отгоре на това би било нормално тегло.

Последна редакция: пт, 06 яну 2023, 19:28 от Анонимен

# 354
Не чети индекса, Карма. Супер е така!

# 355
Така беше едно време 😂 сега съм с няколко кила отгоре. И между другото, личи си, и да, излишна мазнина е, не мускули, много под 60 кг е и НЕ изглежда добре.

# 356
С две ръце подкрепям и BadKarma и pepa57.
Абсолютно на същото мнение съм.

# 357
Специално за мъничко ви слагам снимката на 38 кг на ръст под 150 см. Точно заради това не обичам да слушам някакви общи изказвания за килограми. И да, пак казвам, на висока жена естествено, че тея кила са анорексия, но на миньонче може и да са добре.

Последна редакция: пт, 06 яну 2023, 19:29 от Анонимен

# 358
Всички имате прекрасни тела, но нека не бъркаме естетиката със здравословните норми. Едното е индивидуално, другото не е. В рамките на здравословен индекс на телесната маса една жена може да има повече извивки, друга по-малко. Настръхвам като чуя промотиране на поднормено тегло, независимо от аргументите, това е наклонена плоскост за много млади момичета, които биха отворили темата.

# 359
Съгласни сме, но аз на 58кг/160 започвам да се задъхвам, тежи ми, абе като човек с наднормено тегло съм, макар книгите и индексите да го отчитат за норма. На 55 съм ок, на 50 съм най-добре, но с годините ми е вече висока топка. А и както казах и лицето ми става много зле, а и мотивацията ми се занули. Ей така на 55 да съм и да ми е наред всичко и няма друго какво да желая.

Общи условия

Активация на акаунт