С какво ви дразнят свекървите? – 131

• 36 908
  • 754
  •   1
Отговори
# 540
  • при късмета
Тя, ако е очаквала да е съжителство, изобщо нямаше да е в тази ситуация и да го обсъждаме. Аз на нейно място бих им казала всичко до последно, ако мъжа ми не го направи в разумни срокове. И бих ги обвинила за това, че съм освободила жилище, в което е можело да живеем без тяхното височайшо присъствие толкова често и толкова за дълго. И за това, че делят децата си и отношението към тях е различно, пък нищо, че самата аз не съм им дете. Това за мен е нещо изключително негативно и показателно и независимо какъв ми е човека, не би ме притеснило да го изкритикувам

# 541
  • Варна
А те резонно ще и отговорят, да си купи жилище и да определя правилата.

# 542
Трудно е да се каже, че сме в отношения. Симпатизираме си, но се виждаме през месеци,  само поздрави и покрай някой проблем се чуваме.
Този подарък сега ме задължава да ходя на спорт, офффф.
Като четеш настоящата тема, нали ти е ясно какво би станало - при най-малкото противочечие може да се изтъкне "Аз като й дадох безплатна карта, взе я, а сега говори против мен" Stuck Out Tongue
Обади се и разпитай колко струва картата, 50 не е ли много за допълнителна...
Преди години беше 60 в една ит фирма на сина ми.
Подозирам, че сумата е сходна за придружители.
Непременно ще имаме разговор за точната сума, както и начин на плащане. Ако тя плаща през нейна карта, или и удържат от заплатата , ми се струва малко прекалено да и искам банкова сметка, но и дотам ще се стигне. Да и ги давам на ръка всеки месец пак е някак нелепо. Смятам на тримесечие да и предплащам някак, ще видим .

Много съм благодарна на всички съфорумки, включили се. Ориентирах се, особено в частта - че иска да ме зарадва и да не острея и онтрясвам, защото подобни жестове ще се спихнат.

# 543
  • Варна
tays, жеста и е добронамерен. Показва симпатия. Сладко е, че анализираш.

Последна редакция: пн, 11 окт 2021, 20:59 от Viviana91

# 544
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Аз ще дам една непопулярна идея. Сяда мъжа ти с родителите си и казва, така и така, искаме да си купим жилище. Това тук, по ред причини, не ни устройва. Искам да го продам, защото вие бездруго казахте, че е за мен, да добавя пари и да си купя друго.

Но не знам дали аз бих го направила на ваше място.

Ха, това е много добро! Не мисля, че мъжа ще има "топки" да го каже на родителите си, а и дори да посмее, вероятно ще го "отрежат".

# 545
  • при късмета
А те резонно ще и отговорят, да си купи жилище и да определя правилата.
Вероятно така ще ѝ отговорят. Забравяйки, че щом го казват на нея, все едно го казват и на сина си. Те двамата и заедно имат еднакъв жилищен проблем. Ако се стигне да такъв разговор и до този развой на разговора, аз лично и това не бих им спестила

Тайс, кажи си истината на момичето. Кажи, че си много благодарна за подаръка защото няма от къде да си набавиш, но много те притеснява дългия срок на плащане и искаш, ако не друго поне някаква част да си поемеш, защото не ти е удобно да я ангажираш. "Заплаши я", че ще ѝ купиш нещо още по-скъпо

# 546
  • София
Жалко, че не се знае кога идват свекърите, иначе може няколко пъти да им се появи полугола или точно тогава да решат да правят секс с мъжа си.
Като една реклама на Икеа, само че там младите изненадаха старите

# 547
  • Варна
Жалко, че не се знае кога идват свекърите, иначе може няколко пъти да им се появи полугола или точно тогава да решат да правят секс с мъжа си.

Ще вземе да им хареса и да идват по-често Simple Smile

# 548
Все още нищо не сте наследили. За сега са ви пуснали в техния си имот.
Самата истина, пуснали са ги в техен имот. Но свекърите са постъпили некоректно. Когато са им давали да ползват жилището, е трябвало да ги информират, че смятат да идват и да отсядат в него и да го ползват и те. Вместо това, те са ги подвели. Не са длъжни да дават имоти, могат да правят със собствените си имоти каквото поискат, но това не променя факта, че са постъпили некоректно.

# 549
  • София
Обаче наистина не се знае какво точно са казали на сина си, при какви условия са му го "дали".

# 550
  • София
Ще вземе да им хареса и да идват по-често Simple Smile
10 минути се чудих на кого какво да хареса...
Имаш предвид, че на младите ще им хареса и снахата няма да има вече нищо против? Smile

Не са прави свекърите, обаче ако кажеш нещо - ще излезеш лошата. Така че пасивна-агресивна съпротива - дойдат ли, намираш си повод да излезеш, ако трябва и сама. Още по-добре, ако имате някаква предварителна уговорка.
Ако нещо е изядено - попитай на висок тон къде е, после си направи нещо само за теб и не готви.
Започваш да преместваш техните вещи и мебели на едно място.

# 551
  • при късмета
Обаче наистина не се знае какво точно са казали на сина си, при какви условия са му го "дали".
На всеки са дали, а само с тях злоупотребяват. Вероятно каквито са условията за другите, такива и за тях, само че не го спазват и у другите ходят за по 2 часа на пръсти, а при тях остават с дни, че да ги издържат

# 552
Щом другото жилище, в което живеят не е в същото населено място, а идват за лекар, или да видят децата си, работата е ясна - това им е резиденцията, докато са в града. Те не идват на гости, хората и стая са си оставили. За да не стои жилището празно през повечето време и да си помагат младите като не плащат всеки месец наем, са им дали възможност да го обитават.

Сигурно на месец имаме по пет пъти тоя идентичен казус.

Нямаш полезен ход, авторке, те не идват да ви досаждат, а идват по важна за тях работа. Просто явно са си досадни и с различни от вашите  навици, но на практика са си у дома. Помисли си все пак дали ще ви е по-изгодно да плащате квартира, защото наемът си е наем.

# 553
Самата истина, пуснали са ги в техен имот. Но свекърите са постъпили некоректно. Когато са им давали да ползват жилището, е трябвало да ги информират, че смятат да идват и да отсядат в него и да го ползват и те. Вместо това, те са ги подвели. Не са длъжни да дават имоти, могат да правят със собствените си имоти каквото поискат, но това не променя факта, че са постъпили некоректно.

А, не се знае. Може синът да е бил предупреден, то само наличието на тяхна стая в жилището говори много.
Само че на него те не му пречат, пречат на жена му. И това е проблемът.
Ако тя се опитва да говори с него, да мрънка или да вдига скандали, а той само вдига рамене „Ами какво толкова„, Ама потърпи малко“, „Ама какво ти пречат, нали виждаш, че те идват само за малко“ и т.н., не виждам скоро да се променят нещата.
Затова ипотека, купуват си тяхно жилище и си живеят като пълноправни собственици, а свекърите ще идват за по 2 часа на гости.
Дано само не се стигне до „Аз жилище си имам, защо да се местя или охарчвам за друго? Като не ти отърва, хващай си пътя...“, че и такива случаи ги има.

# 554
  • София
На всеки са дали, а само с тях злоупотребяват. Вероятно каквито са условията за другите, такива и за тях, само че не го спазват и у другите ходят за по 2 часа на пръсти, а при тях остават с дни, че да ги издържат
Това не се знае.

Общи условия

Активация на акаунт