С какво ви дразнят свекървите? – 131

• 36 846
  • 754
  •   1
Отговори
# 480
Моят съвет е, дръж се на дистанция от снаха. И аз позволих да ми влезе в личното пространство и дълбоко съжалявам и никога  повече не бих го повторила.
Плати си картата и си ходи сама или с твоя приятелка на спорт.

# 481
  • София
Моят съвет е, дръж се на дистанция от снаха. И аз позволих да ми влезе в личното пространство и дълбоко съжалявам и никога  повече не бих го повторила.
Плати си картата и си ходи сама или с твоя приятелка на спорт.
И после защо темата за оплаквания от свекървите е 131-ва поред и страниците летят всеки ден. Ами заради ей такова мислене, че снахата е едно гадно, зло нещо, намъдрало се в семейството на мама (свекървата), откраднало й синчето и опитващата се да сее смут и раздор, межу мама и синче. Като се подхожда с рогата напред, обижда се и се бие отбой от самото начало, после какво очаквате - да ви се радва ли?

# 482
Афродита, не разбираш написаното ли или какво?
Никой не трябва да прави нищо с рогата напред. Снаха и свекърва са две отделни планети. Казвам го сега, а преди години не съм мислила така. Имала съм "късмета" да придобия опит и го споделям, на когото му е нужен.
Снахите са различни, както и свекървите. А ти си скачай, колкото искаш.

# 483
  • France
Аз съм снаха и съм съгласна, че е хубаво да има малко дистанция.

# 484
  • София
Darsia, ти я съветваш да стои настрана и да държи дистанция, защото някога си, при теб нещо било станало, неясно какво и сега си на мнение, че всяка свекърва трябва задължително да страни от снаха си. Никой не казва, че трябва да са първи приятелки, ама такова хладно отношение без основание...

Последна редакция: сб, 09 окт 2021, 17:11 от ₪₪₪ Afrodita ₪₪₪

# 485
Защо да страни, просто една ръка разстояние  е здравословно.Приятелки малко стават, редки екземпляри са.
Въобще разстояние  от новото семейство.Голямата близост стига да се навре носът.

# 486
Карта за придружител не значи ли, че трябва да си ходите заедно на едно място?
Иначе драма не виждам! Благодариш и ходиш един месец. Междувременно споделяш, че не насмогваш или се тревожиш заради ковида и предлагаш да отложите клуб-йогата за по-добри времена. Сега, покрай болестта и 3-5ти вълни и щамове, поне измъкването от всичко е лесно 😉
И няма да си признаваш, че те мързи, щото ще се изложиш пред снаАта 😎
Аз също мисля, че е нормално и дори задължително да се поддържа здравословна дистанция  между снахи и свекърви, зълви, девери, сватове и всякакви роднини in low!

# 487
Снахите нали се съветват да стоят на дистанция от свекървата. Защо пък сега правото на свекървата за дистанция да се отнема. Или снахата да игнорира , а свека да драпа за внимание, че да има материал за темата.

# 488
  • София
Не, не, картата си е за отделна бойна единица, когато и с когото иска да си ходи Тайс.
Аз съм на различно мнение - конкретно за този случай и конкретно за тази снаха мисля, че достатъчно е показала, че не се бута в жизненото пространство на Тайс, не натиска за скъсяване на дистанцията, просто е мило момиче. Направила е нещо с мисъл и с желание и е добре да го приемеш, според мен, Тайс. Кажи си, че ти е неудобно и би си я плащала ти, но само веднъж и ако откаже, не продължавай да настояваш.
Сега, ако след 2-3 месеца видиш, че наистина не я ползваш, кажи си, мързи ме, страх ме е от ковид, дай да я спрем тази карта.
Но понеже съм била в ситуация да взимам нещо на свекърва ми, което е мислено и съобразено да й хареса, а тя да бута обратно и да вика не, не, не си харчете парите- то след 2-3 такива вече ти се отщява. Аз вече съм си научила урока и нищо не правя, но тези случаи ги помня с горчилка.

# 489
  • София
Снахите нали се съветват да стоят на дистанция от свекървата. Защо пък сега правото на свекървата за дистанция да се отнема. Или снахата да игнорира , а свека да драпа за внимание, че да има материал за темата.
SatisfiedSatisfiedSatisfied Много забавно! Снахите се съветват да стоят на дистанция, когато дойдат да се оплакват, че свекървите им прекаляват, а не че по принцип да ги отбягват. Ама ако са като теб да извъртат нещата какво им е угодно, не дистанция, ами не знам какво е нужно. До сега не съм прочела някоя да каже, че е доволна от свекърва си и  тук да я посъветват да стои на страна, така че манипулативното ти обръщане на думи го тренирай другаде.

# 490
  Аз съм чела много пъти, не само в темата , че снахата не трябва да се сближава със свекървата. Че сближаването до хубаво не води - ще я изпапка все в един момент, ще даде на внучето я вода, я сок, я някоя прЪжола.

# 491
Е, една карта подарък не е сближаване чак толкова.

# 492
Ако и двете са интелигентни жени и се харесват и уважават, не виждам никакъв проблем в сближаването.
Тайс ,понеже те чета в другата тема-  тренировките само ще помогнат да затвърдиш постигнатото и още ще подобрят резултатите ти. Все си мисля , че мацката е искала да те зарадва, ако пък толкова ти е неприятно да ти плаща картата, предполагам , че можеш на рецепция да платиш за определен период и да й спестиш разхода.

# 493
Ха! Не било!?
Направо си е навлизане в личното пространство! Ще я праща да спортува, хайде, бе! Какво намеква с това 😂

# 494
Ако и двете са интелигентни жени и се харесват и уважават, не виждам никакъв проблем в сближаването.
Тайс ,понеже те чета в другата тема-  тренировките само ще помогнат да затвърдиш постигнатото и още ще подобрят резултатите ти. Все си мисля , че мацката е искала да те зарадва, ако пък толкова ти е неприятно да ти плаща картата, предполагам , че можеш на рецепция да платиш за определен период и да й спестиш разхода.
[/b]
За това непременно ще попитам.

Да ви кажа, проверих, аз и преди исках да ходя в нашия мол , има Некст Левъл, на ходещата пътечка. Исках да си купувам такава за у нас, но няма къде да стои.
Работното им време е от 6, 30.
Утре извеждам пессладура, който са ми оставили и отивам на пътечката.Blush

Докато си дойде девойката, ще съм консумирала некой преход.
Ирен, ако това е възможно, ми решава въпроса. Ще и благодаря от сърце и ще и обясня защо ми е неудобно тя да ми плаща едногодишния абонамент. Предостатъчно е, че ме снабди с такава карта.
Ще я подпуквам АЗ да ходи да спортува, ама ха . Свекърва ли съм, или ...Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт