Защо през 2021 година има още майки, които мислят, че възпитават децата си чрез бой?

• 19 672
  • 505
  •   1
Отговори
# 165
  • France
Когато ти се падне по-тъпичко дете и трябва да повтаряш и потретваш... на четвъртия път му кресваш с нагъл тон Stuck Out Tongue Winking Eye

# 166
  • Варна
Добре, разбрахме, че шамар зад врата и през лицето е бой. А шамар по задника, един брой? Като бой ли се квалифицира? Питам, че да знам дали съм от биячите на деца.

# 167
Аз вчера виках на моето дете, след като си разкопча колана на стола за хранене за 5375-и път и се изправи, като за малко не падна с все стола. Явно съм от наглите майки. Trollface

# 168
Atamagaokashii, аз моите деца ги смятам за равноправни хора и не съм съгласна никой да ги шамаросва дори и с възпитателна цел. На твърденията, че с бой ги учите да се пазят и да се справят с живота, просто не знам как да коментирам, за мен е изключително несериозно да се пише това във форума. Вземете някой специалист по детско развитие и го попитайте дали боят е образователен или вие просто изпускате парата, защото знаете, че няма да търпите никакви последствия.

Няколко пъти се опитах да ви обясня, че насилието трябва да се изкорени от обществото и това значи и от семейството, като градивна клетка на обществото. Обаче вие го обръщате на шега и омаловажавате сериозноста на агресията. Повече няма, нито да чета темата, нито да ви отговарям, защото казах всичко което имах.

Последна редакция: нд, 26 сеп 2021, 16:43 от Анонимен

# 169
Добре, изписахме една кофа с приказки за правата на децата. А задълженията на децата какви са?

# 170
  • Пловдив
Децата не са равноправни на възрастните. Те не могат да гласуват, не могат да работят, нямат право на собствена банкова сметка, не могат да шофират. Аз и баща им отговаряме за тях пред закона. НЕ СА РАВНОПРАВНИ на мен. Има субординация.

Да не говорим за дреболии като жизнен опит, преценка на ситуация и т.н. Сама казваш, че синът ми не е осъзнавал какво прави когато бутна брат си. Да, ама аз осъзнавам. Другия можеше да умре. На косъм се размина.

# 171
А задълженията на децата какви са?
Пред закона ли имаш предвид?

# 172
А задълженията на децата какви са?
Пред закона ли имаш предвид?
Не, в семейството и пред родителите. Нямам подръка да изровя някой стар мой ученически бележник. Последните две страници съдържаха тридесет точки какви са задълженията в семейството и в училище на всяко дете. Много се говори за задълженията на родителите и как правилно да родителстваме, но имам чувството, че задълженията на децата остават доста на заден план.

# 173
Ами, задълженията според семейството сигурно. Един ще очаква на седем години да пазаруват сами, а друг ще иска да му помагат в дърводелницата. Мисля, че според случая може да се определи кое е адекватно.

Скрит текст:
Зная за една девойка в Австрия, която например не искаше на 14 години да се занимава с миялната машина и накрая след куп други разправии, в които беше замесено и гаджето на майка и (не ме питайте подробности, беше гадно), стигнаха до социалните. Та те казаха, че момичето е в състояние да направи това, но другите неща бяха крайно неадекватни. Например да живее само, докато майката и гаджето са на почивка.

ПП Сега, като помисля, освен да ходят на градина от пет и на училище до петнайсет, децата нямат никакви официални задължения освен "да помагат в домакинството според възрастта си". Не е нормално да се бият, крият, бягат от вкъщи, да са агресивни или тормозят родителите си. Затова пък човек може да потърси помощ от професионалисти, ако има такива проблеми с децата си.

Пълнолетните деца имат задължения към родителите си не само морално, но и пред закона.

Последна редакция: нд, 26 сеп 2021, 17:26 от Анонимен

# 174
.....аз моите деца ги смятам за равноправни хора

Децата не са равноправни на родителите си. Ако беше така, щяха да живеят сами и да се отглеждат сами. Те трябва да бъдат възпитани и подготвени за живота. По какъв начин всеки решава за своите деца.

[....... не съм съгласна никой да ги шамаросва дори и с възпитателна цел......

Кой точно ти шамаросва твоите деца?!? Всеки тук говори за своите деца, не за нечии чужди.

....... вие просто изпускате парата, защото знаете, че няма да търпите никакви последствия.

Пълни глупости!!!!

Няколко пъти се опитах да ви обясня, че насилието трябва да се изкорени от обществото и това значи и от семейството, като градивна клетка на обществото. Обаче вие го обръщате на шега и омаловажавате сериозноста на агресията. Повече няма, нито да чета темата, нито да ви отговарям, защото казах всичко което имах.

Много насериозно си се взела!
Отново казвам, възпитавай си децата, както желаеш, защо даваш наклон на чуждите виждания. И защо изобщо те интересуват чуждите деца?!?!?!?
"Градивна клетка на обществото"....хахаххахаха. Като си толкова загрижена, защо не даряваш пари, храна и други на сираци и бедни? Те също са част от обществото...

ПС: Разбира се не говорим за случаи на побой и пребиване, каквито родители едва ли пишат в този форум.

# 175
  • София
Правото на възрастния да бие децата си когато и както намери за добре не е част от йерархията. По-скоро е изпускане на парата, реакция на родителя на уплахата, която е изпитал или му става навик да удря, защото му е най-лесно. Но е до възрастния, а не до детето, особено собственото. Не очаквам някой да каже, че е сбъркал.

# 176
  • Пловдив
Андариел - определено не им е навредило на моите.

# 177
Тъй като писах вече кога изядох як шамар от баща ми ,няма да се повтарям.Ми да ви кажа,не съм се чалнала нещо.Нормален член на обществото съм,имам работа ,образование ,семейство,шофьорска книжка ,чисто минало и розово бъдеще.Застраших здравето на брат ми,който пък беше със застрашен живот малко по-рано.Нямам душевна травма ,нито никаква и добре ,че не са се намесили социални.То тогава май и нямаше в БГ де.

# 178
Е как пък ще му е най-лесно, Анди?
Напротив, за да се стигне до фазата шамар, значи са изчерпани всички мирни средства и е изтекло достатъчно време.
Поне аз пробвам до последно, не почвам от шамарите, че е най-лесно.
Ако говориш за психопати, може, но нормален човек не удря без повод и причина.
Вчера една майка се видя в чудо с едно тригодишно. Реве и се запънало, не ще да върви. Тя се натоварила с две торби, не може и него да носи. Спря се, клекна, говори му дълго. То врещи и не мръдва. Накрая му плесна един по дупето и хеле тръгна най-после. Дали ѝ беше много лесно?

# 179
  • София
Не, не са психопати. Най-обикновени хора, които не смятат за нужно да се контролират, особено когато се смятат в правото си да го правят.
Като са му омаляли краката на детето ще реве да го носят. Ако ще тя да е с десет торби. Възрастният е този, който може да сметне дали едно малко дете може да издържи и така да организира нещата, че да не си усложнява живота с изморено дете и торби.

Общи условия

Активация на акаунт