Как да постъпя с мъж, който не говори за сериозна връзка?

• 14 639
  • 195
  •   1
Отговори
# 90
Бях казала, че се отписвам, ама съм фурнаджийска лопата и още съм тук Joy
В моите представи, ако всичко е наред във връзката, обичате се, радвате се на компанията си, искате и двамата да се задълбочават нещата и т.н., дори няма нужда от разговори за взаимоотношенията ви. Но една година срещи и да не сте заживели заедно, на тези години, не ми звучи добре.
Този мъж бил ли е женен? Някаква трагедия да има около него? Някакво дълбоко емоционално разочарование?
Не искам да го оправдавам. На мнение съм, че ако обичаш някой и искаш той да присъства трайно в живота ти, правиш постъпления, за да си с него, каквото и да си преживял преди това. Обаче дай да видим има ли нещо, което да го спира, различно от това, че не те вижда като жената за него.
За мен най-добрия вариант е да му поставиш въпроса ребром.

Допълвам се. Бях пропуснала, че баща му е починал. Но щом не му се отразява на срещите с приятелите, не би трябвало да се отразява и на любовните му взаимоотношения.

# 91
Цитат
Спирам да го търся, ако ме потърси, ще питам как ги вижда нещат, ако не ме потърси, жив и здрав и толкова.

Е, това защо? Ако ще имате общ път заедно трябва да подходиш зряло. Гоустинга има смисъл само като си приключил с отсрещния и вече не мислиш за него. Не го препоръчвам за средство за манипулация. Ще затормозиш себе си емоционално, а на него най-много да му затвърдиш за пореден път мнението, че жените са луди и не знаят какво искат(Тук спекулирам просто, че това е причината да не му се занимава с връзки).

Щом сте толкова сладки и любвеобилни заедно, не би трябвало истински разговор да свърши драматично. Казваш му в прав текст “Не се виждам като стара мома, ако на теб ергенлъка ти е страст, нямаме общи интереси.” Няма нужда да чакаш той да се обади за този разговор, дори по-добре да го инициираш ти.

# 92
Цитат
Спирам да го търся, ако ме потърси, ще питам как ги вижда нещат, ако не ме потърси, жив и здрав и толкова.

Е, това защо? Ако ще имате общ път заедно трябва да подходиш зряло. Гоустинга има смисъл само като си приключил с отсрещния и вече не мислиш за него. Не го препоръчвам за средство за манипулация. Ще затормозиш себе си емоционално, а на него най-много да му затвърдиш за пореден път мнението, че жените са луди и не знаят какво искат(Тук спекулирам просто, че това е причината да не му се занимава с връзки).

Щом сте толкова сладки и любвеобилни заедно, не би трябвало истински разговор да свърши драматично. Казваш му в прав текст “Не се виждам като стара мома, ако на теб ергенлъка ти е страст, нямаме общи интереси.” Няма нужда да чакаш той да се обади за този разговор, дори по-добре да го инициираш ти.
Съгласна съм. Ако нещо те тормози не го отлагай. Инициирай среща и изяснете всичко. По-добре сега да разбереш истинските намерения, отколкото твърде късно.

# 93
  • София
Какво значи остро влязоха? Авторката е от типа жени, които трябва Господ да ги пази. Не е здравословно на тези години да разсъждава по този начин, това е истината. Днес съска, милосвайки, утре пак ще се чуди този мъж що сега така... И не е задължително мъжът да е същият.
Остро, имах предвид леко подигравателно, че не и е ясна точно каква е ситуацията.
Права си, не е здравословно над 20г.да мислиш така. Но може би не се е парила и трябва да го мине това. 🙂
За протокола и аз бях наивна много и след 20, и като ме удари истината за тези ситуации, паднах отвисоко от розовия облак.😂

Да, така е. Някои влязоха много остро и дори подигравателно.
Имам чувството, че при всички всичко е идеално, само при мен не е или аз не намирам подходящия или все нещо не съм разбрала.

# 94
Не е идеално, но другите са намерили начина на по-ранни години и някак не изглежда добре твоето.

“Не се виждам като стара мома, ако на теб ергенлъка ти е страст, нямаме общи интереси.”
Ох, всичко , което пишеш, е много хубаво, но точно този изказ е много змийски Grinning Аз бих поставила нещата във времева рамка - нещо като Достатъчно зрели сме и от достатъчно дълго време поддържаме някакви отношения, които мен не ме устройват. Имам желание повече от това - съвместен живот, брак, деца. Мога да дам толеранс още 1 месец да решиш искаш ли нещо повече с мен и да предприемеш стъпки в такава посока. Ако не - аз ще си търся щастието на друго място.
Като, разбира се, съм подготвена както за отказ на секундата, така и за гадния номер да ме 'обича' още месец, след което да се изпари.

# 95
Разбира се, че и аз в реална ситуация не бих подходила така както написах. На авторката исках да предам само punch line-а. 😀

И flower, на никой не му е перфектно никога. Така е устроен живота. Но когато не можеш да разчиташ ситуации или хора, тогава идва ред на комуникация. А ти и от двете бягаш.

# 96
Аз пък изобщо не бих се обяснявала. Достатъчно време са заедно, за да разбере, че от тоя храст заек няма да изскочи. Големи обяснения, големи уточнения, а тези срокове са пълен смях, звучат ми като " Давам ти още един месец да си разиграваш коня и после ще си ходя".

# 97
Стрино, по принцип си права, ама нали уж последен шанс..

# 98
Драги, когато човек те обича, заживяването заедно, семейството, децата, кой каквото му е важно, не идва след преговори, нерви и поставяне на срокове и условия. Идва леко, естествено и без напрежение, като естествено развитие на връзката и на отношенията. Нека всеки от нас, независимо дали мъж или жена, си сложи ръката на сърцето и да си отговори честно на въпроса, ако е срещнал Човека, ще се наложи ли да бъде умоляван, да му се дават ултиматуми и т.н.

# 99
Драги, когато човек те обича, заживяването заедно, семейството, децата, кой каквото му е важно, не идва след преговори, нерви и поставяне на срокове и условия. Идва леко, естествено и без напрежение, като естествено развитие на връзката и на отношенията. Нека всеки от нас, независимо дали мъж или жена, си сложи ръката на сърцето и да си отговори честно на въпроса, ако е срещнал Човека, ще се наложи ли да бъде умоляван, да му се дават ултиматуми и т.н.

Евала. Точно така е. Авторката това да го прочете и да помисли, ама много да помисли.

# 100
Тео, права си, но тук говорим за нещо за което си мисли постоянно, в неведение е и я измъчва. Не знам дали си минавала през това, не ти го препоръчвам, но някой да те върти на шиш не е оферта. Повлиява на ежедневието, на нервите ти. Тогава разговора е разумно решение. Поне някак ще й олекне и ще знае какво да предприеме занапред. А дори и да не е с него, все пак ще знае и ще си търси щастието вместо да е в неведение.

# 101
Ми да пита, кой я спира.

# 102
Мишената не е върху "любовника", а върху правенето на гнездо. Ако търсеше обвързване с цел любов и без нас щеше да е разбрала, че това тяхното за нищо не се брои. Както и ако го обичаше такъв какъвто е, нямаше да има най-малко три теми посветени на недостойнствата му. Когато сделката не е свързана с емоции, поне в моите очи, преговорите са нормални. Но както спомена Нарциса, трябва и да си готов да приемеш отказ.

# 103
Мери, минавала съм и през това аз да не искам същото, което мъжа искаше от мен, и мъжът да не иска това, което аз от него.

И в двата случая не е било въпрос на лоша комуникация, очакванията са били ясно демонстрирани и видни. Просто другата страна не е могла да откликне адекватно. Защо мислиш, че очаквания се комуникират само с разговор? Те по-скоро се демонстрират с ежедневно поведение, с това какво място отреждаш на човека в живота си, как се отнасяш към него и хиляди други малки неща. Обикновено човек знае отговора, просто понякога отнема време да признае пред себе си. Но ако държи човек на някакъв финален разговор и изясняване, ок, разбира се, но разговорът точно това е най-често - финален. Почти никой не си преосмисля поведението или очакванията вследствие на него.

# 104
Когато сделката не е свързана с емоции, поне в моите очи, преговорите са нормални.
Много хора не ги умеят тези преговори. Въпреки че (смятат, че) имат какви блага да предложат.

Общи условия

Активация на акаунт