С какво ви дразнят свекървите? – 131

• 36 797
  • 754
  •   1
Отговори
# 75
Ох, и без бебе ще ми е криво някой да дойде у нас преди 10 часа в почивни дни без специална уговорка. В работни съм на работа. Защо го прави?
Моите свекъри само като ще ходят на вилата предварително се обаждаха вечерта, дали искаме да закарат нещо и тогава идваха на другия ден в 9.00 ч.

# 76
Идва ми в 8:00 сутринта, а сме с малко бебе. Сещате се, цяла нощ на ръце, приспиване, мрънкане, молби. Сутрин спи най-хубаво и ние "ползваме" да си починем и баммм. Наново.

Кажи го на нея, не на нас.
Директно, в прав текст: така и така, сутрин спим, не е удобно, моля те да идваш по-късно/да се срещнем навън/някакво друго решение...

# 77
Идва ми в 8:00 сутринта, а сме с малко бебе. Сещате се, цяла нощ на ръце, приспиване, мрънкане, молби. Сутрин спи най-хубаво и ние "ползваме" да си починем и баммм. Наново.

Директно, в прав текст: така и така, сутрин спим, не е удобно, моля те да идваш по-късно/да се срещнем навън/някакво друго решение...

Казах го, първо беше заобиколно после директно. Няма братче, стената повече ще ме разбере...

# 78
  • София
Ау, такова нещо как може да ме вбеси, даже и кафе няма да ми трябва.
Кажете й го директно.

А, в такъв случай си изключете звънеца и телефоните.

# 79
Казах го, първо беше заобиколно после директно. Няма братче, стената повече ще ме разбере...
В такъв случай, мъжът ти да пресече атаките ѝ. Ако и той не успее, просто не ѝ отваряйте, когато дойде непоканена. За предпазване от неканени гости у нас дори звънецът на входната врата е деинсталиран. За тази цел обаче с мъжа ти трябва да сте единни.

# 80
  • при късмета
Посрещни я с репликата "нали предупредих да не идваш рано, защо се повтаря?", какъвто и темерут да е, ако не ѝ просветне, по-сериозни мерки.
И аз идвах с предложение, ако нищо не работи да махнете звънеца. Много е лесно, развърташ само горната част и той не звъни. Вероятно ще започне да блъска по вратата, но като отвориш един път с плачещо бебе, можеш спокойно да ѝ вдигнеш скандал, ако не става с друго. И да, и мъжа ти трябва да я предупреди

# 81
Който и да дойде в 8 ч.сутринта при семейство с бебе,трябва да бъде сериозно навикан.Естествено с изклен проблем.
Отдавна съм изключила звънеца.Всички знаят това и звънят на GSM.
Като спим оставям на вибрация.

# 82

Ами тогава спираш да си бяла и добра и обръщаш дебелия край.
Бая скандали отнесе навремето майка ми, докато се научи да не ми звъни сутрин преди 8 и вечер след 10, ако няма нещо спешно и важно, защото ми писна от стрес и защото първата ми мисъл не е, че мама любопитства какво правя, а кой е умрял този път, та ми звънят по никое време.

# 83
  • Варна
Въздържах се да го напиша, че пак щяха да наскачат. Спираш звънеца, телефоните на вибрация, а аз както съм зевзек, ще окача и на входната врата табелка "моля, не безпокойте".

# 84
  • София
Скрит текст:
Въздържах се да го напиша, че пак щяха да наскачат. Спираш звънеца, телефоните на вибрация, а аз както съм зевзек,
ще окача и на входната врата табелка "моля, не безпокойте".
Ха, това ми хареса ще открадна идеята Laughing

# 85
  • София
Следващия път отваряш, питаш защо е дошла, след като ясно си заявила, че не жеалете посещения сутрин рано и казваш, че сега не е удобно да я приемеш, и затваряш врата. Да видим дали пак ще дойде така. Ама няма да ти стиска да го направиш.

# 86
  • Най-красивата страна
Моята веднъж звънна в 5.30 сутринта.
Ама звъня,докато не вдигнах телефона.
,,Обаждам се ей така само да ви чуя.Какво правите,спите ли?,,
От тогава вечер преди да си легнем телефоните се изключват.
В началото идваше и без предупреждение,когато и скимне.
Да,ама ние излизахме редовно и за дълго време с детето.
Като поседя навън няколко пъти и се научи да се обажда и да пита дали е удобно.
И не само свекървата,а и други роднини и приятели.

# 87
  • София
От тогава вечер преди да си легнем телефоните се изключват.
Дано не ти се наложи да търсиш някого посреднощ с основателна причина, а той да е с изключен телефон.

А, разказвала съм, и моите свекъри се самопоканваха почти всеки уикенд. Веднъж ми писна да ги чакам и излязох с бебка, та ММ ме издири след 1 час... още ме е яд, че казах къде ще бъда.

# 88

Ако и ти, и синът ѝ сте ѝ казали това няколко пъти, а тя продължава, просто започни да не отваряш, да те няма, когато го прави или "тъкмо да тръгваш" някъде. И така, докато се научи. Като не става с думи, ще стане по нейния начин - с конкретни действия и бездействия.

Последна редакция: сб, 11 сеп 2021, 17:59 от Fortuna Spirit

# 89
Интересно какво правите в 8 сутринта с нея, с какво се занимавате заедно.Не се ли усеща ,че спите прави да и обърнете внимание.
Вече не мога да ходя никъде, рядко съм ходила.По повод веднъж стана ясно, че в 10.30 е рано,  трябвало в 12 точно, но аз пътувам и завися от превози, нямам хеликоптер.И трябва да се върна обратно до вечерта.
Та чудно наистина в 8 как щеше да е.
И у нас като млада с бебета не са ме изненадвали без причина , ако и заедно да сме живели.Чак толкова има всеки акъл да не се набутва при майка с бебе, че не се знае кога и колко е спала.
Мекици ли ви прави, закуски ,обяд, пране , бебето ясно не под час е будно, нито му се играе.
Недоумявам наистина.Както и да звъниш за кеф по всяко време.
Някога като заживяха заедно моите, съм звънила , рядко, но няма проблем да каже сина ,че сега гледат филм, ще се обади и да се обади.Особено телефон  хващам със страх (не виждам какво прави човекът ,зает ли  е)и повече пиша, пък отговор когато може.
То и не мога вече да ползвам телефон ,но като можех.
До разбиране си е ,колкото да сте пресни като семейство, да е свикнал някой  с главната роля. Точно пък на младо семейство се сдържаш от нахълтване ,че знае ли човек, може да научиш някоя поза като нахлуеш без  покана и да те очакват.
Нямаме ключове, нямало е  уговорки, нямало е нахълтване.Преди половин век.Би трябвало да отчитат новите навици, уговорки, режим.

Общи условия

Активация на акаунт