С какво ви дразнят свекървите? – 131

• 36 798
  • 754
  •   1
Отговори
# 495
Зависи как го е направила. Може и с директен дебит от сметка да става плащането, може и да е предплатила за определен период. Поне за моята карта бяха това опциите, докато тренирах, но аз лично предпочитах плащане през рецепция.

# 496
  • София
Мултиспорт картите обикновено са от работодател и си удържат таксите директноот заплатата.

# 497
  • София
tays, ако не може да се договорите за парите или не е възможно вие да поемате плащането /ако ѝ го удържат от заплатата примерно/, то може да я зарадвате вие с нещо друго - карта за масажи би било чудесно допълнение към картата за фитнес.

# 498
И аз съм на мнение, че жестът трябва да се приеме с благодарност и евентуално да се върне по някакъв начин.
Снахата е направила жест, нищо чудно и синът да има пръст, но и да няма – приеми и зарадвай жената..
Ако стъпиш накриво, не само ще я обидиш, но и ще влошиш отношенията помежду ви.

Скрит текст:
Нямаше ли в тази тема казус как свекърва подарила карта за фитнес на снахата, родила преди няколко месеца, и я изядоха с парцалите – как може да прави такива груби намеци на горката мецанка?

# 499
Това се сетила, това подарила снахата.
Махай с ръка, и давай напред, Таис.
Голямо разкостване и художествени творби за една карта.
Милата снаха, бих казала.

# 500
Мдам, much ado for nothing. Excuse my French.

# 501
  • София
Нищо нередно не виждам при случая на Тайс - искала карта, получила я, ама пак недоволство, че било след 2 месеца, ми сигурно има причина. То голяма драма, че момичето направило подарък на свекърва си. Да й се обясни, че от следващия месец няма финансов ангажимет да я поддържа и готово, инче на момичето предполагам, ще й е нудобно да го предложи. Тук няма намеци за килограми, а отделено време, от страна на снахата, мислейки какво би искала свекърва й и сещайки се, че е поискала точно такава карта. Голяма драма.

# 502
Драма със сигурност няма. Просто Тайс не е свикнала някой да й плаща .Неудобно й е в случая и се чуди как да направи така , че хем да си плаща сама, хем да не засегне снахата.

# 503
Абе, и това на Таис е буря в чаша вода, но явно жените сме си така, мрънкане да има 😏

Не, Афродита, тя не се оплаква от закъсняла карта или намек за кг, тя ни се похвалва, според мен 😉
Освен ако е някакъв нов и висш свекървенски пилотаж в правенето на намеци и изразяване на неодобрение 🙄
Да дойде да ни обучи 😂
И да каже каква е диетата!

# 504
  • при късмета
На Тайс казуса не го приемам за оплакване. Иска деликатно да разреши въпроса с плащането на поддръжката на картата и събира мнения как да го направи така, че да не обиди момичето. Според мен това му е целта, а не оплакване

# 505
Мултиспорт карта за придружител е голяма придобивка за човек, който не може да си я набави от работното си място, а би искал да спортува/танцува и т.н.т. на изгодни цени. Моята е 60 лв и  плащам всеки месец между 20-25 число за следващия месец в работата на човека, когото "придружавам".  Ако не платя за месеца е невалидна за въпросния месец. Ако основният картодържател не плати за определен период, за същия период не мога да активирам и моята карта. Основният картодържател не знае дали и какво ползвам.

Т.е. според мен Таис трябва искрено да благодари и деликатно да уреди каква сума и кога дължи, като се мотивира, че няма да ползва всички месеци /студено време, ковид, пътуване/. Може да предава парите лично, или чрез сина си, или чрез превод- както се разберат. Ако държи да ползва картата дълго време се получава голям и задължаващ подарък.
Малко по-специален случай е, ако работодателят плаща картите, ама се съмнявам, че има такива, които плащат и придружителските.

# 506
Няма ли кой да се оплаче от свеки,та още дъвчем темата за картата?! 5 страници за една карта….много несериозно 😀😀😀

# 507
Айде, аз, ама набързо, без много подробности. Само да ми кажете имам ли право да се дразня или не.
Живеем в наследствено жилище на ММ. Техните уж го освободиха, ама не съвсем, има техни неща навсякъде и в голямата си част ни пречат да се подредим. Пазят си и една стая. Уж нямаше да идват често, ама през 10 дни са тук за по 2,3,7... Не смятат за нужно да се обаждат като идват. Влизат с обувки, а ние се събуваме пред вратата. Дори веднъж ме вижда, че чистя и пак с обувките се разходи три пъти из коридора. Мият се само прибори, които те са използвали, другите си седят в мивката. Носят си някакви техни продукти да си ядат, а в същото време се разполага и с всичко, което намират в хладилника. Често дори се изяждат напълно неща, под предлог да не се развалели. Чака се и да се сготви. Нищо не се пипва, ако изрично не е помолено за това, но и тогава не е сигурно.
Хем все едно у тях си идват, хем на гости. Много ме дразни това. Иска ми се да вземат решение по този въпрос. Или се държиш като гост или като домакин.
Като цяло ние сме временно там.
Я кажете сега, крива ли съм, права ли съм...

# 508
  • София
Наследствено, ама родителите живи. Ваше, ама тяхно. Там сте, ама за малко.
Голяма бъркотия.
Общо взето, иска ли човек никой да не му влиза в дома, сам си го плаща, слага ключа в ключалката и чао.

# 509
  • София
Айде, аз, ама набързо, без много подробности. Само да ми кажете имам ли право да се дразня или не.
Живеем в наследствено жилище на ММ. Техните уж го освободиха, ама не съвсем, има техни неща навсякъде и в голямата си част ни пречат да се подредим. Пазят си и една стая. Уж нямаше да идват често, ама през 10 дни са тук за по 2,3,7... Не смятат за нужно да се обаждат като идват. Влизат с обувки, а ние се събуваме пред вратата. Дори веднъж ме вижда, че чистя и пак с обувките се разходи три пъти из коридора. Мият се само прибори, които те са използвали, другите си седят в мивката. Носят си някакви техни продукти да си ядат, а в същото време се разполага и с всичко, което намират в хладилника. Често дори се изяждат напълно неща, под предлог да не се развалели. Чака се и да се сготви. Нищо не се пипва, ако изрично не е помолено за това, но и тогава не е сигурно.
Хем все едно у тях си идват, хем на гости. Много ме дразни това. Иска ми се да вземат решение по този въпрос. Или се държиш като гост или като домакин.
Като цяло ние сме временно там.
Я кажете сега, крива ли съм, права ли съм...
Как така "наследствено"? От кого го е наследил при живи родители? Баба, дядо? И ако е така, някой от родителите няма ли също дял от това жилище? Съответно си идва в дома. Ако това не ти харесва или се изнасяте под наем, или поискай от родителите ти да ви осигурят терен.

Общи условия

Активация на акаунт