С какво ви дразнят свекървите? – 131

• 36 907
  • 754
  •   1
Отговори
# 135
Наистина ли като разберат, че сте в отпуска или свободни, тръгват да ви възлагат работа? Ужас.
При мен се случи на няколко пъти. Под предтекст ти нали си свободна, направи това, направи онова. Като й отидем на гости, вади направо списъка какво има да се върши. Беше стигнала до там да й пускам пералня, да й простирам дрехите и да й пусна прахосмукачка. Става въпрос за 50 годишна здрава жена, ако й мине номера. В чужда къща нищо не пипам. Ама като дойде тя у нас не се сеща чиниите да си изнесе.
А ти защо не я подсещаш? С най-милата усмивка ѝ връчи списък какво да прави и кажи "точно като твоя". Не разбирам, мъжете ви не реагират ли като майка им ви експлоатират? Защо вие трябва да им изпълнявате задачи като секретарка или асистент, това не им ли прави впечатление?
Кой е казал, че съм правила нещо някога у тях, казвам само какво се опитваше, но така и не постигна. Не съм длъжна, ако синът й реши да върши нещо, това са техни отношения, но съм му казала, каквото иска да прави, но трябва да му останат сили да чисти и вкъщи.

# 136
  • France
Честно, почувствах се точно, като някой мързелан, при положение, че 12 години гледам аутистично дете и работих, видиш ли как така ще си почивам. Гадни ли са този тип хора или просто глупави, без липса на такт, не знам.
Но все пак се съгласи ?!

# 137
  • при късмета
Jane122, последните 2 изречения не са лично към теб, а общ въпрос, заедно с другото подобно оплакване. Мислех, че съм чукнала ентъра, не го е отразило, трябваше да са на нов ред.
Просто не разбирам мъжете в такива ситуации. Ще отидем на гости и да ни посрещнат със списък със задачи, ще карат жена му да свърши цялата домакинска работа и той или ще си мълчи или ще го свърши той. И това многократно, което е най-втрещяващото. Не ми го побира главата.  И мъжа ми поема всякакви ремонти и у майка и у баща си. Но се обаждат, казват проблема, питат кога може и т.н., не ни посрещат със списъци.

# 138
Да, защото е 70 годишна и имам респект към възрастни хора, ако са мойте родители ще им изчистя колата.
Та затова и на нея, какво да ги деля ли. Но не е на място изказването. Ако ми каже примерно, моля те, да ми помогнеш да си измия колата, а не че понеже не работиш.

# 139
Има хора, които винаги намират кой да им свърши работата.Вътрешно чувство да карат друг.
Свекърва ми бе царица на това.Синът ми сега е при мен, от месеци, усетих как негодува като поискам да прави нещо и почнах, все пак трябва, да казвам, това трябва ,ред му е  ,когато имаш възможност.Не почва веднага, обича да мине време ,да изглежда ,че той  го иска .
Вероятно е някаква защита.
А мен използваха , че  и като се опра, мъжът ми се изказа веднъж-ти като видиш малко работа...Егати малкото.Ами писва да си на разположение  и да търчиш.И все това, отиди ,донеси, подай , по -малка си седем години. Как да стана по-голяма не открих.
Сега и аз се назландисвам, когато ми е приятно , тогава правя нещата. Криво ми е като няма ядене понякога, но пък ми е време  и да няма.Като има - яде, като няма си приготвя нещо, че и за мен.
Само се чудя кога ще духне нанякъде, короната го задържа , макар да е казал ,че заради мен.То имам нужда от надзор ,за кой път забравям вода пусната, онзи ден съм включила скарата вместо котлона. Добре, че е на открито.И още ,  и още бели...

# 140
  • Варна
Честно, почувствах се точно, като някой мързелан, при положение, че 12 години гледам аутистично дете и работих, видиш ли как така ще си почивам. Гадни ли са този тип хора или просто глупави, без липса на такт, не знам.
beo, аз съзирам доза унижение, в тази заповед. Да я измиеш лично. Особено, покрай грижите с детето. Наясно съм, че там нямаш почивка.
Надявам се, да не си особено старателна. Няма да те товари излишно.

# 141
Beo, на твое място, бих извадила 5 лева и бих ѝ ги дала с ясното указание, че са за автомивка. Да вземе да се усети свекърва ти. Но не бих измила колата, та ако ще камъни да валят от небето.

# 142
  • София
То само една доза да беше... За мен уважението е двупосочен процес.

# 143
  • при късмета
Наистина е трябвало да ѝ кажеш, че тя по принцип не е на работа, защо трябва друг да ѝ мие колата. Грубо, та чак смешно,  ама ще се усети

# 144
Уважението за мен трябва да е заслужено, не по default или заради възрастовите или други критерии. Не може с теб да се държат като слугиня, а ти да я уважаваш, заради възрастта.

# 145
Понякога се чудя защо споделяте толкова много? Не се заяждам!
Нито майка ми, нито свекърва ми знаят кога почивам и кога съм в отпуск. До преди да имаме деца и мм не знаеше кога ще почивам. Големите отпуски ги планираме заедно, но примерно нямаме много работа или по често съм натрупала извънредни та ще почивам- ако е командировка даже и не разбираше. Сега ги обсъждаме заради взимането на децата. Пък камо ли друг

За предната авторка, само искам да кажа. Ти си знаеш как го възпитаваш и дали е правилно, ние не знаем какво е положението във вас и уговорките ти с тм. Обаче го учи от малко да му поставяш граници, които по никакъв начин да не се престъпват. Ето днес бяхме на рд. Близко дете също, значи то не беше рев то да отвори подаръците, да вземе балоните и никой да не ги пипа, рев първи са духне свещите и накрая рев да вземе подаръците защото "те мои!" И никаква реакция от майката, то било такова. Не, не е такова, просто и аз не знам неглижиране ли е, угаждане ли е, ама не може 5г да се тръшка и ти да обясняваш на другите че е нормално и че те трябва да му отсъпват за да няма драми

# 146
Кая, със свекърва ми не съм била близка, за да си споделям, но работата ми е такава че, обществено е ясно колко ми е заплатата, колко ми е отпуската и кога.

# 147
Понеже си повдигна въпроса за невъзпитани и лигави деца,аз също имам нетърпимост.На 5 г. не е толкова малко и трябва твърди граници.Камо ли пък да се допуска да разваля празника на друго дете.Ако няколко от поканените родители,бяха говорили с майката/понеже проблема е в нея/може би щеше да има ефект.

# 148
  • Варна
Аз повече на събиране с въпросното дете не бих отишла. Да си предава фасоните пред друга публика.

# 149
Кая, със свекърва ми не съм била близка, за да си споделям, но работата ми е такава че, обществено е ясно колко ми е заплатата, колко ми е отпуската и кога.

до човек си е. Никога не сме крили, кога сме в отпуска и къде ще ходим, нито сега, нито като живеехме в България.. Никой не го е правил на въпрос. Ако някой има нужда от помощ, се обажда, пита, дали сме свободни и се разбираме. Като ходим на вилата, казваме на свекърите, ако искат нещо да свършим там по къщата, разбирай тревата да окосим, може да оберем някое дърво и т.н.
Обикновено си почиваме и само споделяме преживявания.

На рожден ден на мое дете, светът се върти около него. Подаръците са си негови, първо си духа свещите и т.н. Който не спазва, бива връчен на родителя си, да се оправя. Поне в България ги каните и тях на партито. В Германия е по-сложно, че 5 г. деца вече се оставят и взимат след края на рожденния ден.

Общи условия

Активация на акаунт