Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата ? - 10

• 41 538
  • 756
  •   1
Отговори
# 480
Зависи какви са имигрантите. При тях вече писах какви са. При другата ми приятелка във Франскфурт е същата работа. Те обаче са със собствено жилище и няма как да се преместят. Оплаква се, че нивото е ужасно ниско, но ще карат там до 4ти клас.

# 481
Дъщеря ми е в частно. Но пак са разделени на 3 кампуса малките и от 7 клас всички отиват в голямото училище, което е в друг град. И на мен ми харесва, че малките са отделени Тя влезе почти бебе, на току-що започнати 4 год.Кампусите за мъниците са съобразени с тях и нуждите им.

За сериозните връзки... Все се надявам, че имаме време до тогава. Моята е излизала само веднъж на кино с момче. Не знам кка ше бъде, но предполагам, че ще пусна момчето в семейството, за да имам наблюдения по-изкъсо. Но пък не се е случвало още. Може и да не иска д ане допуска толкова близо

Последна редакция: ср, 01 дек 2021, 12:37 от red soul

# 482
Дъждец,
Децата ми завърши начално училище с преобладаващо мюсюлманско и арабско мнозинство. В момента дъщеря ми е 9 клас в една от елитните гимназии в града ни, предложиха и да кандидатства за училище за надарени деца от 10 клас нагоре. Другото ми дете също учи в гимназия, съседчето от горе, дете на руснаци - бивша съученичка на сина ми - също. Едната приятелка на дъщеря ми е туркиня, също продължи в гимназия без проблем. Познавам и достатъчно немци, пратили си децата в по-леки училища от 5 клас, за да не се мъчат.
Който учи и може, продължава напред, който не иска - отива в по-леко училище.

# 483
Точно, на същото мнение съм.

Живеем в район с няколко университета и огромен изследователски център. До тях има няколко градини и начални училища, в които учат предимно децата на работещите там - някъде около 70% не-немци. Нивото на учебните заведения е логично високо.

# 484
Ама аз не отричам, че има и white trash или пък, че умно дете ще остане ненаучено. Просто споделям във връзка с дискусията за районирането преди това. Нивото не е еднакво навсякъде, което е съвсем логично.
А и училището не е само учене, но и среда, контакти и т.н.

# 485
При нас училищата са с много голям диапазон като няма райониране.

Можеш да запишеш детето си във всеки квартал ако ще го водиш и вземаш до девети клас когато почват гимназия и сменят училището.

Ако искаш да ползваш училищният автобус трябва да си в региона, като само френските програми имат разширено региониране.

На нас, като двама работещи на пълен ден родители ( като баща й пътуваше доста)  ни беше много важно да може да ползва училищните автобуси ( трябва да живеем или градината/ занималнята и да е над км от училището) и се съобразихме и с това.

Ние обаче идвайки от строго регионирани училища в Лондон си преценихме и купихме къща в района (2км) от избраните начално училище и гимназия.

Когато се местихме тук не избрахме да живеем в малък град от 35К жители където мм му беше работата първоначално, а избрахме да сме на 80км оттам в столицата на провинцията, която е по- голяма и има повече възможности за работа и училищен избор.

Понеже не шофирах не исках да живея някъде където всичко ще ми е далече и изборът за добро училище, извънкласни занимания и забавленив няма да ми е на пешеходни 1-2км от дома.

Живеем на км от двата университета, до еерото, до почти всички музеи, галерии, изследователски центрове, колежи, най- добрите две гимназии в града , фестивали на езерото и в пешеходна близост до всички интересни неща.

Гимназията й е до над буквално- 400 метра пеша.

Мм пътуваше тогава, а детето беше на училище и градина до къщата ни под наем. След година и половина закупихме тази, която беше след проучване на 12ина училища в региона, срещи с директори и родителски отзиви.

Преди няколко години въведоха регионирането и половината деца от училището й трябваше да се преместят в новото училище.

Последна редакция: ср, 01 дек 2021, 14:16 от Анонимен

# 486
Относно връзките тя още р малка и не е излизало, но засега е много подобна на мен и се надявам така да си остане. Аз сама държах гаджето си по-настрана. Имам двама братя и голямо семейство тъй като те са по-големи от мен и имат и деца…. Предпочитах да сме си навънка. Вече когато станаха 4 месеца го запознах с майка ми и той мен с неговата. Като станаха 6 месеца за първи път бях на вечеря у тях и на 8 месеца аз го заведох у нас. За първи път спах у тях (само спане) на  година и половина заедно, защото родителите му пътуваха. Не бих позволила нещо което моите приятелки правеха, още от един месец гаджета той/тя вече да е у нас по цял ден. Поне в училищна възраст. Като е на 20 не е изключено той/тя да спи у нас и от кратко време заедно. Бих държала близък контакт не с момчето, а с дъщеря ми. Ще подхождам с разбиране, ще разказвам и мои истории. Така правеше майка ми с мен и аз правя така с нея. Най-добрия начин да накараш някой да ти сподели е и ти да му споделиш. Още от 3г започнах да и разказвам какво съм правила и тя сама започна като се връща от градина днеска с кой си е играла, яла, пяла и т.н. Не бих позволила да се прибира прекалено късно само, защото е била с него. Ще се постарая да не излиза с някой разбойник, защото в такъв случай не знам как ще процедирам. Забраня ли ще иска повече, позволя ли ще е опасно, та ще го мисля по-нататък….

# 487
Относно връзките тя още р малка и не е излизало, но засега е много подобна на мен и се надявам така да си остане. Аз сама държах гаджето си по-настрана. Имам двама братя и голямо семейство тъй като те са по-големи от мен и имат и деца…. Предпочитах да сме си навънка. Вече когато станаха 4 месеца го запознах с майка ми и той мен с неговата. Като станаха 6 месеца за първи път бях на вечеря у тях и на 8 месеца аз го заведох у нас. За първи път спах у тях (само спане) на  година и половина заедно, защото родителите му пътуваха. Не бих позволила нещо което моите приятелки правеха, още от един месец гаджета той/тя вече да е у нас по цял ден. Поне в училищна възраст. Като е на 20 не е изключено той/тя да спи у нас и от кратко време заедно. Бих държала близък контакт не с момчето, а с дъщеря ми. Ще подхождам с разбиране, ще разказвам и мои истории. Така правеше майка ми с мен и аз правя така с нея. Най-добрия начин да накараш някой да ти сподели е и ти да му споделиш. Още от 3г започнах да и разказвам какво съм правила и тя сама започна като се връща от градина днеска с кой си е играла, яла, пяла и т.н. Не бих позволила да се прибира прекалено късно само, защото е била с него. Ще се постарая да не излиза с някой разбойник, защото в такъв случай не знам как ще процедирам. Забраня ли ще иска повече, позволя ли ще е опасно, та ще го мисля по-нататък….

Хммм..

Надявам се всичко да е ок, но не изключвай, че дъщеря ти живее в общество много по-различко от това в което ти си израстнала, с други норми, морал и виждания и това не е нещо лошо.

Ако децата са "по цял ден у вас" поне ще знаеш, че са добре. Останалото няма да можеш да го избегнеш, защото не ги виждаш.
Разбира се, всичко с някакви полезни граници.

Като заключание просто искам да кажа, да не минаваш всичко през твоята призма, нещата не са същите.

# 488
  • Mediterraneo

Въпрос имам към родителите с големи тийнове, които имат сериозна приятелка/приятел. Доколко сте либерални към връзката на детето си, доколко допускате гаджето му в живота на семейството, оставане насаме, повече свобода... Какво категорично не бихте допуснали? Изобщо размисли и страсти по темата ще са ми интересни.
Ще задам въпроса си и в момчешката тийн тема.

Сега ще ви скандализирам тотално, защото аз самата себе си скандализирах, вземайки това решение.
Гаджето на голямата живее далеч, заедно са от 6 месеца. Лятото той идва в нашия град, прекараха няколко дни заедно( беше отседнал в обща приятелка). После моята ходи на гости на острова за 4 дни. Преди месец се видяха в Барселона за 3 дни. И когато ние тръгнахме на почивка с баща й миналия месец, той дойде с намерението да си вземе хотел. Обаче... ние го поканихме да отседне у нас. 2 дни преди да тръгнем изкарахме заедно. Оставихме ги напълно спокойни. Първо се терзаех относно това ни решение, доколко е правилно, не сме ли прекалено либерални. После реших, че просто така е по- добре- вместо да я мисля къде е по цял ден, кога се прибира вечер и пр. Всеки ден държахме връзка, малката "докладваше" редовно Simple Smile
Момчето тъкмо навърши 18, моята е на 16 и половина. И двамата не пият, не пушат, играят онлайн разни игри( така се запознаха), имат други общи интреси. Тихо и скромно дете е, възпитан, учтив. Докато бяха сами, чистел къщата вместо моите "принцеси", приготвял вечеря и пр. Като си тръгна, ми прати съобщение колко е благодарен, че сме разрешили да остане у нас и да прекара време с дъщеря ми. Отговорих му, че винаги ще е добре дошъл.
Ами, не знам. Въпросът със секса го избягвам за момента. Тя е отговорно дете, от малка знае що е презерватив и че спасява животи. Чакам сама да зачекне темата, въпреки че преди последното гостуване си говорихме. Мьос, твоят поне е мъж Simple Smile
И на мен ще са ми полезни размисли по темата, ама, ако може, не само теории. Че теориите са едно, ама като дойде времето за практиката, се оказва друго. Човечето беше споделяла, че София има сериозна връзка, докъде стигнаха нещата там, Човече? Щото и аз си мислех, че до 18- та им година няма да позволя нещо подобно( както на мен не ми беше позволявано), ама...

# 489
Благодаря, Тарталета. Много ми беше полезна за сверяване на часовника. Учудващо и за нас, в случая сме доста либерални, макар като цяло  да сме от строгите родители.
На 17 и половина е първородния, на 17 е девойката. Двамата подходиха много зряло и отговорно към връзката си. Тя е чудесна, умна и сериозна, много я харесвам. Семейство и също е харесало нашия човек.
Той споделя открито по темата, търси съвет и мнение. Щастлива съм за него и за емоциите му, приятно ми е че за важните неща мисли в правилната посока.

# 490
  • Пловдив
Как така си на 23 години, а имаш дъщеря тийнейджърка?Rolling Eyes

# 491
Това е сестрата май и преди е писала в темата.

# 492
Да става дума за  племеницата ми. Говоря така за нея, защото живее у нас, от доста време, сега вече живее при мен. Няма значение защо от малка е била при мен. Когато се изнесох няколко месеца след това и тя се изнесе при мен.  Заедно сме си и за всякакви такива неща опитвам хем да се държа с нея сякаш сме на една възраст понеже все пак сме само с 11г разлика, но и все пак ако се държа като 23 годишна постоянно няма да я науча на нищо. Засега сме си много добре, точно, защото съм си такъв тип. Не съм безотговорна, но много неща които повечето майки смятат за изключително важни и недопустими, за мен не са. Пиша в темата, защото има нужда от възрастен, а аз въпреки, че от скоро съм майка не мога да се възприема за възрастен. Повечето случаи говоря за своите тийн години, защото те бяха доста скоро и времето не се е чак толкова променило. Иначе на 23 години все още нямам дъщеря пък да не говорим за тийнейджърка😁

# 493
Да става дума за  племеницата ми. Говоря така за нея, защото живее у нас, от доста време, сега вече живее при мен. Няма значение защо от малка е била при мен. Когато се изнесох няколко месеца след това и тя се изнесе при мен.  Заедно сме си и за всякакви такива неща опитвам хем да се държа с нея сякаш сме на една възраст понеже все пак сме само с 11г разлика, но и все пак ако се държа като 23 годишна постоянно няма да я науча на нищо. Засега сме си много добре, точно, защото съм си такъв тип. Не съм безотговорна, но много неща които повечето майки смятат за изключително важни и недопустими, за мен не са. Пиша в темата, защото има нужда от възрастен, а аз въпреки, че от скоро съм майка не мога да се възприема за възрастен. Повечето случаи говоря за своите тийн години, защото те бяха доста скоро и времето не се е чак толкова променило. Иначе на 23 години все още нямам дъщеря пък да не говорим за тийнейджърка😁

Не знам по какви причини гледаш момичето, но това е много хубаво. Децата имат нужда от деца. Аз лично уроците по английски и пиано ги водят момичета твоя набор, приятелки на брат и, който също е 1998. Аз подхождам разказвайки моите случки. Наистина успешен метод.

# 494
  • София
Мьосбауер, най- големият ми син се сдоби със сериозно гадже още на 14г. Бяха заедно до 2ри курс в университета. Някъде на 15 оставаха у дома сами за 2-3ч. На 16г тя дойде с нас на море, като преди това се запознах с  родителите ѝ. В интерес на истината, това на мен ми даваше спокойствие, а и на тях и не се е налагало да се крият или да ни смотават. Все още си говорим много приятно с девойката като се видим, нищо че моят преживя раздялата доста тежко.

Общи условия

Активация на акаунт