Отговори
# 585
Докато все още има живи свидетели (много малко вече) или поне хора, на които живи свидетели са разказвали) на неизплатени облигации по държавни заеми от миналия век, едва ли много хора ще се вържат. Аз съм виждала като дете тези Фърчащи цветни листчета с формат А5. А пък сега при демокрацията всички виждат как се вкарват изменения в законите в парламента и се гласуват - няма проблем сега да кажат и 25% доходност, а след 5 или 10 години - сори, Майкъл.
А и за съжаление у нас никога не сме били свидетели на добро управление на държавни компании. Примерно (не е хипотетично, а съвсем реално, от близкото минало) уреждаме лекар в борда на енергийно предприятие.

# 586
  • София
Аз все още пазя доста държавни облигации. И на БЧК също. Ей така, като старите снимки. Хартийки със самтиментална стойност.

# 587
Така е. И аз това казвам - има начини, но ние всичко побългаряваме и хората са парени. Точно затова имам милиард лева на влог при отрицателна лихва - хората знаят "по-добре на загуба, отколкото в държавата или в нашенски проекти и бизнес".

# 588
Точно затова имам милиард лева на влог при отрицателна лихва ...

Хахах, ЧС, ти си първият милиардер, който се е разкрил в темите!
Ясно ми е, че е техническа грешка, за съжаление!

# 589
как ще плащат въпросните лихви, като няма желаещи да ги вземат същите тези пари назаем, за да спечелят от разликата?
Знам, че е изненадващо, обаче да ти кажа oсновният източник на средства не е единичният клиент, а корпоративния Wink Пък онова другото е въпрос на управление на икономиката, което не тръгва от банките, ама хич, защото там вече банката си е един най-обикновен редови търговец съвсем като всички останали. Между другото на някои места банките вече почнаха да купуват жилища като странично хоби, точно защото са редови търговец.

А и за съжаление у нас никога не сме били свидетели на добро управление на държавни компании. Примерно (не е хипотетично, а съвсем реално, от близкото минало) уреждаме лекар в борда на енергийно предприятие.
Обаче и онзи хедж-фонд мениджър дето единствен успя да направи 700% печалба по времето когато се срина Лемън брадърс също беше... лекар Stuck Out Tongue Winking Eye

# 590
Е, то тогава, като те заболи нещо, иди при инженера в ТЕЦ-а.
И също така е вярно, че енергетиката стана като футбола, всеки разбира от нея.

# 591
Точно затова имам милиард лева на влог при отрицателна лихва ...

Хахах, ЧС, ти си първият милиардер, който се е разкрил в темите!
Ясно ми е, че е техническа грешка, за съжаление!

Егати как се издъних, десет години се прикривам успешно, а сега миг невнимание и после цял живот разкрита Stuck Out Tongue

# 592
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1d16248018577632 … k=7b2bju&f1=1
Много добро място, нали? Цената ми се струва резонна.
и този го заглеждам, за него +и -?
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1d16320432291576 … k=7b2bju&f1=1

# 593
Първият не е зле. Мястото е супер. Няма гараж и асансьор (ако виждам добре). Наблизо има платен паркинг.
Вторият ми е много скъп. Вярно, готов е, ама мястото е по-кофти и е доста по-малък.

# 594
И на мен ми допада първия повече. Мястото е хубаво, по-голям е. Не знам дали няма асансьор, но той и втория няма. Само да бяха дали и разпределение, че малко трудно се ориентирам по снимките с тези преходи. Не ми харесва отоплението с климатик, но пък някои казват, че става. Вторият освен, че е по-малък има и скосявания. От първата обява само не знам как последната снимка кореспондира с написаното, че входът и общите части са в перфектно състояние, ама..

# 595
  • София
На втория скосяването е само в допълнителното ателие към него. Много ми харесва. Явно само на мен повече от първия.
На първия голямото таванско вдига общите квадрати на жилището и от там сваля цената на м². По реална площ идва на 2400 някъде.

# 596
На първия голямото таванско вдига общите квадрати на жилището и от там сваля цената на м². По реална площ идва на 2400 някъде.

Аз веднага проверих за това, но пишат друго (освен ако не лъжат):
Цитат
Чиста площ на апартамента 147 кв.м и 25 кв.м таван.

# 597
Първият е на много шумно и оживено място - до завоя на Раковска, където е Европейската комисия. Паркиране и на двете места е почти кауза пердута. И двата апартамента са големи, но първият е по-голям. Има нужда от ремонт на кухня, коридор и баня. Цената е нормална за локацията.
Вторият, ако е една пресечка под Дондуков, ще е по-тихо. Паркирането пак ще е много трудно. Не ми хареса нещо като разпределение, но това е лично предпочитание.

# 598
Това за шума не е сигурно. Не се знае накъде гледат спалните, тези кооперации си имат вътрешни дворове. А бившата детска градина на десет метра от там е вече паркинг. Зад ъгъла пък има Лидл...

# 599
Като цяло фонов шум си има достатъчно тежък, минавам оттам понякога (този апартамент до Раковска) сутрин преди работа - от Лидъл към Витошка точно по тази улица и имам визуална памет за кооперацията. Коли по уличката също има непрекъснато. Сигурно чак вечер става по-тихо.

Общи условия

Активация на акаунт