Калориите броим и здравето ценим - тема 13

• 50 837
  • 797
  •   2
Отговори
# 570
  • София
Хубаво е да познаваш тялото си. Аз още със ставането се усещам дали съм надута и задържала или имам чувството за лекота. Сол не консумирам, но хапна ли нещо с малко по-високо съдържание на сол веднага на другия ден задържала или нагоре, а понякога и с подути клепачи на очите се будя толкова много ми влияе и се опитвам да е избягвам максимално. Късното хранене също ми влияе. Моята слабост са сайдерите. Наясно съм празни калории, захар и въглехидрат излишен, но съм преценила, че удоволствието всеки ден да пия сайдер ме кара да се чувствам по-добре от това да си го “забраня” . Лакомията ми е голяма. Познавайки се и това как преди тотално нямах контрол и съм варирала с килограмите последната година запазих едни и същи мерки и ги поддържам благодарение на това, че се меря всеки ден, но много съм си “изкривила” хранителните навици знаейки тамкова много за храната/калории,макронутриенти и тн/. Понякога си мисля, че ако знаех по-малко щеше да ми е по-лесно.

# 571
И аз като Пепито съм с обиколка бедро 48 см на височина 162 см. Като се подуя преди цикъл става към 49. Тренировките, които правя са най-вече за крака, тъй като там най-бързо качвам.

Последна редакция: ср, 25 яну 2023, 10:50 от sharpy

# 572
Аз съм 160, с бедро 49 и си ги харесвам. На ръце и вратле качвам аз, хич не ми е ок това Simple Smile Но за съжаление свалям ли, свалям навсякъде.

# 573
Леле, какви мерки тук чета за бедра... Аз няма да казвам моите колко са. Laughing Радвам им се на 50, най-малко са били  47 или 48 (преди да започна да тренирам усилено). Но най-много ме дразнят прасците. Винаги са били големи, винаги съм избягвала да ги тренирам, но това катерене всяка седмица по планините много зле им се отразява. Weary

И моите прасци са доста големи, преди им се дразнех, но сега се научих да се радвам и да използвам предимствата на гените си. Онзи ден ги изтормозих с 280 паунда 4х10 Grinning
Бедрото ми е почти 60, ама нищо не се тресе! (почти)

# 574
Леле, какви мерки тук чета за бедра... Аз няма да казвам моите колко са. Laughing Радвам им се на 50, най-малко са били  47 или 48 (преди да започна да тренирам усилено). Но най-много ме дразнят прасците. Винаги са били големи, винаги съм избягвала да ги тренирам, но това катерене всяка седмица по планините много зле им се отразява. Weary

И моите прасци са доста големи, преди им се дразнех, но сега се научих да се радвам и да използвам предимствата на гените си. Онзи ден ги изтормозих с 280 паунда 4х10 Grinning
Бедрото ми е почти 60, ама нищо не се тресе! (почти)
Да, по-важното и за мен е да не се тресе, а не колко см е обиколката. То може и 40см. да е, но ако се тресе е вече кофти гледка.

# 575
Накарахте ме да извадя тетрадката, в която пиша от 2016г. 😁 Най-малко са били бедро 51см и ханш 84, но съм доста ниска и дори тогава ми изглеждха в повече. В момента- бедро 60 и ханш 97см. Най-много- бедро 68см и ханш 108см. Хубаво е да си водиш дневник, за да виждаш прогреса.

# 576
От любопитство се премерих - бедро 53, ханш 93 и талия 79?!?! Просто още малко ще съм квадратна. Но на мен корема ми е проблема. Иначе дънките вече ми седят нормално, не ги опъвам като преди.

# 577
и на мен, ама с ханш 88 и талия 80
спрях фитнеса, защото не успях да убедя тренера, че бедра не искам да тренирам - 50 и 52 см са ми от години

# 578
  • София

Днес +0,5см в бездро и +1см в ханш
От късното хапване пиле на жар и сайдери. Винаги, когато хапвам късно вечер ми се отлазява така, но пред пиле на жар съм безсилна/приятелят ми ме изкуши/. А и самата марина на пилето е солена, а от солта задържам винаги.ВИНАГИ. Най-демотивирана съм на следващия ден/днес/,когато знам,че трябва да се съобразявам, за да си върна баланса. Понякога психологически това ми влияе. Изтощавам се вечно да съм в съобразяване какво и кога ще хапна, но и ако се отпусна знам,че няма да се чувствам по-добре. Само аз ли от най-малкото “прегрешение” задържам/качвам ?

# 579
Не си сама. И аз съм така. Затова редовно вечерям голяма самата салата и ако не стигне, тогава чак нещо друго. Вчера напр. второто ми беше гъбена каша (правя я с много малко брашно.) Ако пийна сайдер обаче, ще ми се лепне. Та се утешавам с айрян през деня Simple Smile

Аз си изработих едно чувство, че всичко ми е наред, ако се "награждавам" с вино само в съботата. През седмицата и да ми се допие, си казвам - изчакай. Така хем не съм отказала алкохола, хем почти не пия. Това ми е всъщност второто най-голямо постижение след отслабването. Ако има повод, пия кола зеро, да има с какво да кажа наздраве.

# 580
Danielle, ще се родиш ако веднъж завинаги откажеш газираното.
За солта - има и такива моменти, задържаме. Аз от години ям почти безсолно, ако е само за мен.

# 581
И на мен така ми действа газираното, много ме подува. Позволявам си само газирана вода с малко лимон в нея, но лятото, сега не ми се пие толкова. Също гледам вечер да съм само на салата, макар че в 22ч огладнявам и тогава омитам де що видя ябълка или портокал в нас, което хич не е хубаво, но...не знам как хем да ям малко вечер, хем да не огладнея преди да си легна.
Пилето изглежда много изкушаващо.

# 582
  • в пералнята
На мен ми е най-трудно да издържам вечер и това решава как ще изглежда резултатът на следващия ден.
Последните два дни си изтезавам волята и пия чай вечер, а аз мразя чай.
Ами искам да ви кажа, че кантарът мърда надолу...
А как сте с бобовите? Аз ги бях изключила за известно време, но установих, че 100 гр боб са към 70 калории, а 100 грама царевица - даже по-малко. Та онзи ден направих едно чили кон кане и го сметнах, на порция излезе към 220 калории, но е обилно и се наяждах добре с него 2 поредни дни.

# 583
Аз само газираното да спра - веднага изглеждам по коренно различен начин. Мен изключително много ме подува, дори да е кола без захар, например. 
Аз бобови ям, ям всичко без захар, газирано и хляб, като за месец съм си позволила няколко пъти по филийка, когато не издържам - няма значение бял или пълнозърнест. При мен явно захарта оказва огромно влияние, както и газираното и тези "празни калории" от напитки, май с тях най-много приемам такива. За 26 дни съм чисти 2 кг. надолу, което е супер, предвид старта от 56 кг. Спокойно мога да кажа, че и в дрехите се вмъквам с размер надолу. Доволна съм и продължавам, реално нямам никакви лишения, а и организмът ми явно свикна с по-малък обем храна и не чувствам глад. Аз лично правя и фастинг - първото ми хранене е в 12/13 ч., и след това чак на вечеря - до 20.00ч. Така си позволявам и по-нормална храна.

# 584
Аз ям само супа от червена леща, и то рядко. Боб никога. Царевица само в тези задушени зеленчуци, които ги сервират в заведенията за гарнитура. Въобще толкова много храни съм си орязала, че чак ми е странно. Но пък е много по-лесно така. Много кисело мляко ям, откакто съм на диета, много добре ми действа.

Общи условия

Активация на акаунт