С какво ви дразнят свекървите? – 131

• 36 904
  • 754
  •   1
Отговори
# 570
  • при късмета
Връзката е дребнавото сметкаджийство за разходи. Все пак са роднини, не са на хотел.
Аха, дребнаво е да се прави сметка за разходите, които свекърите правят в жилището и не поемат, но не е дребнаво да търсят наем

# 571
  • София
Птица, далеч си от истината за 90 на сто от нещата, които написа. Но носят и те неща, това е така, нито крия, нито оспорвам. Колкото до тънките сметки, те бяха направени тук във форума, не са мои. Даже не съм го и мислила това.
Само че в началото не го каза, а наблегна на това, че сами си готвели, но яли и от вашето.
Бих ти препоръчала да каниш понякога и вашите, не само да ходите у тях. А като смяташ кой колко дава, включи и един наем в частта на свекърите.

# 572
С удоволствие бих им плащала, ако ще ни осигури самостоятелност.

На мен ми е странно, че като идват си носят храна. Нямам против да деля с тях, каквато и да било храна, ама да вървиш и изяждаш нещо, което ти се вижда (на теб!) забравено, а то да е заделено за друго - ми не ми е ок. И планирането на храна ми се отдава, не хвърлям нищо и без тяхна помощ.
Ела, сготви нещо да ядем заедно или яж от това, което ние сме сготвили... Ама така разделно... Не знам. На друго съм свикнала аз.

# 573
Е, какви толкова разходи могат да направят 2души за няколко дни в месеца! Дори и за седмица да е, дори и в най- лютата зима!?
Направо страх да те хване колко смятащи снахи има!

Моята свекърва дали е осъзнавала какво злато й се е паднало в мое лице 😂

ПП. sd.ad, а вие говорите ли си? Казвала ли си им: "Лельо/чичо Х, ето, сготвила съм това и това, хапнете си на обяд! Като си дойдем от работа, ще приготвим нещо друго!"... Или: "Тази наденичка съм планирала за утре."... Или: " Петьо/Гошо (какъвто е там) непрекъснато говори за твоите пълнени чушки! Искаш ли да купя на връщане продукти и да ги направиш?"
Гарантирано, и продукти ще отичат да купят, и с готова гореща-гореща тава ще ви чакат... 😉

Последна редакция: пн, 11 окт 2021, 15:34 от птица

# 574
Това с яденето е неприятно, но е бял кахър, съсредоточи се върху факта, че все пак имате къде да живеете и един наем се пести всеки месец.

# 575
  • София
Скрит текст:
Колкото по-възрастни стават хората, толкова повече ще им се налага да идват и остават за повече време в жилището си в града. Тия идеи - да се пренесе мама на село, на вилата и само мнооого рядко и при нужда да си идва в града не работят. Нищо, че е на половин час с кола. Затова авторката съвсем правилно предполага, че до даlане на това жилище под наем едва ли ще се стигне.
Пък и реално, не е честно някак си - хората са осигурили апартаменти, пък да няма къде да отседнат.

Скрит текст:
Моят съвет е да гледаш, авторке, когато свекърите са у вас да не се бутате много много на една територия и така.
E, щото пък да дадеш на 2 от 3те си деца по 1 ап, който не ползваш, а на третото само да му обещаеш и после да му се натрисаш, че и да цапаш и да му изяждаш храната е много честно, няма що!

# 576
  • при късмета
Е, какви толкова разходи могат да направят 2души за няколко дни в месеца! Дори и за седмица да е, дори и в най- лютата зима!?
Направо страх да те хване колко смятащи снахи има!

Моята свекърва дали е осъзнавала какво злато й се е паднало в мое лице 😂
Тц. Смятащите са свекървите. Както винаги, техните защитнички първи рипнаха, че младите не плащат наем. Ако не беше това и другите сметки нямаше да ги има.

На мен ми е странно, че като идват си носят храна. Нямам против да деля с тях, каквато и да било храна, ама да вървиш и изяждаш нещо, което ти се вижда (на теб!) забравено, а то да е заделено за друго - ми не ми е ок. И планирането на храна ми се отдава, не хвърлям нищо и без тяхна помощ.
Ела, сготви нещо да ядем заедно или яж от това, което ние сме сготвили... Ама така разделно... Не знам. На друго съм свикнала аз.
А защо не им казваш? Примерно, изчезнало е нещо питаш къде е, казват, че им се видяло изостанало и щяло да се развали, в прав текст заявяваш, че няма такова нещо и си го отделила за еди какво си. Ако правят всичко това от несъобразителност, би трябвало да им светне. Ако не им светне и си продължат по същия начин, значи несъобразителността няма нищо общо в случая

# 577
  • София

Скрит текст:
Чудесно. След като си готова да плащаш, излезте под наем и готово.

# 578
Ма ко, ще пробвам. Няма да мълча следващия път.

Миленака, ММ ме помоли да изчакам още малко, за да може по- бързо да си вземем наше, иначе отдавна, да не казвам изначално, щяхме да сме под наем.

Благодаря още веднъж за включванията, почерпих добри съвети!

# 579
  • София
Тц. Смятащите са свекървите. Както винаги, техните защитнички първи рипнаха, че младите не плащат наем. Ако не беше това и другите сметки нямаше да ги има.
Не, ти започна да обясняваш как ако нямаше свекъри, не се харчи ток, САМО един хладилник, нищо работа. А водата сметна ли, че не помня. 3 лв. на кубик е все пак... И телевизорът харчел, ЖДНБ
А защитничките на свекървите (значи и на теб) знаем, че  свекърите едва ли са причинили допълнителен разход колкото един наем. То не трябва много смятане и акъл

# 580
Единственото ти спасение е изнасяне. От опит ти го казвам, аз участвам в същия филм, но с помощта на майка ми, а имам и малко дете в картинката. Само че ние наляхме голяма сума за ремонт. А сега си скубя косите. Фундаментални грешки, но не мога на върна времето. Чантата на рамо и беж да ви няма от там.

# 581
Ти внимавай със съветите на Мако! До нищо добро няма да доведат, освен до конфронтация с хората, а може и с мъжа ти!
Тя свекърва няма и в свекървино жилище май не е живяла, нищо, че е (а може би затова е) хардлайнерът на темата!
Ако си готова да живееш в непрекъснати разправии, скандали, дебнене и опънати нерви, с неясен изход, става! Иначе потърси по-щадящ и компромисен вариант! С уважение към родителите на мъжа ти и самия него!

# 582
  • при късмета
Не, ти започна да обясняваш как ако нямаше свекъри, не се харчи ток, САМО един хладилник, нищо работа. А водата сметна ли, че не помня. 3 лв. на кубик е все пак... И телевизорът харчел, ЖДНБ
А защитничките на свекървите (значи и на теб) знаем, че  свекърите едва ли са причинили допълнителен разход колкото един наем. То не трябва много смятане и акъл
Върни се назад и виж дали моя пост за сметките е първо или подмятанията, че не плащат наем
птица, и защо трябва да доведе до конфронтация въпрос за нещо изчезнало от хладилника на авторката? Може би този който го е купил няма право да си го търси?

# 583
  • София
Скрит текст:
Ти внимавай със съветите на Мако! До нищо добро няма да доведат, освен до конфронтация с хората, а може и с мъжа ти!
Тя свекърва няма и в свекървино жилище май не е живяла, нищо, че е (а може би затова е) хардлайнерът на темата!
Ако си готова да живееш в непрекъснати разправии, скандали, дебнене и опънати нерви, с неясен изход, става!
Иначе потърси по-щадящ и компромисен вариант! С уважение към родителите на мъжа ти и самия него!
Айде, чакаме да го напишеш тоя "по-щадящ и компромисен вариант! С уважение към родителите на мъжа ти и самия него!", когато се върнеш уморена от работа и нямаш вечеря, понеже някой я е омел, щото "да не се развали", запряташ ръкави и мяташ нещо да сготвиш, в това време забърсваш коридора, а свеки най-тържествено се разхожда с обувките, щото нали си е у тях, поради същото  и не е уведомила изобщо, че ще идва и остава. Gift Heart Щадящата ти реакция е ?

# 584
  • София
Ами да, не плащат наем. Не е подмятане, а констатация.
Но нека се изнесат, нека гърбят повече - там е щастието.

Общи условия

Активация на акаунт