С какво ви дразнят свекървите? – 131

• 36 812
  • 754
  •   1
Отговори
# 630
За една година могат да спестят достатъчно добра сума за първоначална вноска. Особено ако имат и предишни спестявания.
Уиш, около 5 х евро.
Ако изтеглят кредит сега, се пренасят директно и плащат кредит вместо наем. Цените за 1 г.ще нарастнат с повече от спестеното  Очаква се скок в лихви и цени.
Тази една година е само загуба и илюзии.

# 631
За мое огромно съжаление, прогнозата ти за цените е вярна. Ако е за София. За провинцията, по-скоро не.

# 632
Едва ли пестят само от квартирата.
За цените догодина съм съгласна.

# 633
Четири деца имат, едно момиче. Голяма част от жилищата са останали от баби и дядовци, две са закупени от свкърите. (Не че е малко)

Много вкусно готви свекървата и винаги я хваля.

Имаме и предишни спестявания, но ще вземем кредит определено. Просто за да ни отпуснат търсената сума, трябват и малко други условия, по които работим в момента.
Казах, че не ми се навлиза в подробности, но сме набили и едни пари за ремонт в това жилище. Както и да е, минало заминало.

Възможно е напълно ММ да лъже, но в момента го изкарва неспособен да се договори и срамежлив дори, така че определено на мъж не се прави. Дори да ме лъже за договорките, това си е тяхна работа, семейна, аз не се бъркам и няма и да ровя. След време ще подпитам.

Глупави постъпки от моя страна, но обеца на ухото. Човек вяра само на себе си трябва да има ми е заключението от цялата работа.

# 634
Ами за мен е липса на любов да делиш децата си. Каквото си дал на едното, такова даваш и на другото. Като са дали на другите, да дадат и на това - на всички по равно. Иначе рискуват дразги между децата и да не ги погледнат на стари години. Знам от първа ръка какво се случва, когато не се постъпи справедливо и се дава само на едното дете, а другото да се оправя. Няма как да има добри отношения без справедливост.

# 635
  • София
Понякога справедливостта е излишна. Ще дам пример:
Моите родители са предвидили по едно жилище за мен и брат ми. Но в неговото има наематели, защото той живее при жена си (тя е едно дете, с доста по-голям апартамент в по-хубав квартал). Наемът се ползва от нашите. Поставяла съм въпроса да давам половината сума, той няма претенции.

# 636
  • при късмета
Възможно е напълно ММ да лъже, но в момента го изкарва неспособен да се договори и срамежлив дори, така че определено на мъж не се прави. Дори да ме лъже за договорките, това си е тяхна работа, семейна, аз не се бъркам и няма и да ровя. След време ще подпитам.

Глупави постъпки от моя страна, но обеца на ухото. Човек вяра само на себе си трябва да има ми е заключението от цялата работа.
Ето от тук идват грешките ти. Щом тези договорки се отнасят и за теб, т.е. са условията според които и ти трябва да живееш, трябва да те интересуват. Не говорим да им се месиш какво да се прави с жилището, да се продава или не и такива неща, а за ползването. Това са много различни неща. Никаква обеца не си закачила на ухото си, защото ако не промениш тази си нагласа, и в бъдеще ще продължаваш да правиш една и съща грешка.И ако не от свекърите, то поне от мъжа си имаш абсолютното и неотменно право, да ти казва истината, за каквото и да се отнася.
Ами ако и с кредита те нахендри на нещо, с което не си съгласна, а? И за следващите 30 години ле ще кажеш "после ще ровя"?
По принцип добре сте се ориентирали, само се научи да изясняваш нещата овреме. Защото сега е за година-две, а после ще е за 30

# 637
Сега не само цените на жилищата растат, но и цените на строителните материали скочиха доста и продължават да се качват.
Всяко изчакване в момента е огромна грешка и бъдещи загуби.
Ако ви устройва това жилище, по-скоро работете по въпроса да ви го прехвърлят и да си остане за вас документално. Да освободят стаята и да идват на гости.
Как ще го постигнете, без да се изпокарате, а тактично и с желания резултат – въпрос на преговори, договорки и т.н. С рогата напред едва ли ще се получи. Тихо, со кротце, со благо... Ако се наложи и кьотек, да е за неразумния ти мъж.
Има и нещо друго – това жилище и да ви го прехвърлят, ще е само на името на мъжа ти. Ти си прецени дали си заслужава да наливаш пари, труд и време в имот, когато утре може да се разделите и ти да останеш на улицата.
Мислете ги тези неща, защото любовта си е любов, ама и тя преминава, а покривът над главата струва пари.

Понякога справедливостта е излишна. Ще дам пример:
Моите родители са предвидили по едно жилище за мен и брат ми. Но в неговото има наематели, защото той живее при жена си (тя е едно дете, с доста по-голям апартамент в по-хубав квартал). Наемът се ползва от нашите. Поставяла съм въпроса да давам половината сума, той няма претенции.

Това не го разбрах. За какво да даваш половината сума?

# 638
Ами за мен е липса на любов да делиш децата си. Каквото си дал на едното, такова даваш и на другото. Като са дали на другите, да дадат и на това - на всички по равно. Иначе рискуват дразги между децата и да не ги погледнат на стари години.
maiathebee, много силни думи. Значи, казваш, че родителите да дават апартамента, без да живеят в него, иначе ще значи, че не го обичат този син? Или пък, за да е по равно, да ходят всеки път и при другите синове да седят и да си занесат там неща в една стая от апартамента, за да е всичко поравно? Иначе този син има пълното право да откаже да ги гледа, защото родителите не са се отнесли към него, както към другите му братя и сестри?

# 639
Орнела, като родител твърдя, че наистина е редно, ако се дава на децата, да се дава по равно. Ако не е възможно да е по равно, да се намерят начини за компенсиране. Иначе, по-добре нищо да не се дава.

# 640
  • France
Много ми е странно да се свързваш с брак и с кредит с мъж, за който имаш съмнение, че те лъже. И Мако е права, че условията за ползване трябва да те интересуват.

Последна редакция: вт, 12 окт 2021, 13:02 от Philomena

# 641
thewishmaster, съгласна съм. Но ако не можеш да дадеш по равно? Ако към края на живота си вече нямаш сили за последното "равно"? Значи ли, че не обичаш достатъчно това си дете? Може просто да си несъобразителен, неоправен и т.н. Аз само разсъждавам на ангро иначе аз имам едно дете, пък на мен нищо не са дали, така че нямам лични наблюдения. Но пък и нищо не очаквам.

# 642
Няма справедливо и несправедливо в живота, особено така, както го разбират снахите, когато опре до имотите на свекървата 😎
Постъпва се според възможностите в момента. А в момента явно това са възможностите на хората - имот И за най-малкото /или последното задомило се/ дете, но за съжаление не самостоятелен, а с екстри във вид на стая за родителите и присъствието им там от време на време. Или приемаш, или си търсиш друго решение! Още повече, че това "от време на време" в един момент може да се превърне и в постоянно! По съвсем обективни причини - остареят, разболеят или единият
остане сам.

# 643
Ако не може да е по равно, все някакви компенсаци може да се измислят.

# 644
  • София
Вече писах по-назад - може другите деца вече да имат свои деца и да няма къде да се спи там или със значително неудобство за всички.
Нашите герои още са само двама, явно стаята на свекърите не им е абсолютно необходима.

Общи условия

Активация на акаунт