С какво ви дразнят свекървите? – 131

• 36 883
  • 754
  •   1
Отговори
# 525
А и знаеш ли на 100% какво са се разбрали със сина си? Може да ти спестява някои подробности по ред причини.

# 526
  • при късмета
Дори и да е тяхно жилището, имаш пълното право да недоволстваш. Като е тяхно, това не им дава право да се изхранват с вашата храна. Консумативите, които харчат като дойдат за седмица предполагам вие ги плащате, защото сметките за ток и вода няма как да се разделят. И не на последно място, ти поддържаш изцяло жилището. Така, че може и свекърите да са собственици, но на практика те са длъжниците, нищо, че вие живеете там. Аз бих натиснала мъжа да говори с родителите си и да им зададе директно въпроса защо идват безплатно за няколко дни или седмица само при вас и са на пълен пансион и издръжка от хладилника, а не и в другите си жилища или там където си живеят.
Някои свекърви си мислят, че като жилището е тяхно имат право на абсолютно всичко, но това не им дава тези права. Не могат да се бъркат с детето примерно, защото живеят в тяхно жилище, не могат да разполагат с хладилника на семейството и т.н. Нотариалния акт на жилището, не им дава права над изброеното или всичко останало.
Лично на мен, докато чистя, ако някой ми се разходи с обувките първо ще го изчеластря с парцала, после ще му го връча да довърши. Независимо кой е, това е явно неуважение и демонстрация и не бих я търпяла от мъжа си, камо ли от майка му и баща му

# 527
Да, насъбрали са бая вещи тук. Точно както казва Черна Станция е, последно е дадено.
Намират си постоянно оправдания, някои от които основателни - ходене по доктори, намиране на лекарства и т.н. Но има и безсмислени като ходене на гости на другите им деца, ама там за два часа, после тук. Както и да е, наистина си е тяхно жилището и както казах нямам претенции за това.
Отношението ми бърка в здравето. Мисля, че все е нормално като някой друг живее там да се съобразиш с него и поне да се обадиш... Де да знам. Може по гащи да ме хванат, да не казвам без...

Може, така е, уж всичко ми е казал, но може и да спестява нещо така е.

# 528
Каквото да спестява, изяснява им се ,че временно са там, искат тяхно си, това като е обещано ,под наем може да дават, да намалят разходи, но или е обещано, даденои идват на гости  или не е  и се ползва от всички.
И освен да търпи и бърше мръсното ,няма полезно решение,  ако те не се усетят.
Багаж на едно място, в една стая.Не наред.
Ако са постоянно така, да си казват, майната на наема.
Гадно е давам ти ,но съм си у нас.Но пък едва ли ще влагате в този дом, щом излизате скоро.Колко скоро е скоро...понякога временните неща са много постоянни.

# 529
sd.ad,

Това жилище не е дадено на мъжа ти като на другите деца. Това жилище е обещано на мъжа ти, но ще стане негово след смъртта им. Свекърите явно нямат друго жилище в града и ползват това като идват. Затова стоят с дни и има техни вещи там. Те реално си го ползват. Разбери се с мъжа си, какво точно са говорели. Едно е, ето ви жилището, ние нямаме вещи там ,ползвайте го. Друго е, ползвайте го, ама ние ще идваме при вас от време на време като отсядаме в града. За съжаление май при вас се е получило второто. Освен по-бързо да си намерите друго жилище, не знам, как по-лесно  да излезеш от ситуацията. Те няма да престанат да ползват жилището.
Това е като едно време на големия син къща строим, на средния - строим, а най-малкият ще получи нашата, ама реално той ще трябва да живее с нас до смъртта ни.

# 530
Дори и да е тяхно жилището, имаш пълното право да недоволстваш. Като е тяхно, това не им дава право да се изхранват с вашата храна. Тук си права, невъзпитано е. Аз не бих го правила при никакви обстоятелства.
Така, че може и свекърите да са собственици, но на практика те са длъжниците, нищо, че вие живеете там.
Е, ако се сложат нещата на кантар свекърите не искат наем, нали? Та не знам кой е длъжник.
Аз бих натиснала мъжа да говори с родителите си и да им зададе директно въпроса защо идват безплатно за няколко дни или седмица само при вас и са на пълен пансион и издръжка от хладилника, а не и в другите си жилища или там където си живеят.
Такъв въпрос се задава само ако си готова да чуеш отговор от сорта на "Ми искахме да ви помогнем, ама не можем съвсем да не идваме и като не ви харесва излезте под наем".
Лично на мен, докато чистя, ако някой ми се разходи с обувките първо ще го изчеластря с парцала, после ще му го връча да довърши. Независимо кой е, това е явно неуважение и демонстрация и не бих я търпяла от мъжа си, камо ли от майка му и баща му. А твоите майка и баща? Питам само.

При всички случаи, щом са си оставили една стая за тях си, значи планират да идват, не е ли ясно? Може би тази уговорка е спестена. Кофти е ситуацията, ама на харизан кон не се гледат зъбите. Или го вземаш какъвто е, или не го вземаш.

# 531
Тоест, това им е единственото жилище в това населено място, другото е някъде другаде, на село предполагам.
И дадено/обещано не е като наистина дадено. Иначе щяхте да имате нотариален акт. Щом нямате, не е ваше, пък ако ще и сто пъти да е обещано.
Още повече че си държат тяхна стая там – чувстват се в дома си и затова така се разполагат.
Нямаш много полезни ходове – или си траеш и събирате по-бързо парите (което ме съмнява), или се изнасяте на квартира, или мъжът ти тропва с юмрук по масата, настоява да му се прехвърли нотариално и след това или се скарвате завинаги и те повече не идват, или продължават да си идват, този път на гости на сина си.
Или, както вече предложиха, твоите родители ти подаряват жилище и си живеете спокойно там.

# 532
  • Варна
Вие сте гости в чуждо жилище. Собствениците нямат изрядни обноски, но са си у дома. Може да ви поискат и наем.

Последна редакция: пн, 11 окт 2021, 12:40 от Viviana91

# 533
  • Варна
Аз ще дам една непопулярна идея. Сяда мъжа ти с родителите си и казва, така и така, искаме да си купим жилище. Това тук, по ред причини, не ни устройва. Искам да го продам, защото вие бездруго казахте, че е за мен, да добавя пари и да си купя друго.

Но не знам дали аз бих го направила на ваше място.

# 534
  • при късмета

При всички случаи, щом са си оставили една стая за тях си, значи планират да идват, не е ли ясно? Може би тази уговорка е спестена. Кофти е ситуацията, ама на харизан кон не се гледат зъбите. Или го вземаш какъвто е, или не го вземаш.
Това не е съвсем така. За да е изненадана от честото им идване, значи уговорката преди да влязат в жилището не е била такава. Не ходят и при другите, само у тях. Така, че ако са искали наем, да са казали предварително, а не сега по подразбиране да се счита, че имат право на всичко, като не искат наем. Авторката каза, че е освободила жилище, вероятно нямаше да го направи, ако е знаела, че те ще злоупотребяват.
И те може да не искат наем, но удобно си пропуснала в цитираното, че не си поемат храната, тока, водата и евентуално отопление докато са там, а престоя не е за едно преспиване. Оставаше и да са толкова безочливи наем да искат

# 535
  • София
Скрит текст:
Дори и да е тяхно жилището, имаш пълното право да недоволстваш. Като е тяхно, това не им дава право да се изхранват с вашата храна. Консумативите, които харчат като дойдат за седмица предполагам вие ги плащате, защото сметките за ток и вода няма как да се разделят. И не на последно място, ти поддържаш изцяло жилището. Така, че може и свекърите да са собственици, но на практика те са длъжниците, нищо, че вие живеете там. Аз бих натиснала мъжа да говори с родителите си и да им зададе директно въпроса защо идват безплатно за няколко дни или седмица само при вас и са на пълен пансион и издръжка от хладилника, а не и в другите си жилища или там където си живеят.
Някои свекърви си мислят, че като жилището е тяхно имат право на абсолютно всичко, но това не им дава тези права. Не могат да се бъркат с детето примерно, защото живеят в тяхно жилище, не могат да разполагат с хладилника на семейството и т.н. Нотариалния акт на жилището, не им дава права над изброеното или всичко останало.
Лично на мен, докато чистя, ако някой ми се разходи с обувките първо ще го изчеластря с парцала, после ще му го връча да довърши.
Скрит текст:
Независимо кой е, това е явно неуважение и демонстрация и не бих я търпяла от мъжа си, камо ли от майка му и баща му
Да, да Joy Направо си те представих: "млада булка" в къщата на свека - тя идва с калните обувки и прави мазало, докато ти миеш пода, а ти я поглеждаш лошо, изчеластряш я с мокрия парцал по главата и ѝ го връчваш с думите "на, доизбърши си пода". JoyJoyJoyJoyJoy

# 536
  • при късмета
А, не бе Joy

# 537
Чак гости не са, но с орташкото винаги е така. Разминаване в очакванията.
Права е да се дразни. Може да се опита да отредели някакви правила на съжителството.
И самата тя да е склонна за някои компромиси.
Честно казано, събуването отвън много ме впечатли.

Последна редакция: пн, 11 окт 2021, 19:08 от птица

# 538
  • София
Трудно е да се каже, че сме в отношения. Симпатизираме си, но се виждаме през месеци,  само поздрави и покрай някой проблем се чуваме.
Този подарък сега ме задължава да ходя на спорт, офффф.
Като четеш настоящата тема, нали ти е ясно какво би станало - при най-малкото противочечие може да се изтъкне "Аз като й дадох безплатна карта, взе я, а сега говори против мен" Stuck Out Tongue
Обади се и разпитай колко струва картата, 50 не е ли много за допълнителна...

# 539
  • Варна
Кандидат снаха оставяла бележки с етикети в чуждия апартамент. Стикерчетата показвали, коя храна, ъгъл или мебел са нейни. Естествено, не плаща режийни, нито домакинства. За кратко беше шоуто.😁

Последна редакция: пн, 11 окт 2021, 14:35 от Viviana91

Общи условия

Активация на акаунт