Калориите броим и здравето ценим - тема 13

• 50 721
  • 797
  •   1
Отговори
# 735
Здравейте. Къде си смятате калориите? Линковете от първата страница не работят. Аз имам за сваляне около 12кг. До тук за година и половина имам свалени 20кг (последните 6м само поддържам килограмите), основно с броене на калории. Няколко пъти опитах НВВМХ но не ми се получава. Като сваля и тези кг, ще съм почти на половина от първоначалното си тегло 😁

# 736
  • Варна
Ето го съставът на граховото мляко.

На въпроса къде смятаме калориите - аз ползвам myfitnespal.

# 737
  • Пловдив
Здравейте. Къде си смятате калориите? Линковете от първата страница не работят. Аз имам за сваляне около 12кг. До тук за година и половина имам свалени 20кг (последните 6м само поддържам килограмите), основно с броене на калории. Няколко пъти опитах НВВМХ но не ми се получава. Като сваля и тези кг, ще съм почти на половина от първоначалното си тегло 😁
Свалихте 20 и искате още 12 кг да свалите (общо 32) и тогава ще бъдете наполовина от началото? Да разбирам ли, че от 64 кг (32 свалени и още толкова за половина от началото) и искате да станете 32  кг ?😳

# 738
от 75 иска 45, сега е 55
има отчет в другата тема
https://bg-mam.ma/p/1583436/47420967

# 739
Бях 75, сега съм 55, искам до 43-45 да ги сваля. Казах почти половината, въпреки че като бях бременна с второто дете минавах 80кг. Последно така и не се качих на кантара, да видя колко съм, седмица след изписването бях 75 и от там започнах да ги броя. Аз съм много ниска (148см), затова искам толкова. Горе долу така разпределих калориите. Ще пиша след няколко дни как върви. Искам и спорт да включа, но ми е голяма мъка. Все ме мързи и не ми се занимава.

Последна редакция: ср, 03 яну 2024, 06:45 от zwezdi4ka14

# 740
zwezdi4ka14, а колко тежеше преди децата?

# 741
  • Пловдив
Така звучи по-добре. 😀

Аз също започнах от 75, но съм висока 175см.
В момента съм 64 кг, иска ми се да ги докарам до 57-58

# 742
47-48кг бях последно преди да забременея. С малка разлика са децата и 15кг не можах да сваля между първото и второто и всъщност затова стигнах до тези килограми.

# 743
Здравейте, аз имам въпрос и МОЛЯ без упреци, съвети за това как не е здравословно и тн и тн. Отговорна съм за този въпрос - аз съм 48-9кг, висока съм 165см, но имам много голям комплекс относно структурата на краката ми и бих искала не просто да ги стегна, а да и сваля от тях, особено във вътрешните бедра.
Започнах да ходя на фитнес 4-5 пъти седмично като гледам да правя кардио 20-30мин.+ други упражнения.
Горе-долу установих, че изразходвам около 2200кал с този фитнес и ако искам да стане това, консумацията на калории ще трябва да достигне някъде до 1200/300, за да може с не толкова лишения да сваля. Въпросът ми е как да си разпределя правилно храненето (не обичам да ям много месо), за да станат нещата?
Освен това не съм много добра в изчисляването на калории и винаги искам да си оставям едни 100калории отгоре над тези, които съм си сметнала, за да може ако съм ги изчислила по-малко от колкото са, да може да се изравнят.
Днес например дотук съм на 600 калории, (като останалите 600 ще са за вечеря) и не ми е много добре.
моля без да ме съдите, НЕПОЗНАТО МИ Е😭

Последна редакция: пт, 09 май 2025, 18:37 от Eleonora1975

# 744
Никой няма да те съди...но де да беше възможно да кажем на тялото от къде да сваля...

Ако стегнеш краката си ще се харесаш повече. Трябва да минат поне 8 седмици и не кардио, а силови упражнения само със собствено тегло ще е достатъчно поне 3 пъти в седмицата от 30мин.

Ако отслабнеш, ще отслабнеш от всякъде и в горната част ще ти изчезнат гърдите, лицето ще ти стане кокалесто и бузите вдлъбнати. Прецени си дали това ти е ок.

По таблици и мерки, аз съм с ниско тегло, но така се харесвам. Ако можех малко да кача на дупе и ръце ,щях да съм доволна, но няма как да е само там Simple Smile

# 745

Ако стегнеш краката си ще се харесаш повече. Трябва да минат поне 8 седмици и не кардио, а силови упражнения само със собствено тегло ще е достатъчно поне 3 пъти в седмицата от 30мин.

Ако отслабнеш, ще отслабнеш от всякъде и в горната част ще ти изчезнат гърдите, лицето ще ти стане кокалесто и бузите вдлъбнати. Прецени си дали това ти е ок.

Нямам против да сваля и от други места, но аз не искам просто да си стегна краката, ами определено и да са по-слаби.
Иначе според мен няма как без кардио, едно бързо ходене по половин час, би помогнало.

# 746
Здравейте, аз имам въпрос и МОЛЯ без упреци, съвети за това как не е здравословно и тн и тн. Отговорна съм за този въпрос - аз съм 48-9кг, висока съм 165см, но имам много голям комплекс относно структурата на краката ми и бих искала не просто да ги стегна, а да и сваля от тях, особено във вътрешните бедра.
Започнах да ходя на фитнес 4-5 пъти седмично като гледам да правя кардио 20-30мин.+ други упражнения.
Горе-долу установих, че изразходвам около 2200кал с този фитнес и ако искам да стане това, консумацията на калории ще трябва да достигне някъде до 1200/300, за да може с не толкова лишения да сваля. Въпросът ми е как да си разпределя правилно храненето (не обичам да ям много месо), за да станат нещата?
Освен това не съм много добра в изчисляването на калории и винаги искам да си оставям едни 100калории отгоре над тези, които съм си сметнала, за да може ако съм ги изчислила по-малко от колкото са, да може да се изравнят.
Днес например дотук съм на 600 калории, (като останалите 600 ще са за вечеря) и не ми е много добре.
Аз съм 168 см и съм 44 кг. Слаба съм, но не съм кльощава. Стягането и оформянето на крака може да се получи от много ходене и просто упражнения. Важно е да има дисциплина, за да се задържат резултатите. Като всеки човек и аз си имам дни, в които ям доста и се опитвам на следващия ден да хапвам по-ограничено, но гладуването не е добър вариант. Мога да изпратя снимка на лични, за да видите за какво става дума.

# 747
Здравейте.
Преди да забременея бях 52-54 кг ,сега 3 г по -късно съм 60 кг . Висока съм 161 см , на 26 г. Коремът ми след раждането не изглежда добре . Съвети как да отслабна без да увисне още повече кожата на корема и да не стоя цял ден гладна . Нямам възможност за фитнес,цял ден съм с детето. Септември, когато тръгне на детска ще мога да ходя ,но до тогава ...
Съвети?

# 748
Аз съм 168 см и съм 44 кг. Слаба съм, но не съм кльощава. Стягането и оформянето на крака може да се получи от много ходене и просто упражнения. Важно е да има дисциплина, за да се задържат резултатите. Като всеки човек и аз си имам дни, в които ям доста и се опитвам на следващия ден да хапвам по-ограничено, но гладуването не е добър вариант. Мога да изпратя снимка на лични, за да видите за какво става дума.

Здравейте, да, бих се радвала да видя как буха изглеждали тези килограми на тази височина (почти моята).

# 749
Аз съвет без да критикувам не бих могла да дам, а ми се иска. Споделям, че свалям на 1800 кал. - килограм на седмица. Само това ще кажа, щом сте отговорна за този въпрос.
За другото също не знам как следва да се реагира, но не е нормално. Ако сте млади момичета помислете и за цикъл и за здраве. Обем с мускул е красив, а мускул се изгражда бавно и не с огромен калориен дефицит.

Общи условия

Активация на акаунт