Отговори
# 690
Queenn, ако не е станало ясно, моят пост беше в подкрепа на твоя, че е важно да се гласува 😂👌! А за кого да се гласува, вече всеки трябва сам да си е направил информиран избор, а не да се оплаква, че няма за кого и поради тази причина да не гласува. Който не е гласувал, да не се оплаква от политическите решения.

# 691
  • SF
Аз съм гласувала. И ще имам "правото" да се оплаквам, ама на кого. Същото право ще има и тези, които не са гласували. Ще си мрънкаме заедно.

# 692
Аз се оплаквам от опциите за избор именно, защото съм се интересувала.

# 693
Който не е гласувал, да не се оплаква от политическите решения.

Тва е голяма тъпотия.

# 694
да. тъпотия е , но в момента е модерно да се обвиняваме един друг за всичко, което не ни върви, пък били то вируси, еко, пари, работа и каквото и да е
т.е. делим се на групи и се обвиняваме и обиждаме една група другата ... това е в момента модната тенденция по света.

# 695
  • София, Bulgaria
Луд...луд пазар, това е!!! Без прецедент до сега. Не знам, колко е бизнес изказването ми, защото нещо струва, толкова, колкото някои е готов да плати, но вече изпадам в стрес, като ми звънне непознат номер и стискам палци да не е купувач.
Вторичният пазар го няма, няма панел, няма ЕПК, няма стара тухла, няма с акт 16... Без значение квартал. Ееее... излъгах, има: на 18 етаж, на 6-ти без асансьор... или панелка по 1800евро/кв.м.
Тристайните апартаменти с акт 16 в Южни райони, които ми харесват са над 300К евро, а дори са за ремонт, защото са довършвани преди 15 години. А тези, които са с нов  ремонт са с "Цена по запитване", сещате се, че ще е ... над 500К евро и то оптимистично очакване.
Двустайните ... 130К евро и нагоре...
Днес гледам един юнак си пуснал 2-ст панелка в Дианабад за ремонт на 120К евро...
И какво му остава на купувача днес:  да скача в "на зелено", ама то не само да е зелено, ама трябва и да е още преди да са почнали.
А, ако купувачът не иска Малинова долина, Витоша, Кръстова вада/ ама нагоре/, Манастирски ливади... направо нямат шанс, пък ако ще и да е с една торба пари... е ся, ако е торбата от големите, може и да стане.
Според мен средната класа, ако мога така да нарека, всички купувачи с доходи около и над 5000 лева, нямат шанс на пазара. 300-400-500К евро + разноски и ремонт за 3-ст. апартамент не е бюджет за средната класа. Та те директно отиват или в панелките и ЕПК или в западните квартали...или са пас и излизат от пазара.
Та, на този етап, който купил... купил, това е!
Мисля да изляза в отпуска!

# 696
  • София
Съгласна съм с tomeva, кошмар е. А аз търся да се разширим, че вече не се търпи с двама почти тинейджъри. Просто съм в отчаяние вече.

# 697
Който не е гласувал, да не се оплаква от политическите решения.

Тва е голяма тъпотия.

Реакцията е показателна!

# 698
Практиката е показала, че при такъв скок на цените има два варианта:
- хората спират да купуват и цените спадат в някаква степен, след което пак има покупки;
- хората спират да купуват докато свикнат с новите цени, които не спадат. И тогава пак почват да купуват.
Предполагам, че може и да се получи някаква смесица от двете - малка корекция и свикване/приемане на новата реалност с времето.

# 699
На скица / чертеж артекс с връзки се продава 1800е в Изгрев, ще бъде готов след ..2024г 4 то тримесечие. Почти е изкупено в кеш!
Вие си говорете 

# 700
Ами тогава София почти е станала Виена. Апартаментът, в който живях на центъра във Виена /старо строителство/, се продава за 250 000 евро- 50 квадрата. Остава всичко друго на столицата да ни е като там- особено инфраструктурата.

# 701
Знаем ги в Артекс кои хора и на каква цена ги изкупуват. Wink

Пък за брокерите (като някои във форума) е нормално да излизат с призива "купувайте, че не останаха".

# 702
E, Томева не е казала нищо в смисъл "Купувайте, че не останаха!". Дори напротив, точно обратното е написала.
Често споря с нея за брокерите най-вече, но не може така да се преиначава написаното от нея.
Само трябва да се чете с разбиране.

# 703
Пък за брокерите (като някои във форума) е нормално да излизат с призива "купувайте, че не останаха".

Остави ги брокерите. Ако скоро си отварял сайт за имоти и сам щеше да знаеш, "че не останаха".

# 704
награбени значи . ок.

Общи условия

Активация на акаунт