Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 34

• 25 193
  • 740
  •   1
Отговори
# 480
Познавам Александър Александров Александров и Иван Иванов Иванов.

# 481
И аз познавам Никол Николаева Николова Simple Smile

# 482
  • София
Това в нашите си български имена е леко размито с окончанията -ов, -ова в презимето и фамилията. Но бях срещанала името на български турчин, не помня самото име, но беше от типа Осман Осман Осман или Ахмед Ахмед Ахмед. Ей там е пълен цирк, но какво пък, по- добре от Жоузефайн Пенко Иванова.

# 483
На мен ми се струва странно - говори за липса на въображение...

На Цветежармен Славей Цонкова родителите са имали предостатъчно въображение - това обаче не прави положението по-добре Laughing

На мен това ми говори, че хората наистина харесват даденото име, или имат роднина, когото искат да почетат по този начин, а не, че в родилното като са питали майката за име, и тя е почнала да срича и не се е сетила за име, различно от мъжовото Simple Smile

При майка ми е било избрано това име много преди да срещне баща ми. Какво като по случайност и той носи такова - още по-добре, съдба направо Simple Smile

# 484
  • Пловдив
Артьом е често срещано име в Русия. И друг път е коментирано в тази рубрика.
Ако е към мен - знам. Разсъждавах на кого е кръстен българинът, починал вече, с първо име Микоян, не съм споменавала Артьом като странно име, особено пък за Русия.
-----

Още няма обаче имена от типа Никола-Николай Николаев Николов. Или Нина-Николина Николова Николова-Николаева.

# 485
И на мен са ми странни три еднакви имена, ако трябва да бъда честна, имах съученичк Александър Александров Александров и той изобщо не си харесваше имената.
А за две деца със сходни имена като Христина и Кристина и за мен е липса на въоръжение.

Регина от мен, чисто българче.

# 486
И на мен са ми странни три еднакви имена, ако трябва да бъда честна, имах съученичк Александър Александров Александров и той изобщо не си харесваше имената.
А за две деца със сходни имена като Христина и Кристина и за мен е липса на въоръжение.
Александър Александров Александров , не е от липса на въображение, а е по-скоро умишлено, родово правило, традиция.
Докато Христина и Кристина  с тези различни първи букви... са си различни имена. Първата буква е с по-голямо значение в едно име.

# 487
Ами и традиция  и родово правило да е - на мен пак ми е странно. А не е било само и на мен, защото прякорът му беше Квадрата, Сашо на квадрат, Квадратния...не му беше приятно, определено.

За сходните имена на братя и сестри - същата работа.

# 488
  • Пловдив
То направо Куба е трябвало да му бъде прякорът... Wink ама го разбирам, де, независимо, че не е кой знае какво, сравнително нерядко срещано е. И аз съм с две еднакви имена (само две) и не харесвам подобна еднаквост.

# 489
Прякор и на най-хубавото име може да се измисли. Simple Smile
Не познаваш ли много българси родове, дето 2 мъжки имена се редуват Георги Николаев, Никола Георгиев Николов и т. н.

# 490
Повтаряне на собствено, бащино и фамилно име по мога да разбера - родителите спазват традиция или много им харесва идеята детето да е кръстено на баща си. Обаче братя/сестри с едно име ми е много странно. Ако аз и брат ми се казвахме например Иван и Ивана, направо щях да съм обидена.😂
Същата работа с Христина и Кристина - едно и също име, произлизащо от Христос, но на едни езици е с "К", а на други с "Х".

# 491
Ами и традиция  и родово правило да е - на мен пак ми е странно. А не е било само и на мен, защото прякорът му беше Квадрата, Сашо на квадрат, Квадратния...не му беше приятно, определено.

Аз пък много си харесвам моите еднакви и сама си се представям *** на куб Simple Smile И след една евентуална сватба ако най накрая вземат да ми предложат не искам да си сменям фамилията и да си развалям хубавото триимие Simple Smile

# 492
  • Пловдив
Търси си по възможност за предлагане някой със същото фамилно име като твоето по баща и си го добави с тире. Wink

# 493
Търси си по възможност за предлагане някой със същото фамилно име като твоето по баща и си го добави с тире. Wink
Познавам една жена, която направи точно така. Още не мога да го разбера, но свят широк. Joy

# 494
Слава Богу, че светът е голям иначе и тая хубава тема нямаше да я има 😀

Сега ми стана интересно как се казва Нервен_Хамстер 😂😂😂 в една тема беше постнала една снимка на Серсей Ланистър и си я представям точно така😂

Общи условия

Активация на акаунт