С какво ви дразнят свекървите? – 131

• 36 892
  • 754
  •   1
Отговори
# 585
  • при късмета
Ами да, не плащат наем. Не е подмятане, а констатация.
Но нека се изнесат, нека гърбят повече - там е щастието.
Констатация е и, че не плащат сметки и си взимат от хладилника каквото искат, нали? Въпросът беше кой е започнал сметките и е видно, че както винаги, това са свекървите, все пак. Та със сметките не съм започнала аз, както сама си видяла. Защото не младите са в това жилище безплатно, а свекърите. Пък нищо, че е тяхно. Ако трябваше и сметките си да плащат и храната като са там, дали щяха толкова дълго и често да стоят или един, два пъти годишно, както са обявили в началото?

# 586
sd.ad,
Не знам, какво ядат и не ядат свекърите, ама аз вкъщи като нещо ми трябва за по-късно в хладилника, направо слагам бележка: Не пипай/не яж, за готвене. Сега вкъщи сме само аз, мъжът и децата, ама и те душа носят и се изкушават от разни неща, които по принцип са за свободна консумация, но сега ми трябват за готвенето.

# 587
Ами аз го написах, Афродита ☺ Говориш си с хората просто!
Не мълчиш като бурсук, не сумтиш многозначително и не броиш филийките дали от 8 са останали 5 😉 Ако има нещо, което си го пазиш специално, казваш си.
Както се разбра, носят родителите, не идват с празни ръце! Че и си готвят!

# 588
  • София
Ами аз го написах, Афродита ☺ Говориш си с хората просто!
Не мълчиш като бурсук, не сумтиш многозначително и не броиш филийките дали от 8 са останали 5 😉 Ако има нещо, което си го пазиш специално, казваш си.
Както се разбра, носят родителите, не идват с празни ръце! Че и си готвят!
Носят си и си готвят за тях си. Не прочетох да е за всички. А каквото има в хладилника го опукват без да му мислят на кого е и дали пък няма да му трябва. Много мило.

# 589
Никъде не е казано, че каквото има в хладилника го опукват. Моля да не хиперболизирате, казано беше, че става въпрос за нещо изядено инцидентно и "за да не се развали".
Въобще не е работата в тока, нито в хладилника, а че младото семейство иска да си разполага и да е самостоятелно, а засега не може. Възрастните обаче, не са длъжни да изчезнат от лицето на земята, осигурили са местообитание за да не се плаща наем, останалото е въпрос на калкулация кое ти е по-важно - да се съобразяваш за да си събираш пари, или да си самостоятелен, но да плащаш наем.

Тая дилема я разглеждаме постоянно тука.

# 590
  • София
Никъде не е казано, че каквото има в хладилника го опукват. Моля да не хиперболизирате, казано беше, че става въпрос за нещо изядено инцидентно и "за да не се развали".
Въобще не е работата в тока, нито в хладилника, а че младото семейство иска да си разполага и да е самостоятелно, а засега не може. Възрастните обаче, не са длъжни да изчезнат от лицето на земята, осигурили са местообитание за да не се плаща наем
Скрит текст:
, останалото е въпрос на калкулация кое ти е по-важно - да се съобразяваш за да си събираш пари, или да си самостоятелен, но да плащаш наем.

Тая дилема я разглеждаме постоянно тука.
То достатъчо регулярно да ти се объркват плановете за хранене и гответе от "изчезващи" храни. Много ли е сложно да се обади и да пита "тея филийки пържените ще ги ядете ли или да ги хапенм?". Някак си ми е логично ровейки в чужд хладилник първо да се пита. А малдото семйство е било грубо излъгано, че ще ги посещават най-много 2 пъти в годината за по някой ден, а да им седят всеки месец с дни, да им изяждат храната, да им цапат и т.н.  Свекървата защо не прави тези мизерии у другите 2 къщи, дадени на другите деца?

# 591
Чак пък "опуквали всичко"!? Обичаш ги ти хиперболите 😂
А защо родителите не готвят за всички - да ги пита, подсети!

Истината е, че щом са решили да живеят там при наличните условия, ще трябва да намери начин за мирно съвместно съществуване 😉 С ползи за себе си дори!
Ако не иска, лесно е - хваща си багажчето, мъжа и заминават на квартира.

А хладилникът чужд ли е 😁 Да не се окаже на мама и тате 😉

# 592
  • Варна
sd.ad, ще говориш ти, а мъжа ти ? За мен той носи вина, че не коригира особеностите на маниера им. Не е твоя имот и е неуместно да налагаш правила.
Кой на кого дава апартамент е лично решение. С ултиматуми и кавги, ще получиш основно неприязън.
Корективът към по-възрастни е неуместен. Те си имат изградени навици.

# 593
  • при късмета
Да де, но авторката от начало е мислела, че трябва да се съобразява с едно, а се оказва друго. Заради кого, заради свекърите. Те са тези които идват често и за дни, а отначало е ставало въпрос за веднъж, два пъти годишно. Тя съвсем ясно написа, че е освободила жилище, при това изначало е искала на квартира, но са я подвели с лъжливи условия, това е причината да е там. Ако свекърите бяха искрени и безкористни, защо са я подвели? Ако бяха честни от самото начало или нямаше да освобождава другото жилище или щяха да си намерят друга квартира, ако мъжа ѝ не го устройвало наличното. Ама пак свекърите бели и добри, а авторката няма право на нищо. Това, че са собственици на имот, не ги прави стойностни хора и едното не следва от другото.

# 594
  • Варна
Мъжът(сина), част от интериора ли е ? Той може да наложи правила. Но не го прави.

# 595
Само си представете ,че вие цял живот сте блъскали,купили сте 4 бр.жилища/нали и свекърите живеят някъде/ и сега не можете да дойдете в града на лекар или друго,като отседнете в едно от собствените ви жилища.
Не отричам че са несъобразителни,но все пак спестяват на младите по един наем на месец.Щом са си оставили стая,ясно е било ,че ще идват.
За да си запазите отношенията час по-скоро си вземете ваше жилище,пък ако това го дадете под наем-добре дошло.

# 596
  • при късмета
Могат разбира се да дойдат в собственото си жилище, като им трябва лекар от населеното място. Ама толкова ли пречи да вдигнат телефона и да кажат идваме еди кога си, ще се наложи да останем толкова и толкова време. Все пак младо семейство живее там, непознат би се съобразил с такова нещо, но от близки не се очаква, така ли? И какво пречи да не са все у тях, а и у другите си деца, а не там за 2 часа и все на главата на едните.
Като идват трябва или не трябва да се съобразяват какво взимат от хладилника и като са собствениците трябва ли да им е простено, че снахата чисти, те правят тегели с обувки?
Иначе, тяхно си е, могат да идват когато си поискат, но да си кажат честно и почтено условията. Ако се навият младите навият, ако не да си поемат разходите по собственото жилище, за собствения си престой. Толкова е просто

# 597
Да де, но авторката от начало е мислела, че трябва да се съобразява с едно, а се оказва друго. Заради кого, заради свекърите. Те са тези които идват често и за дни, а отначало е ставало въпрос за веднъж, два пъти годишно. Тя съвсем ясно написа, че е освободила жилище, при това изначало е искала на квартира, но са я подвели с лъжливи условия, това е причината да е там. Ако свекърите бяха искрени и безкористни, защо са я подвели? Ако бяха честни от самото начало или нямаше да освобождава другото жилище или щяха да си намерят друга квартира, ако мъжа ѝ не го устройвало наличното. Ама пак свекърите бели и добри, а авторката няма право на нищо. Това, че са собственици на имот, не ги прави стойностни хора и едното не следва от другото.

Не мога да разбера какво толкова си набрала на твоята свекърва, че си толкова предубедена.
- стана дума, че веднъж са и минали по изчистения коридор. Но в крайна сметка коридорът (антрето) е именно за влизане с обувки. За мен пък събуването вън пред вратата ми е странен навик. та като не и харесват навиците на свекърите не им живее в жилището.
- пак така веднъж са им изяли нещо. По някаква причина са решили, че е изостанало. Самата авторка написа, че преувеличаваш.
- Кои са тези ТЕ, които са я подлвели? Тя участвала ли е в преговорите? Май не, нали? Тя знае само каквото и е казал съпругът и и признава, че може да не е казал всичко. И ако някой я е заблудил най-вероятно е той, не ТЕ.
- Никой не е казал дали са или не са стойностни хора, защото не ги познаваме. Ти обаче явно ги знаеш, защото веднага направи изводите Wink
- Авторката има правото да живее в чужд дом без наем. Малко ли е? И не е насилена да го прави, ако не и изнася може да се изнесе. Ако някой я е натиснал това е мъжът и, не свекърите.
- Ако някой си остави една стая за себе си не е ли логично, че го прави за да я ползва? Или я оставя ей така, за нищо? И пак - ако иска да има права да ги изгони, да отиде под наем.

# 598
  • при късмета
Ти не разбра, че нямам свекърва, в прав текст ти го казвам поне за трети път. Коментирам зададен казус, на никого не съм набрала.
И това
Черна станция, не става въпрос за антре, из жилището се ходи с обувки.
хем е изрично уточнение и то лично към теб, продължаваш да си измисляш и интерпретираш. И повече има, но това е достатъчно

# 599
Все пак не съм длъжна да чета дословно всяко едно мнение, имам правото да пиша на базата дори само на едно мнение, а в самото начало авторката си е написала:

Цитат
Влизат с обувки, а ние се събуваме пред вратата. Дори веднъж ме вижда, че чистя и пак с обувките се разходи три пъти из коридора.

Това съм прочела, това съм запомнила, за това пиша. Да съм си измислила нещо? Не съм.

А щом нямаш свекърва защо си толкова люта и предубедена? От чиста злоба? Ти никакъв аргумент против твоята нахъсаност да се обесят свекърите не приемаш.

Общи условия

Активация на акаунт