Отговори
# 765
Това с тези 300 - 500 хиляди евро е някакво изхвърляне, неизвестно откъде дошло. Нормалните тристайни са до към 250 000 евро и фокусът на темата са цени до към 2000 евро/квадрат.

# 766
И нормалните бг семейства с 1-2 деца нямат проблем да извадят 250 хиляди за тристаен в София.

# 767
И нормалните бг семейства с 1-2 деца нямат проблем да извадят 250 хиляди за тристаен в София.

Първо, писах ДО 250 000, следователно има и по-евтини. Второ, не ги вадят, а вземат ипотеки, както е по цял свят. Да не би нормалното семейство в Лондон да вади готови  2 милиона лири за жилище?  Който ги няма живее под наем, или в по-лоши квартали, или на тясно. Как както по света.

# 768
Ами то май и 50К евро за даунпеймънт плюс 200К евро ипотека си е множко за бг семейство с над средни доходи.

# 769
  • София
Във Виена вече ги арестуват по улиците, в Дортмунд и Париж се напълни с лекари и физици от близкия изток. Като се замислиш 250к евро на Брега на Морето във Варна не е толкова лошо идея пред това да те държат за същите пари в 37м2 затвор по закон.Trollface

# 770
Здравейте,
Вие къде сте закупили имот? Сами ли намерихте жилището? Търся от няколко месеца, но безуспешно.

Здравейте,
Намерихме до 4-то районно, работим с брокери. Ние сме търсили с различни брокери, търсили сме и сами, защото се е случвало на 2 пъти да изпускаме страхорни имоти заради забавяне на брокера, също така няколко пъти се е случвало да казват на наш брокер, че даден апартамент е капариран, а когато се обадим ние казват, че с свободен и може да се види.
Този път попаднахме на агенция от която сме много доволни и поради тази причина останахме да работим с тях, също така, този апартамент, който взехме го нямаше в обява.

# 771
Ако някой си мисли, че и ние няма да се озовем в ситуацията като в Австрия след няколко месеца, да помисли пак.

# 772
Ами то май и 50К евро за даунпеймънт плюс 200К евро ипотека си е множко за бг семейство с над средни доходи.

Ми много е, кой е казал, че не е? Аз поне не съм. Казах само, че по цял свят не е лесно и евтино да си купиш жилище в добър квартал на голям град.

# 773
Ох, много-малко, такива са цените в момента. Независимо дали ни харесва или не.
Ако ги нямам, ще отида в по-скромен квартал, не в топ или до някакви кули, няма да е НС, а ще е панелка.
Кварталното училище до 7 клас е важно, но не чак толкова - за читава гимназия пак се искат частни уроци, които са разсрочено във времето плащане, не ги вадиш накуп. И по-добре да съм в панелка, да си я ремонтирам прилично и да давам пари за частни уроци на детето/децата, отколкото да се изхвърлям и да си меря комплексите с приятели и познати.
Моят жизнен опит сочи, че е много кофти в много малко жилище, но и голямото жилище не гарантира щастие. А нивото и в търсените училища е много ниско, поне по моите стандарти.

# 774
Във Виена вече ги арестуват по улиците, в Дортмунд и Париж се напълни с лекари и физици от близкия изток. Като се замислиш 250к евро на Брега на Морето във Варна не е толкова лошо идея пред това да те държат за същите пари в 37м2 затвор по закон.Trollface

Ако погледнеш новото строителство във Варна в момента, моята родителска баня плюс гардеробна е по- голяма от масовия апартамент дето се продава в момента. Не знам хората как издържаха локдауна в тези помещения 3х3 кв. И в състоянието на болничната система в бг ковид диагноза е смъртна присъда за много хора над 60 години.

# 775
Аз съм балъче и ще взема виенския.

# 776
Голям е с повече разходи.
Къща пък е с постоянни ремонти , работи и почистване няма край...

# 777
Голям е с повече разходи.
Къща пък е с постоянни ремонти , работи и почистване няма край...

Вие живели ли сте в къща?
Ако се направи читаво, какви ремонти ще правите постоянно?

# 778
Аз ако имам пари за къща, все ще намеря и за поддръжка. Ама да не е впБългария, че тук и материали и технологии са все най-ниско качество.

# 779
Е, беше казано "ремонти, работа и почистване", нали? Или няма чистене и работа по поддръжката?

Общи условия

Активация на акаунт