С какво ви дразнят свекървите? – 131

• 36 541
  • 754
  •   1
Отговори
# 60
Къде се отплеснахте... Тук става въпрос за друго. 1. Мъжът на авторката може да поговори любезно с майка си да му се обажда извън работно време, ако не е спешно. Надали ще откаже. 2. Да си сложи телефона на вибрация. 3. Тъй като са 2 възрастни вкъщи, все един от тях може да прекъсне работата си за малко, са приспи болното/недоволно дете в другата стая, така че звъненето на телефон да не пречи на детето.

# 61
Драмата е, че детето не искало в другата стая, а трябвало да е именно в стаята, в която работи бащата.

# 62
  • София
За вас е проблем за нас не. Явно нямате деца.

# 63
Уиш,
Аз съм дебелекожа и консерва, при 2 родители вкъщи детето ми няма никакъв шанс да се тръшка, къде да стои, ако някой трябва да работи.
Деца имаме, аз лично 2, на 14 и 11 г. Затова и ти се чудим. Ама нищо, имала глава да пати.

# 64
Грешиш. Тук почти всички имаме деца, при това повече от едно. На някои от нас децата са големи, на други малки. ОК, значи не е проблем мъжът ти да прекарва работното си време в компанията на жена си и бебето, но е проблем да му се звънне по телефона. Вие имате свободна стая, в която може да спи това бебе, но ти си си навила, че то трябва да спи не къде да е, а в стаята, в която работи баща му, и очакваш светът да се съобрази с това.

Дени, същото казвам и аз.

# 65
  • София
Аз не съм казала, че се тръшка! Върни се и прочети. Когато детето е болно и не му е добре какво правиш строяваш го в две редици ли?

# 66
А, майка ти пише ли ти предварително преди да ти се обади? Защото моята е на 77 г. и няма смартфон и е зле с очите. По-лесно й е да ми се обади. Работата на хората е различна. При мен само с имейли не става.

Разбира се, че ми пише, както и аз на нея. И с приятелите си пишем преди да звъннем, с гаджето и с него ( за близо седем години заедно, аз съм му звъняла два пъти без предупреждение, той веднъж). С приятелите изключение са рождените дни, тогава звъним и честитим.

# 67
Щом дори Ма ко този път писа,че снахата не е права,няма какво повече да се каже.

# 68
  • при късмета
Помоли мъжа си да се размени с колега и той да е на работа присъствено, а колегата дистанционно. По-добре ли ще ти е? Защото, ако е на работа изобщо няма да знаеш майка му ли звъни или по работа.
Драмата ти е никаква. Може съвсем спокойно да се грижиш за детето в отделната стая, да го занимаваш, ако не е болно, всичко може, което правите в хола, където мъжа ти работи. Сама каза, че за него е по-трудно да се премести. Представи си, че има семейства, които живеят в гарсониера и са дистанционно и двамата родители и детето. Това вече е драма, всеки е в правото са за тишина и съсредоточаване, но няма как.

# 69
  • София
Помоли мъжа си да се размени с колега и той да е на работа присъствено, а колегата дистанционно. По-добре ли ще ти е? Защото, ако е на работа изобщо няма да знаеш майка му ли звъни или по работа.
Драмата ти е никаква. Може съвсем спокойно да се грижиш за детето в отделната стая, да го занимаваш, ако не е болно, всичко може, което правите в хола, където мъжа ти работи. Сама каза, че за него е по-трудно да се премести. Представи си, че има семейства, които живеят в гарсониера и са дистанционно и двамата родители и детето. Това вече е драма, всеки е в правото са за тишина и съсредоточаване, но няма как.

Нямат присъствено заради Ковид. Мисля, че за доста хора е така от началото на пандемията.

# 70
  • при късмета
Не е за много хора, напротив повечето се върнаха на работа и малка част от персонала е дистанционно и се въртят. Но не за това е темата. Решила си, че имаш право да диктуваш на мъжа си с кого и кога да говори по телефона, това постави като казус. А не можеш, колкото и да ти се иска. Не можеш дори да го принудиш, защото аргументите ти издишат

# 71
  • MI
ММ е хоум офис от началото на пандемията, детето беше на 3-4 месеца. Честно, не мога да си представя да му се тръшнем по цял ден (образно) докато работи, че и да се цупя кой му бил звънял. Понякога дъщеря му иска да си играе там, няма проблем, но докато е кротка. Хоум офис значи че си на работа през това време, трябва да се съсредоточиш. А когато детето е болно пък съвсем, има нужда от спокойствие. Просто аз оставам с нея и няма проблем, не е нужно да е непременно при баща си. Безумно е това между 14 и 16 да не може да му се звъни, в работен ден пък съвсем.

# 72
Бебето/детето на колко е всъщност, че е толкова голяма драмата?

# 73
  • Варна
L.R.,мъжа има избор да не отговори на обаждането. Моят го прилага. Интуитивно знае и каква може да е целта. Ако е настоятелно- no problem. Ако е важно, свекито звъни на мен.
Нетактични може да са и др.роднини, приятели или колеги.
Но ако той желае да говори с мама, проблема е друг.

# 74
Идва ми в 8:00 сутринта, а сме с малко бебе. Сещате се, цяла нощ на ръце, приспиване, мрънкане, молби. Сутрин спи най-хубаво и ние "ползваме" да си починем и баммм. Наново.

Общи условия

Активация на акаунт