11 клас - първа тема, изпълнена с надежда

• 40 504
  • 762
  •   1
Отговори
# 630
  • В светлината на слънцето
Санака, докторката ще звънне като събере още четирима, затова я споменавам. А не ми се влачат някъде на случайно място.

# 631
  • София
Непоискан съвет - отидете в МЦ на Пирогов или във Военна болница. Няма хора, имат всички ваксини, става за нула време. В Св. София също става. Аз лично предпочитам да отида в болница за ваксина, заради по-добрите им възможности за съхранение на ваксините, в сравнение с ЛЛ.

# 632
  • София
Ние се ваксинирахме във ВМА. Става много бързо и няма никакво чакане. Съпругът ми си сложи бустер преди два дена там. Та инфото е съвсем прясно.

# 633
Марулетка, честита внучка Катрин! Да ви е жива и здрава, да расте с късмет. Много хубаво име. Simple Smile Бързо възстановяване и на майка й.

В 31во и АЕГ нищо не се чува за почване присъствено. Езиковата школа Престиж връща учениците на ротационен принцип по 5 деца, а тези със зелени сертификати - могат да ходят присъствено постоянно. Други промени около школи и даскало няма, Гьотето си продължават онлайн засега...Все цъкам Школото за някакво съобщение, ама нищо.

# 634
Марулетка,честит ви нов член на семейството! Да расте здрава, щастлива, късметлийка и много да е добричка, за са си отдъхне мама. И тя доста изстрада.
При набора е имало анкета, не искат децата тестове, обяснили им, че ще са с бъркане в носа и те го разбират от тези, които бъркат чак в мозъка. Никой освен моят не искал. А със сертификати са 5 деца. Абе и тази година отиде. Иначе си ходи почти всяка седмица на Ловеч, събират се на вили, близо до Ловеч и така. Много ми е жал и яд, че им отидоха хубавите години.

# 635
  • София
Санака, Мандаринка и другите, чета за иновативната Испанска, ама защо така попариха ентусиазма и добрата идея  да се върнат децата в клас?

# 636
  • София
Защото са идиоти! Преди малко им го написах на стената във фейса. Да си знаят.

# 637
  • София
Идиоти са, потвърждавам. Няма никакви смислени аргументи защо да противоречи на заповедта на МОН това, което организира "нашата" директорка.
Иначе, евала ѝ на организацията, за един ден пусна анкета, видя настроенията - кой има някой от видовете сертификат, кой би се тествал срещу заплащане от родител, осигури мобилна частна лаборатория в училище два пъти седмично, като частта от цената, която трябваше да заплати ученик беше 10лв. От днес 8, 9 и 10 клас можеха да са в клас. За 11 и 12 е много по-сложно заради профилите - там няма как да са се върнали отделни паралелки или части от тях. Но до Коледа три випуска можеха да учат присъствено.
Но, както някой беше написал, явно идеята е първото нещо, което да свърши новото правителство да е връщането на учениците. Хората да си отдъхнат и да кажат - добре почват.

# 638
  • София
Божеее, ако това е идеята, мога да увелича пиенето за месец и тихичко да ги дочакам! Joy
Аз пуснах едни антитела на младежа, които се оказаха недостатъчни за сертификат, но пък потвърдиха, че не е било самовнушение отслабеното за няколко дни обоняние - 84,4.
Говорихме, няма нищо против тестването, но ако ще го избегне, предпочита ваксина.
Почти съм убедена, че в един момент ще стигнем отново до тестване на всички, но каквото, такова.
Ако сега започнем ваксинацията (уикенда, де), тъкмо е приключи по празниците и ще дочакаме решенията на новото правителство спокойни! Joy

Само да допълня, че ако и да започнат добре, с Денков все ще са ми черни. Този човек не мога повече да го гледам, чувам и чета! Да си ходи в университета и да не се появява!

# 639
  • София
Мандаринка, те си тръгнаха на училище трите випуска днес, просто тези, които трябва да се тестват са обикаляли по лабораториите, за да го направят. А можеше това да стане в училището.

# 640
Благодаря ви за пожеланията , момичета!Кати е едно съвършено бижу!
  За ДО , при нас в школо нищо.Наборът е готов да се тества,да се ваксинира,каквото е нужно само и само да го върнат в училище.Учебният материал е изтърван, нищо не става , никой не полага усилия-нито учители, ,нито ученици.

# 641
  • София
Аз съм съгласна с всякакви варианти, само и само да върнат учениците там, където им е мястото- в училище. Не разбирам онези родители, които са се запънали, заради плащането на тестовете. Държавата, та държавата. Спомнете си, колко плащахме за частни уроци и школи, преди НВО-то в края на 7-ми клас! Ако това нещо, наречено ДО продължи още, не знам колко време, пари и нерви, ще ни коства запълването на пропуските. Всъщност, дали въобще, ще могат да наваксат пропуснатото?
Вкъщи, всички сме ваксинирани, освен ученикa. Не иска. Ще кара с тестове, докато стигне сам до някои решения.
Слънчева, ще пропусна и бЕлото, и червеното и твърдото. Още не ми се е възстановило обонянието. Ще търсим други отдушници. Подхванала съм ... афишите за театри и концерти. Трябва да наваксаме, преди поредната вълнА!

Последна редакция: вт, 30 ное 2021, 07:05 от ТМ

# 642
  • В светлината на слънцето
Нашите чак днес се сетиха да пуснат нещо като анкета-справка дали имаме някой от нужните сертификати. Ни дума за връщане или тестове. Наборката пък даде рязко заден, а в четвъртък трябваше да е на първа игла. Не искала. Ще я оскубя ритуално. До оня ден ревеше, че иска.

# 643
  • София
Лулу, дишай дълбоко. Не бих си натиснала детето, ако не иска или даде заден, в нашия случай.
Абсолютно безумие за мен е това, възрастните да имат опция за избор между няколко варианта, а децата на практика да са без никакъв избор. До тук изнесоха пандемията на свой гръб, сега и ваксинационния план да ни покрият...

# 644
  • София
Не е въпросът в плащането на 10 лв за тест, а в това, че е тотално несправедливо и дискриминационно да се изисква! През цялото време министерствата си прехвърлят топката и първоначално правилото беше като спаднат случаите под 500 на 100 хиляди да се учи на ротационен принцип ?! Но не, по-добре родителите да плащат или да има зелен сертификат за децата.
В цял свят НЯМА зелен сертификат за децата!!! И тази учебна година НИКЪДЕ не ги спряха от училище!
Група, замислете се, не е въпросът в 10 лева за тест, а в това, че искат да сложат лабораториите пред училищата и да прибират по 10 лв за "безплатните" тестове или за тези, които държавата купува за 3-4 лв. За тотално противопоставяне на децата - кой може да плати, кой се е ваксинирал, кой е черна овца. За това, че на децата се отнема ПРАВОТО на образование (което даже е задължително до 16 години)

Общи условия

Активация на акаунт