Отговори
# 405
Ми спомни си какво стана след кризата 2008-2009. Точно описаното от мен.

# 406
Да ... скъсаха се от раждане на нови граждани. Ти помниш ли , че бяхме 8 милиона и се готвихме да стигнем 9 ? А сега я си направи справка с преброяването от преди седмица и ми кажи къде отидоха 3-4 милиона за 25-30 години като раждат като невидели за да запълнят вакуума и да се съвземат строителите за да започнат пак да строят с песен на уста ??? Ей аман от вицове. Мамасита се изпари за да дойде ... черната станция.

# 407
Извинявай, ама това, че намаляваме като население, изобщо не значи, че изобщо не се раждат деца. Ако никой не се раждаше защо в София не достигат  десет хиляди места в детските градини, а?

https://www.mediapool.bg/okolo-10-000-detsa-ostavat-bez-detska-g … e-news321956.html

Последна редакция: нд, 17 окт 2021, 21:58 от Черна станция

# 408
Хора разберете че ако инфлацията излезе извън контрол лихвите няма да са на същото ниво като в момента ами ще ги вдигат докато се овладее инфлацията до целевите 2%. Ето Полша току що изненадващо вдигна с половин процент.

https://www.usnews.com/news/business/articles/2021-10-06/poland- … to-tame-inflation

Последна редакция: пн, 18 окт 2021, 06:23 от Neymar09

# 409
Нали ще фалират цели държави? Италия, Франция, ... нямат никакъв шанс. А да се фалират западни държави при толкова конфронтация с източните в момента ще е много странно . По-скоро и да се вдигне с някакви мижави стойности никога не може да служи за връщане на влоговете и т.е. не може да послужи особено. Днес имаше статия за щатите , за обявените стойности на инфлация и за сенчестите. Т.е. тези, които са избачкани с намаляване на качеството, вместо с вдигане на цените. Но аз ще оставя разни потребители да си мислят, че цените растат защото  България се пълни с новородени и има нужда да се запълва ваккум.

# 410
Извинявай, ама това, че намаляваме като население, изобщо не значи, че изобщо не се раждат деца. Ако никой не се раждаше защо в София не достигат  десет хиляди места в детските градини, а?

https://www.mediapool.bg/okolo-10-000-detsa-ostavat-bez-detska-g … e-news321956.html
Наистина ли задаваш този въпрос? Може би защото София е проектирана за около 600 000 души (съответно и инфраструктурата е замислена максимум за толкова), а в момента вероятно има над 1,5 млн. човека. Това е по-скоро въпрос на непланиране и презастрояване без съответната инфраструктура (нещо, за което се говори доста отдавна), а не на бум на раждане на деца...

# 411

Нарича се миграция и няма нищо общо с раджаемостта. Ако 50% от родителите на децата за които не достигат места в детските градини си бяха останали по родните места, нямаше да има недостиг.

За това пък извън София и няколко други големи града, масово училища и детски градини пустеят, защото няма кой да ги посещава.

# 412
Но аз ще оставя разни потребители да си мислят, че цените растат защото  България се пълни с новородени и има нужда да се запълва ваккум.

А аз какво да кажа на хора, които явно четат по диагонал и изобщо не схващат какво са прочели???

Наистина ли задаваш този въпрос? Може би защото София е проектирана за около 600 000 души (съответно и инфраструктурата е замислена максимум за толкова), а в момента вероятно има над 1,5 млн. човека. Това е по-скоро въпрос на непланиране и презастрояване без съответната инфраструктура (нещо, за което се говори доста отдавна), а не на бум на раждане на деца...

И теб да попитам - къде написах за бум в ражданията? Писах, че хора се женят, идват от другаде и им се раждат деца. И затова им трябват жилища и ако пазарът замре за известно време нуждата ще се акумулира. Толкова, за бум не съм писала, но е факт, че ражданията не са спрели, нали? И няма значение, че ръстът е от миграция основно (пак не съм твърдяла друго). Важното е, че и придошлите пак се женят и си купуват свои жилища за да не са под наем като си родят деца. Ми четете малко по-задълбочено.

Последна редакция: пн, 18 окт 2021, 10:22 от Черна станция

# 413

Нарича се миграция и няма нищо общо с раджаемостта. Ако 50% от родителите на децата за които не достигат места в детските градини си бяха останали по родните места, нямаше да има недостиг.

За това пък извън София и няколко други големи града, масово училища и детски градини пустеят, защото няма кой да ги посещава.
Именно! Нали и аз това казвам, а не че има някакъв бум на раждаемостта както се опитва да се внуши.

# 414
Ииии, бре, покажи ми къде внушавам, че има бум на раждаемостта, по дяволите? Казвам само, че деца се раждат (20 000 са били кандидатите за детска градина). Тези деца не са паднали от небето и не са внесени от чужбина, а са се родили. Бум ли е или спад не знам, но цифрата си е цифра - 20 000. Значи деца се раждат, а това значи, че се появява нужда от жилищна площ. За никакви бумове не е ставало дума.
А да не говорим, че децата бяха само едно перо от сметката ми защо се акумулира нужда от нови жилища. Освен децата има и приток на мигранти, и живеещи натясно по няколко поколения заедно... Това все пак акумулира някакво търсене на жилища. И ако кризата го потисне то няма да изчезне, а ще има натрупване. И това се видя при миналата криза. Това беше смисълът на моя пост, а кой как и защо видя нещо за бум на раждаемостта не знам.

# 415
деца се раждат и в същото време никой не мре , блокове падат ... вакуум се образува и то какъв  ...

# 416
има бум на раждаемостта в София (най-вече), Пловдив, Бургас, Варна... Останалата част от страната се мести там... В София най-много....
От там и бумът в цените, недостиг на градина, училище....

# 417
деца се раждат и в същото време никой не мре , блокове падат ... вакуум се образува и то какъв  ...

Мрат, ама София и големите градове за сега поне не са с отрицателен прираст. Много щях да се радвам, ако населението на София намаляваше, да знаеш. Ама не са те питали теб и тълпите са си все тълпи.
И пак казвам - първо вадиш от контекста изказването ми, че деца се раждат и второ даже го променяш, все едно съм говорела за бум на раждаемостта.

# 418
  • София
Не мога да се сдържа отново и отново ... в тази тема на последните две страници такива вицове се разказват, че ме заболя корема от смях днес следобед. Просто сте невероятни. Ама невероятни.
Деца се раждат в София ... вакуум ще стане голям Simple Smile И проблема ще се реши . Ще умра от смях.
В същност ако се случи всичко това по всичката изписана логика , следва да се увеличат цените на ваканционните имоти.
Ваканционните имоти скочиха с над 30% за година и половина.
Вече никой не строи, повечето чужденци, които искаха да се отърват ги махнаха. Българи и руснаци не продават на безценница. Ако преди можеше да се вземе читаво студио 40м2 за 15к или читав двустаен 60м2 за 20к евро, то сега цените са 22к за студио и 28к за двустаен. Говоря за Слънчев бряг за читави комплекси. В Созопол и Поморие цените са още повече нагоре

# 419
А през 2006-2008 същите тези ваканционни имоти бяха двойно по-скъпи от сега.

Общи условия

Активация на акаунт