С какво ви дразнят свекървите? – 131

• 36 889
  • 754
  •   1
Отговори
# 600
  • при късмета
Тя в самото начало е написала и
  Носят си някакви техни продукти да си ядат, а в същото време се разполага и с всичко, което намират в хладилника. Често дори се изяждат напълно неща, под предлог да не се развалели. Чака се и да се сготви. 
ама ти продължаваш да твърдиш, че и това е веднъж. Ако участваш в някаква дискусия да, трябва да вземеш предвид всички написани мнения, като се закачиш само за едно е собствена интерпретация. Иначе, ясно е, че не си длъжна да ги четеш, но тогава защо твоите мнения да се считат за меродавни и някой да е длъжен да се съобразява с тях, че и пръстче размахваш

# 601
  • Варна
Мако, отново взе казуса присърце. Правилата може да ги наложи сина. Той ням ли е или не му пречат битовизмите? Моля, авторката да разясни позицията му!

# 602
  • при късмета
И това е изяснила. Иначе да, мъжа й може да оправи положението и вече го дъвкахме

# 603
  • Варна
Може и да са си казали условията още от началото. На сина. А той да ги е спестил на жена си.

# 604
Мако, не размахвам пръстче, само забелязвам силната ти пристрастност и как заобикаляш всеки аргумент, на който не намираш какво да възразиш.

# 605
Споко, ма ко ще стане свека след има няма 10-15 години и тогава ще настане веселбата......😁
Защото нали не си представяте как ма ко ще си мълчи.

# 606
  • при късмета
Мако, не размахвам пръстче, само забелязвам силната ти пристрастност и как заобикаляш всеки аргумент, на който не намираш какво да възразиш.
Нищо не заобикалям. Няма никакъв смисъл да възразявам. Само цитирам, че твоите "аргументи" не са верни, смятам, че това за средно интелигентен човек е напълно достатъчно. Ако ще си измисляме, вместо да се придържаме към автора, то защо тогава е казуса.

# 607
Няма да съм жива аз Ма-ко да стане свекърва,но от сега завиждам на тези които ще го доживеят и ще се забавляват от сърце!

# 608
Че аз се придържам към автора, даже по последния според въпрос и цитат дадох. Сега за всяко нещо ли да търся и да цитирам?

# 609
  • при късмета
И аз ти дадох два цитата, където твоите твърдения се разминават именно с твърденията на авторката. Нужно ли е отново?

# 610
И аз ти дадох два цитата, където твоите твърдения се разминават именно с твърденията на авторката. Нужно ли е отново?

Не баш. Разминават се с последващи уточнения, разминаващи се с първия пост. Това не е моя вина.

# 611
Хич не и трябват свекърви на темата.Тя си ги има.Възрастта не пречи.

# 612
Само на мен ли ми направи впечатление изразът на авторката: Аз така Не съм свикнала? Нищо лошо, и аз бях снаха, която се дразни от чуждите порядки. Вече съм на години на мина "На тъмната страна". Давам друга гледна точка: ако свекървата готви за всички, но не събира всички на масата и да сервира. И оставя младите сами да си сервират и вечерят( на за друго, а да им осигури уединение, интимност, за да не ги задължава да са заедно), но снахата така не е свикнала и не пипа сготвеното от свекървата. Може би и свекървата се чуди защо тя не го яде, дали не й харесва?!
    Нормално е да се дразним на непознати порядки, но бих посъветвала снахата да запомня. Защото НМ е свикнал на тези порядки и някога може да си "върне фабричните настройки". Тогава да не се чуди: защо прави така, той в началото не беше такъв.
     Призовавам към търпение и повече приемане на различното. То ще е необходимо и в други аспекти от живота. За да съхраним нервите си за по-дълго време.

# 613
Цялата работа ми се струва, като просто да не е изтълкувана правилно. Някакси много определено ми се струва "купили апартамент за всяко дете и този е за мъжа". Според мен в процес на времето са зачислявали по един апартамент на другите деца, които са се заженили или са им се родили деца. Може да са си мислели този да го ползват те, барем поне последния си купи нещо свое. Той обаче, като вижда, че за другите е имало, не иска да пусне кокала и вика и приятелката си да се нанесе, за да го окупира, един вид, и да "спестят" пари за свое. На човека просто не му се плащат наеми, това е истината, пределно му е ясно, че апартамента си е на родителите му, че си имат вещи и стая, че идват често, но той си прави пас...защо ли. Права е авторката, че може и да спестява. Да, спестява това, че най-вероятно майка му и баща му никога недвусмислено не са му заявявали - този апартамент е твой, прави с него каквото искаш. Той си е техен, на свекърите,  а те са ги пуснали да живеят вътре.
Момичето се дразни и с право, но мисля, че е била заблудена как точно ще се случат нещата. Нали не си мислите, че те преди са идвали 1-2 пъти в годината, а само от 1 год откакто тя е там,  идват всяка седмица за по няколко дни...баш си знае той, ама се е направил на луд. Аз края на тази история го виждам като тя да откачи един ден и да му каже - или купуваш веднага друг апартамент, или аз съм чао. В противен случай едната година спестяване още,  я виждам като 5.

# 614
  • Варна
Възможно е и той да я лъже съзнателно. Уговорката с родителите може да е друга.

Общи условия

Активация на акаунт