С какво ви дразнят свекървите? – 131

• 36 815
  • 754
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Айде, аз, ама набързо, без много подробности. Само да ми кажете имам ли право да се дразня или не.
Скрит текст:
Живеем в наследствено жилище на ММ. Техните уж го освободиха, ама не съвсем, има техни неща навсякъде и в голямата си част ни пречат да се подредим. Пазят си и една стая. Уж нямаше да идват често, ама през 10 дни са тук за по 2,3,7... Не смятат за нужно да се обаждат като идват. Влизат с обувки, а ние се събуваме пред вратата. Дори веднъж ме вижда, че чистя и пак с обувките се разходи три пъти из коридора. Мият се само прибори, които те са използвали, другите си седят в мивката. Носят си някакви техни продукти да си ядат, а в същото време се разполага и с всичко, което намират в хладилника. Често дори се изяждат напълно неща, под предлог да не се развалели. Чака се и да се сготви. Нищо не се пипва, ако изрично не е помолено за това, но и тогава не е сигурно.
Хем все едно у тях си идват, хем на гости. Много ме дразни това. Иска ми се да вземат решение по този въпрос. Или се държиш като гост или като домакин.
Като цяло ние сме временно там.
Я кажете сега, крива ли съм, права ли съм...
Имаш право да се сърдиш, да. Обещали са ви едно, а правят друго. Въпросът е какво мисли мъжът ти по въпроса и той налага ли се да изчисти и сготви или да стои без вечеря, понеже хладилника е "обран" за да "не се развалят храните"? Дано по-малко време ти остава, докато се махнете.

# 511
Крива си. Като сте в чужд дом, ще търпиш техните порядки. Ние също не се събуваме на стълбището, а влизаме с обувки в антрето, ми то затова е антре. Оставаше и да си оставяте обувките отвън...
Купете си ваше жилище и там ще си ти господарката.

# 512
Оф, ми то е сложно наистина. Ние търсим да закупим наше си жилище, затова сме там, да спестяваме и парите от наема. Ако не сме там, никой няма да живее там, ще стои празно. Защото те живеят другаде. Имат повече деца и са осигурили жилище за всяко от тях, като това е за ММ. Другите деца са си във владение на техните наследствени имоти.

Черна станция, не става въпрос за антре, из жилището се ходи с обувки.

# 513
  • Варна
Жената каза, че са временно там. Значи въпроса за тяхно си жилище се придвижва. И да, според мен има право да се дразни. Лошото е, че няма полезен ход. Стиска зъби и чак да се махнат с мъжа й от този дом.

# 514
Все още нищо не сте наследили. За сега са ви пуснали в техния си имот.

# 515
  • София
Стига с тези наследствени имоти. Получаваш наследство от починал човек, при жив наследство няма.
Искай твоите родители да ви осигурят временен терен, докато пестите пари.

# 516
С ТМ не сте ли коментирали? Той дразни ли се ? Ако и на него не му е ок, да говори с родителите си.
По-бързо се ориентирайте към собствен дом и ще си решите проблема.

# 517
Доколкото разбирам апартаментът си е техен и е обещан на сина. В такъв случай или форсирайте търсенето и преместването, или помислете за излизане под наем.

# 518
  • Варна
Интересно в домовете на другите си деца пак така ли се държат? Имам близка приятелка с почти същия казус, години наред. Ужасно беше.

# 519
Ние с мъжа ми в България живеем в имот на свекърите. Те си имат отделно жилище. Никой не идва да ни притеснява. Като ще идват, се обаждат, дали е удобно, държат се като гости. Никой не бърка по гардеробите, в хладилника и т.н. Просто ние живеем тук, те на друго място. Изобщо, каква е идеята някой да идва през 10 дни, да проверява ли? Тогава, защо са го дали това жилище на младите дори и временно?
Ако свекърите нямат друго жилище, вече живеете заедно, дори те да си стоят на вилата 5 дена и да се прибират всяка седмица за по един.

# 520
  • Варна
Имат право да си влизат, да гледат, да проверяват. Реално имотът още си е техен. Но малко уважение към чуждия труд не вреди.

# 521
Използвам думата наследствен, за да стане ясно, че те са го платили и дали/обещали на сина си.
Аз претенции към жилището нямам, даже съм казала, че там няма да живея. Затова и се оглеждаме за наше си. Като те казаха в него да си живеем, дори още преди да им кажем, че искаме наше си да вземем.
Не се държат така в другите жилища. Там ходят на пръсти и за по два часа.

Живея тук сега, защото ММ ме помоли да изчакаме и да не даваме пари на вятъра, а да ги спестим от квартира. Иначе аз си имах, ама я освободих.
Не му е приятно и на него, но не иска да говори с тях. Иначе казва, че не са прави.

Имат си друго жилище.

# 522
Като живеят другаде, защо идват толкова често и за дълго?
За дразненето, хем си права, хем не.
На всичкото отгоре това не е постоянното ви жилище, ами и вие сте там временно, явно всички се чувстват в правото си да правят в този апартамент каквото си искат.

# 523
Абе, че не се държат ОК (ако написаното е 1:1 вярно) е така, обаче и ти нямаш право на претенции. Може това да е последното жилище, дадено на децата им и в него да са насъбрали всичко, извадено от другите. И затова да не могат да не идват. Тогава просто имате малшанс да сте последни. Но трябва да се примирите, тяхно си е.

# 524
  • Варна
Много странно. Имат си друго жилище, но не си изнасят вещите. Сякаш нарочно ги държат там за да имат повод да идват. Това с обувките и с хладилника е супер дразнещо. Побързайте с мъжа си и си намерете ваше.

Общи условия

Активация на акаунт