С какво ви дразнят свекървите? – 131

• 36 849
  • 754
  •   1
Отговори
# 615
Уговорката с родителите най-вероятно е, че тъй като другите вече имат жилища, това въпросното ще бъде за него. Ако въобще е имало уговорка, а не да се подразбира от само себе си. Че ще е негово един ден!
И като е съобщил, че ще се събера с приятелката си, са му казали, че няма смисъл да ходят по квартири и плащат наем при свободен апартамент.
Какво купуване!? Толкова ли лесно се купуват 4 апартамента в наше време! Един за тях си, 3 за децата... Най-вероятно само родителският е купен, другите са наследени от бабите и дядовците!
Ако ли пък наистина сами са ги купували, евала им! Тогава и поводи за притеснения няма, толкова Оправни хора все ще могат да купят още един и на този си син 😏
Колко деца са всъщност там?
Многодетни, многоапартаментни хора, бре!?

# 616
Ако в действителност са осигурили апартаменти на другите си деца, редно е да осигурят и на това си дете. Не може да си делят децата - за едните има, за другия не. Друг е въпросът, че не бива да се разчита на такива наследства и е хубаво да си купят собствено жилище, да си го изберат каквото и където им харесва, обзаведат по свой вкус и тн., а това /ако фактически е на мъжа/ могат да продадат или да дават под наем. Иначе и аз мисля, че с право се дразни момичето. Уж техен апартамент, пък роднините идват като у дома си. Ами дразнещо е. Аз не бих изтърпяла дълго подобно положение.

# 617
Само че не е уж техен, а само даден да го ползват и то под условие явно. Има разлика.

# 618
Явно някой не е уточнил или е премълчал условията в началото и сега е моментът за сърбане на последиците.

# 619
  • при късмета
Явно някой не е уточнил или е премълчал условията в началото и сега е моментът за сърбане на последиците.
Явно е така и вината пак е у свекърите. Условията поставят тези, които дават, тези които взимат не са в тази позиция. И само даващия, освен да поставя условия може да премълчи нещо, взимащия също няма възможност да го направи. Взимащия е само в позиция да бъде подведен.
А ако мъжа ѝ е бил напълно наясно от началото, аз на мястото на авторката не само, че нямаше да махна с ръка, с довода "не ми се занимава", а сериозно бих се замислила с какъв човек съм се събрала и мигновенно бих изяснила този въпрос

# 620
Няма как да знаем дали вината е у свекърите. Възможно е да е у тях. Възможно е обаче те да са информирали ясно мъжа на авторката относно условията, а той да е премълчал.

# 621
Със сигурност вината за липсата на пълна информация за условията е у мъжа. Ако каже всичко както си е, рискува хем приятелката му да не се съгласи и да се наложи да плащат за квартира (явно не го кефи този вариант), хем да се покаже негоден да се договори, а той иска да е  Мъж. Малко ли подобни примери има в литературата.

# 622
И за да осигурят апартамент, дай направо свекърите да излязат на квартира до края на живота си, за да освободят този на този син? Звучи несериозно, според мен. синът (респективно снахата) трябва да е доволен, че въобще получава нещо, а не да търси справедливост, защо на другите така, а на него - иначе. Защото така! Понякога такъв е отговорът на живота.
И ако става въпрос за една година до купуване на собствен апартамент, то пред sd.ad няма проблем. Една година ще ги посреща свекърите даже на вратата, като знае, че след това ще си е в собствения си апартамент. Да си помисли, че се лишава от комфорт в името на собствена къща и че това е временно, а не да се съсредоточава в дребни случки, които тровят живота. Но това е мое мнение.

# 623
  • при късмета
Не е сигурно, че вината е у мъжа. Не можем да правим твърдения от името на авторката, защото не знаем по-добре от нея. А и на мъж в такава ситуация би му било много лесно договарянето. Достатъчен аргумент е, че ако получава нещо, то би било редно да е равностойно на това на другите. Т.е. освен имот, също и условията като на другите. И ако той е бил последния задомил се и получил имот е обяснимо, че свекърите искат да ползват стая за багаж и престой, но поне престоя може да е разпределен м/у всички еднакво, ако в последствие се е наложило да е по-продължителен.
Но авторката каза, че понякога идват по неналожителни причини, например гости у някое друго от децата. Като само това е повода, се пита в задачата защо не остават там, а пак се натрисат на другото си дете
ornelam, от къде измисли това с квартирата? Изобщо не са принудени да излизат на квартира, имат си жилище, в което живеят отделно. Такъв проблем не стои

# 624
  • София
Е, да мъжа е ясно - те са си неговите родители и сигурно не го дразнят толкова, дори никак.
Затова я съветвам
За мен не е чак такъв проблем, че си готвят отделно. Нито знаят какво харесват да ядат младите, нито дали нямат някакви планове за вечеря. Да им сготвят нещо, на което ще се мръщят и снахата ще се оплаква от "манджурляците" на свеки?

# 625
Мъжът е настоял да са в този апартамент, за да не плащат наем. Едва ли свекърите са го принудили със заплахи.
Щом квартирата не е вариант, моят съвет е авторката да започне да гледа по-отгоре на ситуациите, които сега я напрягат, една година минава бързо, не е като без никаква перспектива за самостоятелно жилище.

# 626
Затова,като се предприема такава стъпка-преместване в апартамент на свекърите,се сяда на една маса и се изясняват уславията.
На мен и съпруга ми също се е налагало да живеем със свекъри,докато се строеше първия ни апартамент и винаги ще съм им благодарна,защото седнахме всички и изяснихме условията.Всички се съгласихме и живяхме сравнително безпроблемно.

# 627
Е, колко ще спестят за една година за собствено жилище? 10 000 лева за нищо не стигат .
Не знам, млади хора как една година по- късно вече си купуват свое.
Момичето ще остане дълго в това жилище.
Да приема фактите , да спре да се дразни, да настоява да знае кога ще идват свекърите поне .
Другото са компромиси. Ние с мм излязохме на квартира незабавно, след като се оженихме, а бях студентка.
Понякога не знаем какво печелим, когато губим... пари.

# 628
За една година могат да спестят достатъчно добра сума за първоначална вноска. Особено ако имат и предишни спестявания.

# 629
  • София
Аз предлагам в писмен вид пред нотариус да се заверят очакванията и на двете страни.

Общи условия

Активация на акаунт