Ех, Канада- бъдещи и настоящи Мами- част 9

• 19 361
  • 283
  •   1
Отговори
# 165
Привет  Мацки  bouquet

Нещо, много слабо тази седмица, защо така почти никой няма newsm78
Аз след малко си тръгвам, куцук,куцук. Вчера така си ударих коляното в ъгъла на масата, 4е сутринта като се събудих, целият крак ми беше схванат #Crazy
А и Ерик нещо ми е пострадал в детската градина. Вчера го прибрах с подуто и синъо око ooooh!

Момичета украсихтели за Коледа? Аз да и съм толкова щастлива като малките деца Joy

Кроко, много ме учуди случката ти в Сиърс #CrazyА за зеленчуковото пюре, аз го дадах на 5 месеца.

Краси, как е Раян Heart Eyes? Писна ми вече с тия болести и Ерик постоянно ми кашля и киха. Пробвала ли си хомеопатичните ампули Camomila. Добри са

Калидка, къде сте? Как е снежеца? трупа ли още? Зълвата ще се прибере април месец.

Шеметче, браво за мокета, ама ти не се натоварвай много Hug

Мама на Крис, направо ме разби с това за химикалките. Никога не съм и предполагала. А и със срещата ви с животните добре ме разсмия Party И тази Коледа ще си я прекараме вкъщи, както и предишните 2

Торонтянки, а къде са снимките от срещата ви?

Щастливче, радвам се, че си изкарала хубаво време в нашата родина Simple Smile

Лека вечер момичета до скоро  bouquet

# 166
Здравейте мами и трите ни бьдещи мами, чак сега ми остава време да пиша. Криси заспа следобеден сьн в 5 чеса. Той от една седмица прохожда сам и може да извьрви известно разстояние без да се дьржи. Доста е упорит и с всеки изминат ден става все по уверен. Но, лицето му е в синини, горкия. Вчера падна и се удари на котията от касетка, точно под окото. Направо се чуда дали хората няма да си мислят че го бия.
croco1 Ето този сайт е добьр и подробен
http://www.health.gov.ab.ca/public/NT39Solids.html. Имаше и още един, но сега не се сещам. Според мен, ти трябва да си решиш по коя система да захранваш- бг или канадска и да се предиржьш кьм нея в началото. Аз харесвам тукашната и само нея сьм следвала, по бьлгарски, бебета се захранваха много по ранно и на мен не ми хареса. Аз започнах с кашите, когато Криси стана 6 месеца, и преди това е само кьрма. Надаваше си много добре и аз не исках да бьрзам, макар че всички около мен бяха започнали солидната храна по рано. И аз като Писанка, започнах с каша- оризова. Най-напред слагах кьрма и на Криси му хареса, но след като смесвах кашата с вода или ад, той не беше щастлив. След това ( 1-2 седмици), започнах сьс сладьк картоф, тиква, морков....Аз не знаех това правило за цветовете, а избирах по сладките зеленчуци. След това започнах с плодовете, но не помня кой беше пьрвия плод. Отначало всичко аз приготвях и не сьм купувала готови пюрета. Може би Мая не е още готова за солидна храна, така че не се тревожи много. Пробвай след известно време пак, и не прави голям вьпрос от това че не яде. Някьде бях чела, че кьрмата е много по вкусна за бебета от всички други храни.
Каролина Гледам че и Мони, най-накрая се присьедини кьм галерията от снимки на наще бебоци, много е сладьк.
cho4o Аз го знам това за химикалите, но проблема е че нищо не може да се направи. Аз се опивам да ограничавам до колкото мога, но опита ми е капка в морето. Мия прозорците с вода и оцет, използвам по екологично веро и дори Криси мия с натурален сапун. Мисля че тези химикали не само в почиствателните препарати, ами навсякьде. Например, мебелите са намазани с нещо, което да ги предпазва да горят, което сьщо не е полезно. Абе, лоша работа, ама какво ли е ползата  да го обсьждаме.

Хайде давайте снимки от срещата бе хора. Вие само на разходка ли ходихте или се черпихте някьде.

Лека вечер от мен, Криси е буден

# 167
  • Торонто/Сливен
Хелоу и от мен! Grinning

Вярно, че добре беше на срещата, другия петък (24-ти) пак съм на зъболекар, та може да повторим. Flutter Много ми хареса вашия Скуер Уан, има къде да похарча малко пари, ама Су не дава да идвам сама, не можело да съм се мъкнела по метра и автобуси. ooooh! Сякаш докато нямахме кола, по нещо различно се мъкнех. Mr. Green Пък да идваме с Денис...... нищо няма да мога да разгледам, както стана ясно на присъстващите - нашия е дивак от класа. ooooh! Нищо де, да ни е жив и здрав, пък другото ще го преживеем.
И не знам като питате за снимки защо не се обръщате директно към мен - май само аз правих такива? newsm78 Или сте се снимали после в мое отсъствие?! Wink
И не мога да разбера защо броите Снежи, че е била на срещата? Тя каза хай и след 2 минути бай. Laughing Снежи, за другата среща очаквам по-сериозно отношение. Hug
От Суити също! Hug

Та ето ги и снимките де:

http://bgphoto.net/Start.aspx?UserId=1432

Не съм ги надписвала, но смятам, че е пределно ясно кой кой е. Grinning

По повод вредните препарати не знам колко и къде ги има, но съм абсолютно сигурна, че не можем да ги избегнем, за съжаление. Confused И да вземете да ме светнете какви са тез транс-мазнини (без да ми се смеете, идея си нямам, обаче иначе старателно чета в магазина нутришън фактите и ако продукта има транс фат изобщо не го купувам.) Това е едно от много малкото неща, които правя без да знам защо точно (знам само, че са вредни ooooh!).

Кроко, аз съм захранвала по моя си схема - нещо средно между бг и тукашна. Денис беше на 4 месеца и нещо като му дадох зеленчуково пюре, но той тогава беше образец на бебе, ядящо всичко (за разлика от сега ooooh!) така че не сме база за сравнение. Снежи май ти е дала най-точно инфо. Wink А, сега виждам, че и Писанка се е включила подробно. Simple Smile

# 168
Наде, мерси за снимките  Hug Надявам се пак да се съберем като дойдеш.

Транс мазнините са вид мазнини, чрез приемането на които се повишават нивата на холестерола в кръвта и крият риск от сърдечни заболявания. Това накратко.

Basically, trans fat is made when manufacturers add hydrogen to vegetable oil--a process called hydrogenation. Hydrogenation increases the shelf life and flavor stability of foods containing these fats.

Trans fat can be found in vegetable shortenings, some margarines, crackers, cookies, snack foods, and other foods made with or fried in partially hydrogenated oils. Unlike other fats, the majority of trans fat is formed when food manufacturers turn liquid oils into solid fats like shortening and hard margarine. A small amount of trans fat is found naturally, primarily in some animal-based foods.

http://www.fda.gov/fdac/features/2003/503_fats.html

Каролина, много е сладък, да го изядеш  baby_neutral

# 169
Здрвейте Канадски мами!
Най-после се заварнах на Канадска земя и сам много щастлива Simple Smile
Да си призная прочела съм през ред какво сте писали през последната седмица  Embarassed, но реших да пиша и да кажа "Здравейте"  Whistling
Бях на командировка в Мексико, както и това ми е първата визита там.
Наред с натовареното ежедневие си изкарахме страхотно и пожелавам на всички ви да ви се отдаде шанса да чуете марячите на живо Simple Smile
Обиколихме Канкун, Маян Ривиера и Тулум. Страхотна жега и си донесох изгаряния, но пук ще ми даржат топло в това невероятно дъждовно и ветровито време. Предполагам всички сте на подобен хал - с дъждове/ или сняг, вятър.... въобще "Стой си ж къщи" време.
Ето малко снимки, които да стоплят и вас:
http://denitsa25.myphotoalbum.com/view_album.php?set_albumName=album02

Нади, страхотни снимки и си личи, че много добре сте си изкарали.

Шеметке, Честит ти мокет. Блазе ви, че сте преминали през това. На нас ни престои, както и се дебатира по темата : Мокет или хардуд под. Мокетът от предишните собтвеници е в неприлично състояние, но да видим кога и ние ще сколасаме.

Калида, как сте ?

Каролина, Мони е страхотен на подписа ти Simple Smile
Как я карате?

Поздрви на всички!
Аз отивам да готвя:)

Лека вечер ви желая!  bouquet

# 170
Дензълче, до сега се наслаждавах на хубавите ти снимки! Ти изглеждаш прекрасно  Hug
Я кажи, това "прелестно създание" така свободно ли се разхожда  Shocked  Брррр

http://denitsa25.myphotoalbum.com/view_photo.php?set_albumName=a … 2&id=P1010078

Ако не е неудобно, каква е тази твоя професия и месторабота, която осигурява такива екзотични командировки  Blush

# 171
Хахах, Гери, да - това прелестно създание се мота най-свободно. Специално това съм заснела на път към лобито на хотел. Има доста игуани, както и други животинки ( за които виждах само табели).
А що се отнася до професията - травел агент Simple Smile
Това пътуване беше с обучителна цел - да знаем хотелите в този район. Simple Smile
Пожелавам ви да отидете и вие Simple Smile

Тук във Ванкъвър премина голяма буря. Незнам как е било при вас, канадски мами.
Паднали дървета, евакуирани участъци, без ток на някои места. Имах чувството. че ще ми се срути апартамента  Rolling Eyes

С пожелание за лек и ползотворен ден !   bouquet

# 172
А що се отнася до професията - травел агент Simple Smile

Що не се похвалиш бе, чедо  Laughing Да си букваме от теб. Ей сегичка ти пращам няколко въпросчета на лични.

# 173
Здравейте мами,

Дензълче, направо ме разби  Shocked с тези снимки Mr. Green Получих сърдечна атака, супер красиви са тези курорти - синьо, екзотично и готино.  LaughingА колко струва за една седмица със семейството- как вървят цените. Сериозно се замислям да отидем там един ден.  newsm78

Торон`о Мами, Laughing
То вашето си е било направо като на кръчма. Мезенца и други екстри, само без пийване.  Sad Нади - брюнетка и Гери - русичка - ги познах. Писанка е с винената блуза , а с розовото - е Кроко. Ако е така - да черпите. А Снежи я няма на снимките - нали така.

Кроко, дай си мейл, ако разбира се искаш, да ти пратя моята схема за захранване. Канадска е, преведох я на български от френски, но хартия я имам, но вече и на файл. Върши ми добра работа. Основното е, да не даваш едновремнно по две нови храни, които не си въвела. Ако детето покаже алергия, да се знае от коя от двете е. Също се почва с 1-2 лъжички от новата храна, увеличава се постепенно. Храни се според апетита - след кърмене, ако не искаш да заменяш кърмения и обратно. Имам и една книга в електронен вариант на Бг авторка и нея ще ти пратя, може да ти е от полза.

Крисмами, честито ви ходещи крачета. Блаво на юнака, Hug преди годинка ще тръгне. Нашата вече е доста стабилна, пада само като бърза, но иначе в началото почти не падаше, много плавно и безболезнено мина от лазене към ходене.

Малката се уморява доста след градина, идва и иска да спи, кърмим се преди заспиване и така. Растат й два нови горни зъби и е доста кисела напоследък.  Sad Иначе имаме нов весел номер - имитира ме и чисти с парцал. Laughing

# 174
Хахаха, пупонке, горе-долу си познала  Laughing

Писанка е с винената блуза , а с розовото - е Кроко. Ако е така - да черпите.

Опитай пак  Whistling

# 175
Здравейте момичета,  Hug
Хиляди благодарности за съветите за захранване. С Мая се мъчим да папкаме, ама не става. Щом се опитам да й сложа лъжицата в устата и тя започва да ръмжи. А ако пък случайно успея първия път, втория път тя задължително удря с ръчичка по лъжицата и наоколо става много красиво. Има дори и по моите дрехи.

Наде, благодарско за снимките. Ще побързам да си ги кача.

Пупонка, на мен розовото ми е любимия цвят, но този път пропуснах да се облека в розово. Но нищо, че не си познала. Пак ще почерпим. Ще ти пратя ел. адрес на лични.

Снежи, следващият път да не се измъкваш така бързо.

Мама на Криси, браво на малкият ходещ сладур. Май скоро ще има прощъпулка.  Аз прегледах сайта. Много ми хареса. Благодаря ти.

Писанка, може догодина да организираме една срещичка в някоя от фермите. Така мамите ще хапнат ягоди, а децата ще се радват на животните.

Момичета, и тази седмица не ми се размина случка. Вчера се наложи да сменяме с Мая два автобуса. На първия - всичко точно. Обаче при втория ... Ето какво. Автъбусът идва, вратата се отваря и какво се оказва ... автобусът не е с платформа, а със стъпала. А количката? И питам шофьора как да се кача и той ми отговаря : "Не знам".  Аз направо се разтреперах. Веднъж видях в един мол един баща да качва количка по стъпала, ама аз не мога. Пък и количката не е лека, а бебето? Добре, че един китаец ми помогна да вдигнем количката иначе сигурно още половин час щях да си чакам рейс. И после като му разправям на моят съпруг какво е станало и той казва, че шофьорът бил длъжен да ми помогне да се кача и това му влизало в задълженията. Е да ама аз откъде да знам, а освен това шофьорът беше на години. Сигурно не му се е занимавало на човека.
Хайде лека нощ от мен   bouquet

# 176

А и Ерик нещо ми е пострадал в детската градина. Вчера го прибрах с подуто и синъо око ooooh!

Момичета украсихтели за Коледа? Аз да и съм толкова щастлива като малките деца Joy

Милото ми приятелче - ти пита ли какво е станало?
Някой ли го е ударил или сам е паднал - тези ясли и градинки, колкото помагат толкова и вредят Tired А ти внимавай  txtloves

За Коледата - като знам каква приказка правиш у вас ми се иска да съм там - седнала на диванчето ви, вънка снежеца да вали и трупа и да е минус 30 градуса Mr. Green

Каролинка, колко е пораснал Мони  Heart Eyes толкова бързо минава времето ех.... Wink

Страхотни снимки момичета от срещата  newsm51

Йонинка - Бонбонинка как сте Hug Hug Hug

Мимчето да пратиш много целувки на Марчелка и Дими Two Hearts

Шеметче - как се чувстваш преди старта - да знаеш страхотни неща Ви предстоят Wink

ДензълкЕ, готина работа си имаш newsm10
Мога да се присъединя към коментарите на другите и да кажа, че ти си много свежа мацка с интелигентно излъчване и бизнес дама Heart Eyes и си ни представила страхотни снимки Peace

Мама на Криси - скоро значи ще черпиш с питчица
Браво на юначето newsm30

Кроко, прави и кашичка по-редичка, по-лесно да влиза, а ако даваш пюре - по-по малко слаай в лъжичката, само на върха Peace
Аз Вико го захраних на 6м точно със сладк картоф и много го хареса.Веднага изяде 3 лъжички.
Пробвай от него ако искаш - хем е зеленчук, а е сладичък smile3503

Краси, как е сладкия РаянЧо  Hug

КАлидичка, къде се губиш - да не ви затрупа снега Heart Eyes

ЩАсливке - радвам се, че си си прекарала добре у Родината и си заредила батерийките Wink

Снежинка, целувки на двете сладурки от моите юначета

Гери   bouquet

Лек ден на всички ви от България  bg и Слънчо  Nature Sun With Face

# 177
Забравих да ви приложа малко снимчици от изпращането ни в Канада, посрещането, рождения ден на Вики и сватбата, където бяхме кумци Wink

Приятно гледане  bouquet

# 178
здравейте госпожи, все се каня да ви питам и забравям- кьде и при кого ходите да се постригвате. Аз все нямам кьсмет или никой не михаресва или точно си намеря фризьор и тя се премести. Отогоре на всичко, тези услуги са скьпи. Спомням си в Бг преди 6 години, средната цена пострижки беше 6 лв. и те правят много добре, а тук трябва да отидеш при по скьп за да те постриже нормално. Много не ми харесват тук. За сега ходя до нас при един филипинец и той ми взима $30.  Не е супер, супер, но е внимателен и приятен човек и не трягва да чакам, а и сьщо е под носа ми. Единственно трябва да си запиша час предварително. С удоволствие бих ходила при бг фризьор, но до сега не сьм виждала такьв ( сигорна сьм че има). 
denzul Добре си се завьрнала, сигорно е било малко депресиращо като си стьпила в Канада след тези мексикански красоти. Снимките са невероятни, но защо не ни разкажеш повече за тези места и кое, кое на снимките. Така ще се упражняваш с нас, да хвалиш курортите на клиентите. Ти сьщо изглеждаш много добре с леко заформило се коремче.
Poupon Наще човечета май се развиват по едно и сьщо време. На Криси сьщо му растат горните зьби, единия се е показал, а другия скоро ще се появи. Ти направи ли прощапулник на Софи. Аз ще му направя на рождения ден, но не ми е много ясно каква е традицията.
Кроко Това което разказваш за автобуса, не ме учудва, защото аз самата сьм минала по тоя пьт. Знам коелко е трудно с количка на градския транспорт и за това все пропускам ваще срещи- просто ме е страх. Един пьт, трябваше да водя Криси до колежа ми и качвах количката по стьлбите на рейса, почти изпуснах количката и добре че запазих равновесие, иначе и тя и Криси и аз щяхме да сме на земята. А за шофьорите, не знам дали им влиза в задьлженията да помагат, защото сьм виждала по често да не го правят.
А за Мая, не се тревожи и не я карай да яде, изчакай известно време и пак опитай.
ДИдка БГ пиТКа много хубави и весели снимки, а ти си много елегантна на свадбата. Да те питам, от тези снимки на изпращането, дали няма и някоя от наще мами в Монтреал.

Лек ден и приятен уйкенд

# 179
  • Vaudreuil Canada
Ох как обичам петък вечер   bouquet .... най-чудесната част от седмицата Simple Smile особено като са те ритали почти през повечето време в знак на протест че седиш сгънат и не даваш простор на бебешора Simple Smile
Мацки къде ни се изгуби Калида?
Аз си признавам че през седмицата хвърлях по едно око към форума ама не стигнах до писане хич таман.
Надявам се че сте имали хубава седмица.
Каролина още малко и ще гушкам бебче, а по въпроса - чакаме помощ от баба Simple Smile вече има виза и билет и нямам търпение да идва Simple Smile
cho4o за мокета аз много зор не си дадох ама го раздавах инструктор на мъжа Simple Smile сигурно му е идвало да ме убие Simple Smile
Chrisimommy аз нямам особен избор за празниците - или ще сме в къщи или ще сме в болницата - даже на курса за бъдещи родители мъжката част се уговаряше как щели да си правят купон докато сме там.
denzul ако съм те разпознала правилно на снимките много добре изглеждаш и трудно бих казала че си бременна - въобще страхотно се справяш пък и са си сероизни дистанции ама си е заслужавало да ги видиш тия красоти - разходила си бебчето на много хубави места.
ДИдка БГ пиТКа сигурно ще ни е хубаво като влезнем в час с бебо и всичко останало ама преди това какъв хаос ще настане ... не ми се мисли - ама аз и точно това правя - за човек който винаги мисли смята планира и прочее по отношение на раждането освен багажа за родилното и вещите на бебето нищо друго не мисля - така и така каквото и да мисля ще се обърка та не си струва да се хабя с мисли Simple Smile както дойде така. А ти пиши по-честичко от БГ че ще дойдем да ти дърпаме ушите ако ни забравяш за дълго.  Mr. Green
Отивам да готвя нещо за вечеря, а на всички вас приятен уикенд с много забавления и приятни хора наоколо   bouquet  bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт