Ех, Канада- бъдещи и настоящи Мами- част 9

• 19 372
  • 283
  •   1
Отговори
# 135
Момичета снажни и красиви  Hug Heart Eyes  bouquet
Привет от красив Сливен и нашата фамилия Hug

...малко за нас  Wink

Малките бяха малко болнички, но сега вече са добре Peace
Иначе ние свикваме с близостта и забравените неща. За сега насторението е добро  Wink

Вики два дни ходи на ясла, ама май нещо не му харесва, че там лелките, не глезят като бабите в къщи Mr. Green

В петък празнуваме рожденият ден на Виксъна - така му казва единия свако Laughing а в събота сватбата на братовчед ми и се вълнувам Joy

Миро след седмица заминава за Канада и малко ми е свито сърчицето Cry
Монреалки, някой ако има нужда от нещо да свирка Laughing

Ами това е - накратко и набързо да ви разкажа за нас Wink
Надявам се да се включвам вече по-честичко, че като се замисля, аз в Канада имах повече време да седна на компа от тук, а уж имам помощници Grinning

Приемете от мен и една сладка почерпка за имения ден на МикИто Peace

Бъдете здрави и се усмихвайте  bouquet

# 136
Габка, честит ти именник  Hug
Бъдете много щастливи мила приятелко
Heart Eyes

..а на малката Буболинка ВикторИо и праща много, многооооо целувки и ако знаеш как ми липсвате Cry

Обичаме Ви  bouquet

# 137
Здрасти Дидолинка,

Честити ти именник, да ти е жив и здрав и само да те радва

Много се радвам, 4е вси4ко при вас е нормално и сте свикнали с новата обстановка.

Много е хубаво, 4е си намерила време за форум4ето м/у вси4ките БГ роднини с които имаш да с видиш Grinning

Силни прегръдки от нас Hug

# 138
Здравейте момичета!
Последно време нямам никакво време да пиша, затова на патерица - честито на всички рожденици и именици. Да са живи, здрави и щастливи!
Дидка, чудесно е, че се обади! Grinning
Весело изкарване на рождения ден на Вики и на сватбата!
Йони, много е сладка малката кукла!
Хелуинчетата -също!
Пупон, честити ви крачета! Все напред и нагоре да я водят тази хубава Софи!
ПИсанка, много е хубаво малкото писанче, пораснало е доста!

Поздрави на всички ви!  bouquet

# 139
Здаравйте мили майчета Hug
В последно време нета ми прави номера и ту се включва ту се изключва Crossing Arms
Ние сме общо взето добре, нищо ново.
Мамчета вчера бяхме на гости в Йони-бонбони и ако знаете само какви вкусотийки беше приготвила Heart Eyesизцяло китайски изкушения поздравявам те Габчо Hug
моето мъжле сега ще ги сънува тези гозби. Давай рецептите моля Heart Eyes
Калидка къде си къде се скри как сте вие с Даничка  bouquet
Шеметче и Дими се роди голямо и бузесто бебе , да знаеш, че по лесно се гледа Grinning
Чочо как е сладкият Ерик Hug
Целувки на вас и на всичките сладурчета от нас мили мами Hug

# 140
Здравейте момичета! wavey

Ех, че ме е яд  Close Писах, писах и всичко изчезна.  tantrum
 За колетите да кажа накратко. Като се подава колета се надписва една бележка със адреса на получателя, вашият адрес, две думи какво съдържа колета; копие от която остава за вас. Та на тази бележка е хубаво да се упомене стойност на колета до 45 евро, за да бъде ясно на митницата и да не се налага отваряне на колета за преценка на стойността на око или плащане на мито в размер на 5% (ако обявенвтв стоиност е над 45 евро). При загубен колет, ако няма допълнителна застраховка , Canadapost изплаща 100 долара независимо какво пише.
 Момичета да се похваля, вчера резервирахме почивка на Тremblant , та сега ми е интересно някой ходил ли е натам. В кой хотел е бил (то малко късно за това инфо, но на мен пак ще ми е интересно) , пробвали ли сте пързалянето с рингове (Tubing), как са спа салоните ,  4470 че моят мъж е решил да ме компенсира, за това че не карам ски  Laughing Има ли магазини наблизо или от тук ще трябва да мъкнем храна. За кръчми знаем че има, ама все пак не може само по кръчми да караме 6 дена. А пък и в апартамента има оборудвана кухня, та затова трябва да съм наясно и по  въпросът с набавянето на храната. Ами това е. Ще се радвам някои да сподели, пък току виж и някой друг се зарази от идеята за снежна почивка.
 Пупон, първата година изкарахме много тежък грип, първо мъжът ми и после и аз. Затова и миналата зима го подкокоросах мъжът ми да си направи ваксинация, като превантивна мярка да не донесе нещо в къщи и да ни изпонатръшка с малкото бебе. Изкарахме зимата без никакви болести. Затова ваксините имат ефект.(Бях се убедила още в Бг, но и с тукашните е така) . Друг е въпроса, че малките фъстъци трябва да си изградят свой си имунитет. Мисля, че са още малки за такива ваксинации. Аз мойта не бих я ваксинирала от сега. Може би чак като тръгне на училище.  newsm78
 Дивияна, открихте ли сезона вече на Банско? Готови ли са вече къщичките? Ще посрещате ли туристи тази зима? Маи го давали следващата седмица да вали сняг в Бг. newsm78
 Йони-бонбони , издадена си вече, давай рецепти бързо, защото и в нашата къща китайското е на почит.

# 141
Здравейте мацки  bouquet

ДИДКААААААААААААААААА ела си Praynig
Върна ми го тъпкано, затова, че нямах време да се виждаме Cry
Но въпреки всичко, много се радвам, че си щастлива и спокойна Heart Eyes Hug
Да ми нацелуваш Мишока и Викича
Вики, да си жив здрав и мнооооооооооооого щастлив Heart Eyes

Габи и Мимка, Хелуинчетата ви са страхотни Hug Аз още нямам време да пусна снимка на скелтини Wink

Pouponka ние правихме противогрипна ваксина. Но не мисля, че има някакъв резултат. Ерик кашля и киха непрекъснато

А останалите момичета, къде сте? Wink

Отивам да вършея из форума, че нямам никаква работа Rolling Eyes

# 142
Писанка Благодаря за подробното пощенско разяснение  Hug. Аз до сега не сьм имала проблеми с митническо облагане, но е винаги добре да се знае. Завиждам ти че отивате на почивка, ще си изкарате страхотно. Нищо не знам за този курорт, дори не знам кьде е  Embarassed, но името му звучи красиво.

Poupon И аз сьм обьркана за тези ваксини. За сега няма да слагам на Криси, защото той, ще е в кьщи през зимата. Познавам жени, които се тревожат доста за грипа и ще ваксинират децата си. Аз не сьм голям агитатор на тези ваксини, но от друга страна Софи ходи на детска градина и вероятноста да се разболява е по голяма. Знам че в флу ваксината има живак ( макар и в минимални количества). На нас пьк ни предстой ММР ваксина след месец и сам малко притеснена.

КалидаТи, най редовната и вярна сьфоромка, защо така ни изостави  Cry Cry Cry

Желая ви приятен и сльнев уйкенд мили настоящи и бьдещи мами

# 143
Здравейте момичета!
Аз приспах малкото съкровище и ето ме при вас.  Hug
Тази седмица имахме две приятни срещички - в понеделник с Гери и Ивонка и вчера със Суити и Криската. Ей че приятно да си побъбриш с млади и приятни дами. Ама все едно, че съм си в БГ. Жалко, че не се виждаме особено често, но се надявам това да се промени. А през седмицата ходих и до Скуеър Уан и знаете ли какво ми се случи в Сиърс? Аз всъщност отидох с една позната, чието момченце е на около година и 3 месеца. И младежът изобщо не му харесва да си седи в количката,  а иска да го пуснат, за да може да ходи и да пипа всичко. Обаче майка му не дава. В резултат на което - протест, изразен в писъци. Една служителка дойде да пита майката какво му има на детето и защо то вика. Майката обясни, че младежът иска да пипа всичко и затова така пищи. След това аз давам на Мая да папка, при което след 5 минути при мен идва друга служителка и ми казва, че трябва да отида в Нърсъри рум. А тази моя позната ми каза, че веднъж била в същия този Сиърс и трабвало да преобуе бебето, но не отишла в Нърсъри Рум, ами била някъде между редиците с дрехи и наоколо нямало други клиенти. Тогава отново дошла служителка и й казала да отиде в Нърсъри Рум. Тези хора много ме изненадаха. Такова нещо за първи път ми се случва тук и ми е много странно. А аз като си помисля, че в други магазини дори съм я кърмила Мая на някое столче в магазина и покрай мен минават служители и нищо не ми казват. Може би в този Сиърс прекалено много се притесняват за спокойствието на клиентите. Или пък да не би да има някакъв закон в тази насока, но честно казано не ми се вярва след като имало закон, че жените можело да ходят голи до кръста по улицата. Вие какво мислите по въпроса?

Приятен ден от мен!   bouquet

# 144
Здравейте и от мен!

Кроко, това, което си описала доста ме учудва. Аз сменям пампи и кърмя под път и над път, дори не съм се замислила, че на някой може и да не му е удобно  Crazy Е, цици не размахвам, де, дискретно  Flutter
Да не би просто да са ви уведомявали, че на ваше разположение има нърсъри рум, ако желаете да се възползвате  newsm78 То по тона ще личи.

Писанке, я разкажи по-подробно. Къде се намира курорта, кога ще ходите и т.н. Тубинга ми е любимият зимен спорт  Mr. Green Със ските съм скарана. Добре че и милото така  Mr. Green А с тубите е голяма веселба. Само изкачването е малко досадно, но нали трябва да има екзерсайз. На някои курорти има влекове при тубите и ти остава само удоволствието от пускането.

Дидка, очакваме пълен разказ с картинки от рождения ден и сватбата  Hug

Момичета, искате ли да отидем дружно да гледаме дядо Мраз с децата? Кой е навит?

# 145
Здравейте и от мене!

Тука се лее дъжд цял ден и никъде не може да мръднем Close С малката сме си пак двете, както всяка събота. Толкова много къщна работа имах, че още от снощи ми беше скапано настроението. Вече попривърших, приспах детето и викам да драсна някой ред. Искам да ми пратят от БГ диск с Word - презаписан, не оригинален. Знам, че не е редно така, но дали ще има проблеми с писмото, че програмата няма да е лицензирана

Писанка, супер идея за курорта Peace, а колко дни ще изкарате и по време на коледните празници ли.

Аз мисля кога да правя погача, преди питах и какъв  е рутиала. Ще трябва гости да се викат, та като стане факт, ще разказвам какво момата е взела първо Mr. Green

Кросо, тези магазинерки са били странни птици, определено Mr. Green

Дивиана, благодаря за пожеланията.

Дидка, браво, че не си ни забравила, чакаме да пишеш пак! Hug

Калидка, как сте с Даничка и как е времето при вас Hug

# 146
Момичета, привет от мен,

Не съм писала скоро, само минавах набързо да ви попрочета, но музата за писане нещо ме беше напуснала, а и времето стана кът.
Първо, да честитя на всички рожденници-скорпиони, да сте весели и безгрижни и много щастливи.
Накратко, на мен ми свърши майчинството и волю-неволю миналия вторник се върнах на работа. Не мина зле, напротив, вече дори се радвам, че ми поомръзна да стоя в къщи. Тръгнах и да спортувам, абе не знам как ще ги нося всички дини под една мишница.
Сега се готвим за рождени дни и ние, че и аз у дома се радвам на трима скорпиона.

Калидка, много мило, че не ни забравяш. И аз ви изпращам много целувки-прегръдки на сладката Дана и на теб.

Пупонче, за грипната ваксина само мога да ти кажа нашия опит от миналата година: дъщеря ми и мъжа ми си сложиха, и много боледуваха цяла зима. Аз и бебето нямахме и нищо не ни хвана. По принцип много я препоръчват, но аз съм скептична, понеже я правят на базата на миналогодишния вирус, който мутира всяка година, тоест тази година грипът няма да е като миналогодишния. Много ми се струва нахалос тази ваксина на мен.
На всички дечица пожелавам да са здрави и усмихнати, весела зима и повече слънце.

А някой има ли вести от Холи? Май скоро не съм я засичала тук.

# 147
Здравейте сладки Канадки,

Нямам много време затова да се изкажа набързо за ваксините. Не сме пропускала година откакто сме в Канада и се ваксинираме, Раян също. Още на първата година беше на 5 месеца и му сложиха ваксината на 2 пъти през месец. Много съм доволна, но тази година закъсняхме, защото Раян не се е оправил още както трябва за да му бием ваксината. От три дни пак е болен с Т. и кашлица. Sad

Лека ве4ер Hug

# 148
Добър Ви вечер, Канадски Момичета!

Дидолинка, честит ти Именник! Да Ти е жив и здрав Викича, весело и безгрижно детство му желаем! Гаргамелчо, честита Ти Именничка и на Теб- сладката Викторийка!:hug:

Дидка, и разбира се когато ти остане време, да разказваш, толково събития има напоследък около Теб! Heart Eyes
Гери, честити Ти коледни одежди за малката Коконка- Ивонка! Hug
Кроко, ами и на мен засега никой не ми е правил забележка къде да кърмя, а съм го правила на толкоз много места. Не им се връзвай, ами си кърми където Мая иска! Hug
Краси, честит Ти нов аватар. И дано скоро Раян оздравее напълно! Hug
Йонка, много са Ти хубави снимките. И малката Ти Звездичка- Йони и пчеличката Дими и принцеската Марчелка са разкошни! И казвай китайските рецепти, Мимката Те издаде! Hug
Чочка, прибра ли се зълвичката Ти, Ти май завуюва интереса и вниманието на свекъра Си с работата Си? Hug
Писанка, не съм ходидила до Трембланд, но съм чела доста хубави неща, ще изкарате страхотна ваканция! Hug
Пупонка, честити Ти ходещи крачета на Софийка и приятно организиране на прощъпулника! Hug
Крисимам, а Вие къде ще карате Коледа, да не ходите до Отава? Hug
Силвия Алексис, а какви курсове мислиш да започваш, а бабата Ви не предлагали помощ за гледането на Алексис? Hug
Тути Фрути, кои са Ти Скорпиончета? Лека и успешна работа, а бабата как се справя с Максим, Тя ли води Летисия или Ти? Hug
Дивианка, при Теб вечно е пълно с работа, кога почиваш Ти, само 1 летна седмичка ли?
Дензълче, как мина командировката? Hug
Каролинка, целувки за Мони! Heart Eyes

Приятна и спокойна неделя ви желая! Hug

# 149
  • Торонто
   Здравейте момичета,
Скоро ви бях писала с въпроси относно пътуване с бебе до Канада и бяхте така добри да ми отговорите  bouquet
   Сега имам следното питане - след 10 дни смятаме да кацнем в Торонто  с дете и бебе на 6,5 месеца. Знам, че първите 3 мес. нямаме право на педиатър. Според вас има ли някакъв начин да ходя на консултация за бебето? За лекар сигурно ще плащам ако се наложи, а и може би застраховки ще си направим. Но за консултациите как стои въпроса - мисля си че 3 месеца са много да нямам представа наддава ли бебето, расте ли на дължина, съвети за захранване (които получавам и без това от кърмаческия форум, но все пак...).
  Ще съм благодарна за отговори.

Общи условия

Активация на акаунт