С какво ви дразнят свекървите? – 131

• 36 910
  • 754
  •   1
Отговори
# 555
Едва ли във всяко жилище, което са дали на другите си деца, стои по една заключена стая с техни вещи. Ясно е, че това го смятат за свое, а другите - не толкова, затова отсядат там, където са вещите им. В този ред на мисли, да не се окаже, че другите са прехвърлени, а за обещаното някой ден може да претендират всички.

# 556
  • София
Не бих казала чак "издържат", токът си върви и за 2, и за 4 души, отоплението също. Друг е въпросът с какви доходи са младите и дали мъжът има нещо против да пазарува и за тях.
Все пак да не забравяме, че алтернативата е наем + същите тези разходи. А може другите им деца да живеят в по-малки жилища или да са повече хора. Или са момичета....
Бих водила подмолна съпротива, не открита

# 557
  • Варна
Дали случайно другите им деца са момичета?

Напълно възможно. На зетьовете сигурно не смеят да се налагат много, но на снахата що не. При моята аверка беше точно такъв случая. Стая с вещи, ключове от жилището на сина и изненадващи посещения плюс разни подмолни номерца. На дъщерята не смееха, хем доколкото знам и на нея бяха осигурили жилище. Ама зетя военен, свикнал да става на неговото... Познай на кого предаваха номерата. Хем си имат жилище собствено, едно в същия град, едно извън града.

# 558
Обаче наистина не се знае какво точно са казали на сина си, при какви условия са му го "дали".
На всеки са дали, а само с тях злоупотребяват. Вероятно каквито са условията за другите, такива и за тях, само че не го спазват и у другите ходят за по 2 часа на пръсти, а при тях остават с дни, че да ги издържат

Е как при същите условия, там също ли да имат стая и багаж. Едва ли.

# 559
  • при късмета
Сийке, авторката каза, че мъжа ѝ смята, че не са прави. Така че и на него пречат, но не иска да говори с тях. Аз не го разбирам това, ама ей на, мъже.
При всички случаи, картите са у мъжа и всичко зависи от него.
Щом си търсят жилище, дано поне по-скоро намерят, това, което ги устройва. Иначе тя ще продължава да слугува на свекърите и то там където тя живее.
Не бих казала чак "издържат", токът си върви и за 2, и за 4 души, отоплението също. 
Това не е вярно. Ако те двамата са на работа по цял ден, са изключени телевизори, компютри, лампи, т.е. всичко без хладилника практически. И отоплението каквото и да е, дори парно, което още не е пуснато и в момента се харчи ток за целта, също би било изключено през деня докато ги няма. А свекърите като са там за седмица примерно не стоят нито без ТВ, нито без готварска печка, защото тя каза, че си готвят само за тях, въпреки, че ядат и храната на младите  и отоплението през деня докато са там. Та двама и четирима човека могат да имат много голяма разлика в потреблението, даже двойна.

За условията, имах предвид предварителната уговорка. За това предположих, че дори да нямат багаж у другите и да е предвидено да остават в имота като идват, първоначално не е било заявено точно колко често ще е и за колко време. За обаждане и предупреждение изобщо не говоря, а това е елементарно. Или самите свекъри или и младите са предположили, че ще идват колкото у другите, само, че ще преспиват по някой ден там. Това е съвсем различно от това да се изтърсват за 2, 4, 5, 7 дена

# 560
  • София
Напълно възможно. На зетьовете сигурно не смеят да се налагат много, но на снахата що не. При моята аверка беше точно такъв случая. Стая с вещи, ключове от жилището на сина и изненадващи посещения плюс разни подмолни номерца. На дъщерята не смееха, хем доколкото знам и на нея бяха осигурили жилище. Ама зетя военен, свикнал да става на неговото...
Не е само защото зетят е военен, вервай ми, военни има всякакви.
Когато баща ми идва у нас (което е  негово жилище 50% по закон и 90% по заслуга) и знае, че ММ го няма, често направо си отключва, обаче ако е там - звъни.  А докато живеехме у тях - само дето на пръсти не ходеха. Smile

# 561
Сийке, авторката каза, че мъжа ѝ смята, че не са прави. Така че и на него пречат, но не иска да говори с тях.

Нали си чувала приказката „Не ме слушай какво говоря, ами ме гледай какво правя“?
Пред нея говори едно, пред родителите си явно съвсем друго. Или си мълчи.
Приел е жилището при тези условия и сега си трае гузно. Ако жена му тръгне да се разправя, ще стане лошата.
Жалко, че това няма да е последният такъв случай. Ами дано повече млади момичета и момчета четат и си правят изводите. Докато не си видиш името на нотариалния акт, нямаш нищо твое. Нито дадено, нито наследство, ни-що.
Не се хващайте в такива имотно-роднински капани, защото нервите и добрите отношения никой няма да ви върне.

# 562
Благодаря на всички за мненията! Исках да си сверя часовника, че си ме яде отвътре, а вече почнах да се съмнявам дали имам право изобщо.

Другото им жилище е на половин час с кола, каквато те имат и използват активно, не е като да не могат да дойдат да идат на лекар и да си отидат в същия ден. Могат, ама не го правят. Както казах, някои идвания дори им ги оправдавам, въпреки това.
Не знам каква е уговорката между тях и ММ, на мен ми беше казано, че идвали веднъж, два пъти годишно да си вземат нещо от вещите. Но както и да е.
Задействали сме нещата със закупуването на наш си дом, но още половин година, да не казвам цяла, ще сме тук... Та затова.

Който и друг да беше влязал с мръсни обувки, докато чистя, щях да овикам и да направя забележка, но на нея не посмях... Все си мълча пред тях.

Но да, и на мен ми прави впечатление, че не разбират, че създават ня сина си напрежение. Аз съм чужда, не очаквам разбиране. Има и още много неща в отношението, ама не ми се влиза в подробности, че се ядосвам.

Аз съм си виновна, че се съгласих и повярвах на думите му. Сега ще потърпя. Дано бързо мине.

И на снимка няма да искам да го виждам това жилище. Иначе ММ ми говори, че като си вземем наше, щели сме да дадем това под наем, да си помагаме с ипотеката... Казах му, че това няма да стане, техните няма да позволят, той си твърди неговото. Много ми е интересно какво ще стане.

Май на още нещо трябваше да отговоря, но забравих, докато пиша, ще ме извините.

# 563
  • Варна
Свекърите ако "посмеят" да се разболеят, имат ли право на  безплатна помощ? Или да сключат договор, чрез нотариус?
Мако, снахата е чуждо лице. Винаги съществува варианта сина да я смени. Не са сиамски близнаци.

# 564
Родителите му знаят ли, че ще купувате жилище?
Ако не, очаквай големи циркове. Освен ако сегашното им държание не е нарочно, за да ви принудят да се изнесете. И такива хора има, макар че най-вероятно тези не го правят нарочно, а от несъобразителност.
С теб как се отнасят? Да не би ти да им бъркаш в здравето?

# 565
Абе, какво отопление за възрастните вече калкулирате, като студено стана преди 2-3 дни само!
Същото е и за манджите, телевизора, продуктите и пр. Кой знае колко и какви торби с продукти влачат родителите, за които ни се спестява информацията. А че изяждали купеното от госпожицата, защото щяло да се развали, ами напълно им вярвам, като чета във форума какви количества се изхвърлят, заради неспособност на планиране!
Девойката май не е казала откога е там? Да не се окаже, че е от месец-два и вече й тежи!? И се опитва да нарежда, подрежда и командва!
Всяко семейство си подрежда стаята. Със свои си мебели и вещи! Чуждите заминават в "чуждата" част! Оставят един хол или кухня за общи. Там се търпят и водят дипломация. Канят се на обща маса, готвят заедно, когато и възрастните са там. Може и мило да помолва "мама" за показва (и посготвя) по някоя семейна рецепта, любима на любимия...
Толкова пък да не може да се изтърпят едни хора за по 2-3 дни в месеца! Които са си в къщата при това! Защото запазена за ползване стая това означава! С възрастта може и повече и за по-дълго да идват и остават!
А ако не може, младите излизат на квартира и това е.

Вие наистина ли вярвате, че въобще се обмисля купуване на жилище 🙄
Приказки под шипковия храст 😁
Няма да се помръднат оттам. Освен ако не се изпокарат и възрастните ги изгонят.
Той жилище си има, тя си е намерила такъв с жилище...
Сигурна съм, че и за наем ще им се свиди, ама айде, да се направим, че им вярваме поне за квартирата 😉

Последна редакция: пн, 11 окт 2021, 14:31 от птица

# 566
  • при късмета
Аз съм си виновна, че се съгласих и повярвах на думите му. Сега ще потърпя. Дано бързо мине.
Трябва да промениш тази си нагласа. Ако мъжа ти нещо е премълчал или направо излъгал, изобщо не си виновна, че си повярвала на думите му, а че той е виновен, че го е направил. Та в този ред на мисли, изобщо не си длъжна нито да мълчиш, нито да търпиш. На него
Свекърите ако "посмеят" да се разболеят, имат ли право на  безплатна помощ? Или да сключат договор, чрез нотариус?
Мако, снахата е чуждо лице. Винаги съществува варианта сина да я смени. Не са сиамски близнаци.
Кое от всичко има връзка с казуса и как?
Птица, ти винаги като свекървата няма оправдание започваш да изопачаваш или да убеждаваш другите, че написаното не е вярно. Как пък веднъж не го направи за някоя снаха? Даже им нареждаш как точно да живеят, типично за свекърва Joy
Родителите му знаят ли, че ще купувате жилище?
Ако не, очаквай големи циркове. Освен ако сегашното им държание не е нарочно, за да ви принудят да се изнесете. И такива хора има, макар че най-вероятно тези не го правят нарочно, а от несъобразителност.
С теб как се отнасят? Да не би ти да им бъркаш в здравето?
Права си и затова казах на авторката изобщо тя да не се разправя, а да очаква това от мъжа си. Айде да не е разправия, но поне някакво уточняване, защото тя спомена, че от половин до една година ще отнеме покупката на тяхно жилище

# 567
Колкото по-възрастни стават хората, толкова повече ще им се налага да идват и остават за повече време в жилището си в града. Тия идеи - да се пренесе мама на село, на вилата и само мнооого рядко и при нужда да си идва в града не работят. Нищо, че е на половин час с кола. Затова авторката съвсем правилно предполага, че до даlане на това жилище под наем едва ли ще се стигне. Пък и реално, не е честно някак си - хората са осигурили апартаменти, пък да няма къде да отседнат.

Моят съвет е да гледаш, авторке, когато свекърите са у вас да не се бутате много много на една територия и така.

# 568
  • Варна
Връзката е дребнавото сметкаджийство за разходи. Все пак са роднини, не са на хотел.

# 569
Птица, далеч си от истината за 90 на сто от нещата, които написа. Но носят и те неща, това е така, нито крия, нито оспорвам. Колкото до тънките сметки, те бяха направени тук във форума, не са мои. Даже не съм го и мислила това.
И моите родители дават, че и много повече, ама това какво значение има. Те дори веднъж не са дошли и за два часа на гости, за да не ни притесняват...

Как' Сийке, добре се държат като цяло. Не съм видяла нито нещо кой знае какво добро, нито лошо. Може да съм им трън в очите, ама честно казано не виждам защо. Което не значи, че не е така. Но уж съм добре дошла в семейството.

От година, един месец и два дни живеем тука. Ни повече, ни по- малко. Да, броя ги. Защото съм свикнала да съм самостоятелна и ми тежи тази работа.

Вярвам, че в случая става дума за несъобразителност наистина. Различни хора сме, аз съм свикнала на друго и тази несъобразителност ме побърква. Но както казах, сама си го направих, та... Ще потърпя.

Допълвам:
ма ко, послъгва той за разни неща, не изключвам и това да е част от тях. Но не ми се разправя. Няма да донесе нищо добро това. Искам само по- бързо да се махнем. След време може и да го питам каква е истината.

Ирис, много си права, аз затова и настоявах за наше жилище да се задействаме. Сега с тези цени ще отнеме време, ама не е като 20-30 год да живееш като гост някъде.

Общи условия

Активация на акаунт