Ех, Канада- бъдещи и настоящи Мами- част 9

• 19 359
  • 283
  •   1
Отговори
# 150
Софи,
В зависимост в коя част на Торонто си можеш да ползваш безплатно услугите на Ривърдейл Комюнити Хелт Център, когато имаш нужда от лекар. Аз бях 2 месеца към Саут Ривърдейл. Ето ти телефона на този център: 416 461 2493. Ако на този телефон ти кажат, че не попадаш в техния район, тогава им кажи адреса си и те ще те насочат към друг център. Според мен от застраховките няма смисъл след като се запишеш в такъв Хелт Център. Аз докато ги намеря доста се лутах и се налагаше да плащам за прегледи и изследвания, защото бях бременна в 4ти месец, но след като ги открих всичко се нареди. След това не съм плащала нищо. А ако останете доволни от тях можете да ползвате услугите им и след като ви излезнат Хелт картите. Успех! Ще чакаме да се включиш от канадска земя.   bouquet

# 151
Здравейте мили майчета  Hug
изписах една камара писане и Дими ми изтри всичко направо  #Cussing out
при нас нищо ново, децата лудуват, вече исме на вълна коледа и скоро ще си украсяваме елхата JoyКоледата ни е любим празник Heart Eyes
Калидакак сте вие с Даничка имате ли си още бяла пракизка.Дана радва ли се на снежеца Joy
[bRyan's Mom ][/b] Раян е голям сладур дано се оправя бързичко Hug
Пупонче и вие като нас сте си всяка събота саминки ние сме и неделя пак саминки CryКакви развлечения измисляш за да минава времето, освен чистенето Wink
Писанке супер кога планувате да ходите на почивката Heart Eyes чувала съм че е много хубаво Hug хем е на една крачка от нас но не сме ходили все още Embarassedживот и здраве да е ще идем
ЧОчО очакваме снимчици на Ерикчо не се спотайвай Wink
Холи айде де включвай се най накрая Дидката те изпревари Laughing
Дидка как изкарахте празниците Hug
Поздрави на всички мамчета и техните сладурчета  bouquet

# 152
Здравейте момичета Laughing
Калида, благодаря ти за поздравите за Виктория, аз даже не знаех, че имала имен ден ooooh! Ама тя май има повече от един.. май има един април месец, после Виктория дей.. а и сега.. йеееSimple Smile това сигурно е за компенсация, че аз нямам Joy
Поздрави на вас с Дана сладурана Hug

Аз отдавна не съм писала, но имам 3 зъба и 4ти на път за оправдание!

Кроко, ако наистина са се опитали да те изпъдят в нърсинг рума, предлагам да се съберем всички кърмещи майки и да им спретнем един нърс аут (не съм 100% сигурна че така се казваше)
По закон те нямат право да те безпокоят и трябва да те оставят да си кърмиш детенце където ти е удобно така че ако пак се случи можеш спокойно да им кажеш да си гледат работата.
Аз самата кърмя където се случи, но явно изглеждам доста опасно и никой не е посмял да ми направи забележка до сега.

Sofi, тук по принцип няма прегледи (теглене и измерване на бебето включително) между 6ти и 12ти месец. За тези на които им е първо дете има консултация на 9 месеца и това е, така че не мисля, че имаш от какво да се притесняваш Peace Приятно пътуване ви пожелавам Grinning

Писанке, това е в Квебек, нали? Не съм била, но сестра ми е ходила и каза че е много хубаво. За СПАтата съм сигурна че са супер, не пропускай в никакъв случай! Приятно прекарване Simple Smile

Последна редакция: пн, 13 ное 2006, 03:30 от Гаргамелчо

# 153
  • Vaudreuil Canada
Привет момичета
Честит имен ден на именяците със закъснение  Blush
Ние имахме тежка програма от пране на мокет пазаруване и гостита през уикенда та чак сега стигам до компютъра да пиша Simple Smile Ама си имаме чистичък мокет ... който независимо от дъждовното време успя да изсъхне Simple Smile
Не че не съм хвърляла по едно око на темичките само дето не стигнах да пиша ...  И много благодаря на всички които ме успокоиха за размерите на бебо - и аз си мисля че по-едрото бебе е може би по-лесно да се гледа поне да не ме е страх да го пипна Simple Smile само с раждането ще е по-сложно, но ... каквото - такова.
Вече си чакам майчинството с нетърпение ... ама ако бебо не тръгне да излиза предсрочно ще имам още 3 седмици и половина работа. Но пък след това ме чакат 16 месеца майчинство.
Калида как сте вие с Дана - нищо не разказваш за при вас.
Снежи и ти потъна ... дано да е за хубаво.
Pisanka ние сме ходили няколко пъти за по един ден до Монт Тремблан - ако става въпрос за същото място - много е хубаво и през лятото и през зимата - но не сме отсядали никъде - просто сме си правили разходки до там и там на място - ако караш ски сигурно ще ти хареса повече през зимата - през лятото също изглежда много приятно - хотелчетата са с едни готини басейнчета и гъделчета ... а всичките сгради са едни цветни и хубави - просто създават настроение. Има и голямо езеро с плаж и разни водни спортове. Лошото е че не можеш да си правиш барбекю в района защото е забранено паленето на огън и ползването на преносими барбекюта в района на парка. По пътя може да спрете на Сен Савьор - там има много хубави магазини за спортни стоки, дънки и други облекла и стоки като понякога има страхотни намаления.
Дидка намирай по повече време за нас - а бабите да си поемат задачите и да те отменят по-често Simple Smile

# 154
  • Торонто
Kроко, благодаря много за информацията - за първи път чувам за тази възможност. Бих искала да те попитам дали в този център можем да лекуваме само децата или и за нас възрастните може?

# 155
Здравейте мами  Heart Eyes , здравей Софи, и аз попаднах на нещо подобно на това, което казва Кроко.
 http://www.bulway.ca/index.php?name=News&file=article&sid=68
Лек полет и бърза адаптация на семейството ви !!!

# 156
Софи,
тези центрове са за всякакви възрасти. Ако искаш пусни на търсачка South Riverdale Community Health Centre, Toronto и виж какво ще се получи. А мисля, че има и Иист и Уест такива центрове.

# 157
Здравейте и от мен. Да ви разкажа ходихме в Сьбота на Winter Royal Agriculture Fair в Есхибишьн плейс. Основната тема бяха коне, крави и други животни. В едната част, имаше най-различни изложители и продаваха най-различни неща и джунджурии, а в другата бяха животните. Беше пьлно с деца и бебета и отначало се учудих че има толкова деца, но после разбрах защо. Имаше много шоуа с животни- супер кучета, коне, кокошки и други. Криси видя малки пиленца и много им се радва.  На едно място бяха сложели всичките крави, които кротко си пасяха сено и си лежаха и дори можеше да се галят. Видях и как доят крава с помпа и много се впечетлих ( с кравата имаме общи интереси) и направо се вьзхитих колко е продуктивна ( в сравнение с мен  Joy). Сьщо така видях ме и кравата победителка. Не сьм сигорна какви бяха критериите, но кравата беше огромна, чак не ми се вярва че тя е постигнала по наторален начин такьв размер. Много странна картина за мен, около кравата беше пьлно с фермери, които се веселяха и пиеха за победата, а горката крава, изнемогваща под тежеста си, се беше проснала на земята. чудя се дали горката може сама да се изправи. Предполагам че този панайр е доста интересен за всички градски деца, които нямат много допир с природата ( в което число и Криси се включва). Сигорно догодина пак ще отидем.

Лек следобред и добра седмица

# 158
  • Canada
..... Видях и как доят крава с помпа и много се впечетлих ( с кравата имаме общи интереси) и направо се вьзхитих колко е продуктивна ( в сравнение с мен  Joy).

Така ме разсмя с тези общи интереси.... Joy
Добре, 4е има изложби от този род и отвреме на навреме изкарват домашни животни на центъра в кошарки, та да могат децата да се порадват на истински животни.
Като бяхме на по4ивка ходихме в една малка зоологи4еска градина, мъжа ми се ядосваше,4е има малко разнообразие на животни и преобладават дом. животни. А пък Йони така се радва на едно малко петле пуснато да се разхожда навън и с едно друго детенце ти4аха като луди да го хванат. Също видя животните в истинските им размери и беше много впе4атлена, защото ги знаеше само на картинка или игра4ка......

Писанка, и ние сме ходили на Монт Тремблан само за деня без преспиване. Курорта е страхотен и зиме и лете. Винаги има какво да се прави...Шемет4ето го е описала много добре... Ресторант4ета, заведения за бързо хранене, магазини за спортни дрехи и други ,но хранителен магазин не съм виждала.
Вие с детето ли ще ходите?

Раян'с мам, какъв аватар само  - голям 4аровник си имаш, сигурно ве4е и обожателки има...???
Да ви похваля имаме си най- после ку4ешки зъби и то 2 на веднъж. Като са заизлизали, от ...не помня ве4е кога и все с ужасни неразположения и температурииии .......та най- накрая и при нас...

Хайде от мен приятна ве4ер!

# 159
Привет момичета, включвам се да напиша 5-6 реда и да извада темата ни от трета глуха. Да ви кажа, вчера на новините говориха за химикалите и вличнието им вьрху децата. Казаха че има много индустриални химикали, които се намират в кьщите ни и децата са ежедневно изложени на тяхнато влияние. Имало над 100 такива химикали, чийто ефект вьрху хората не е проучен все още. Казаха че се очаква 1 на всеки 6 деца да има някакьв проблем като аутизьм, ААД и др. Доста тревожна статистика  Confused.

Мами кажете какви планове имате за Коледа и Нова година. Ние нямама такива заради Криси. Други години сме в Отава за 3-4 дни. Криси е още малак и най-удобно за нас е в кьщи. Може би за коледа, ще направя постна трапеза. Поне в кьщи в Бг, винаги така сме празнували и ми е останал хубав спомен. Искам и ние да подновим тази традиция. Майка ми винаги приготвяше нечетен брой посни манджи и питка с паричка.

Лек ден ви желая.

# 160
Здравейте момичета!  Hug
Хайде да се похвалим на съфорумките за срещичката в Скуеър Уан вчера. Събрахме се мами  и бебета и пак изкарахме от  приятно, по-приятно.  Hug И ето кой беше на това мило мероприятие: Гери, Нади, Писанка, Снежи и моя милост, естествено и дечковците. А този път си имахме и силно мъжко присъствие в лицето на съпругът на Нади и техния син.  Само Суиити не дойде, ама аз си водя бележки и не забравям. И този път момичета да вземете да пратите снимки, защото от предишното посещение в Скуеър Уан нищичко нямам.

Мама на Криси,
аз напълно им вярвам на тези хора за препаратите, ама може ли човек да ги избегне? Поне аз не мога. Веднъж хванах едно предаване How clean is your house и там една от водещите говореше за разни алтернативни методи на чистене като например използване на лимонов сок, сол, сода за хляб и др, ама аз тогава ще трюбва да си купувам разни промишлени количества от тези неща, за да има резултат. Аз отдавна се канех да ти питам за един сайт, който преди беше пускала, но аз не можах да намеря в темите. Става въпрос за захранване. Ако не те затруднява и си спомняш какво имам предвид, би ли го написала, моля?

Въпрос към мамите с по-голям стаж от мен: Момичета, вие откога дадохте зеленчуково пюре на вашите бебчета?  Аз колкото повече информация изваждам по въпроса, толкова повече тя си противоречи. Общо взето всеки източник казва различни неща. Аз чета ритично и избирателно, но все пак. Та според това, което прочетох реди малко - зел. пюре трябва да се дава от 7ми месец. Аз пробвах да дам на бебока каша, каша+морков, морков, ябълка /на пюрета/ и то голямото даване - 2-3 лъжички, от които повечето беше изплюто. А иначе ми прави впечатление, че сега Мая папка по-често, отколкото в началото. Имам предвид понякога се кърмим всеки час. Ужас! Та раших да се пробвам със захранване. Аз всъщност се пробвам вече няколко пъти през няколко дни да й пробутам някаква каша в устата. Ама не и не. Даже днес се пробвах на два пъти. Ефект - нула. Всъщност преди няколко дни, когато се опитах да й дам пъре от морков тя като че ли хапна малко. А ако отказва напълно кашите може ли по-нататък да й давам само пюрета? И колко често трябва да се дават? И за водата имам въпрос - колко често да се дава и по колко?
Ама аз ви затрупах с въпроси. Ама какво да правя като уж ми е ясно, пък после пак прочитам нещо и пак хиляди въпроси.

Хайде лека нощ от мен!

# 161
  • Canada
Кроко, аз захраних Слава (Деси изобщо не влиза в сметките - тя е захранена още на 2 месеца по българските стандарти едно време) на 5,5 месеца с картофено пюре, което на момента беше изплюто. Приемаше го само ако е направено с кърма и то по 3-4 лъжички. Първо й давах пюре и после я кърмех. Голям зор беше това захранване. С оризова каша се захранвахме повече от 2 месеца и с пюретата пак така. От пюретата първо се дават зеленчуковите и после плодовите, защото са по-сладки и се харесват от раз. Вода Слава пропи чак след като я отбих - на 11 месеца и то с голям зор. В началото за 24 часа й се събираха макс 80-100мл., макар че постоянно й тиках шишето, от страх да не се обезводни.

# 162

Пупонче, за грипната ваксина само мога да ти кажа нашия опит от миналата година: дъщеря ми и мъжа ми си сложиха, и много боледуваха цяла зима. Аз и бебето нямахме и нищо не ни хвана. По принцип много я препоръчват, но аз съм скептична, понеже я правят на базата на миналогодишния вирус, който мутира всяка година, тоест тази година грипът няма да е като миналогодишния. Много ми се струва нахалос тази ваксина на мен.

Тути Фрути, оказва се че си много права Peace Виж какво пише тук, при това е цитиран авторитетен специалист:
http://www.dailymail.co.uk/pages/live/articles/health/healthmain … p;in_page_id=1774

Аз от експерименти върху щерка ми - една година давам, следващата не давам - стигнах до същия извод - няма разлика. Сега на всеки се случва една година да боледува повече от друга, независимо дали си е правил или не ваксини.
Момичета, аз се върнах от България където прекарах само една седмица, ама много наситена, и съм толкова заредена и щастлива от срещите с приятелите, че вируси сега не ме ловят Laughing Пожелавам ви и на вас същото Peace

# 163
Здравейте дружки !

croco1, захранването ни е още рано на нас, но от сега чета и се подготвям кое след кое се въвежда, така че с интерес ще следя другите мами какво споделят.
Ехе, мами ама вие голяма бебешка среща сте направили. Ама не сте имали само вие.  Naughty И ние с Гаргамелчо вчера си спретнахме среща в Скарбъро Таун Центъра. Хайде дайте снимки да ви видим.
heureuse, добре завърнала се. Не се и съмнявам, че ще си си изкарала супер в БГ. В София ли беше или ти си от провинцията?
Chrisimommy, много ме разсмя и мен с това изложение на животни и впечатленията, които си натрупала. За децата наистина е много интересно. Преди няколко дни си мислех, че Мони освен катерички и кучетата по моловете други животни няма къде да види. Е, освен разбира се в зоологическата градина, но много се съмнявам, че там дори и котка може да види.
Писанке, много хубава зимна ваканция сте планували. Не съм ходидила в Трембланд, но съм чувала добри отзиви. Кога заминавате?
Как са нашите бременелки - шеметка, Дот и Дензъл?
Шеметке малко ти остана. Ще ти идва ли на помощ някоя баба или сама ще си гледаш детето?

Поздрави на всички

# 164
Здравейте момичета!

Благодаря Ви много за инфото. Към Монт Тремблан отиваме в края на януари, така че има време.

Кроко, аз захраних някъде около 5 месеца. Започнах с оризова каша. Давах по една, две-три лъжички преди кърмене. След това въведох зеленчуковите пюрета, както е описала Снежи. Правилото е(ако има такова) първо червените (морков, сладък картоф, тиква) , след това зелените (грах, боб). Когато захранвах и четох, четох и пак сгреших. Първият път, когато да давам каша, бях прочела, че когато се дава преди кърмене, бебето ще не ще яде, докато след, вече се наяло и по вероятно да откаже. Та аз изчаках да огладнее Ивет и почвам да захранвам, ама тя нали изгладняла и набързо омете чинията от 2 супени лъжици каша от раз. Аз се чудя, ей тея хора какво се оплакват с това захранване, я мойта как яде. И след 2 часа излизаме на разходка и като се почна едно повръщане, здравата се уплаших. Та поуката е постепенно и по малко.

Каролина, Крисимам да ви кажа, че на север извън Торонто има много ферми, където специално са създадени условия за опознаване на животните. През пролетта посетихме една такава с цел бране на ягоди. Тук е много популярно, отиваш, береш си, след това ги мерат и плащаш. Та в тази ферма имаше козлета, магаре, кокошки и петел и разни други домашни животни, вече не си спомням какви точно. Децата могат да влезнат при тях, да поиграят, да ги хранят с храна, която вече не си спомням купуваше ли се или се предлагаше от фермерите. Като гледах отстрани беше си веселба за децата, а животните изглежда са свикнали и бяха съвсем безобидни. Така че има възможности за опознаване на животните от малките фъстъци като му дойде времето.

Снежи, видях ти другата тема за коледните картички. Аз по принцип няма да имам време да се включа и хич ме няма по писането, но ако след разпределението останат дечица, ме брой и мен.

Общи условия

Активация на акаунт