Защо през 2021 година има още майки, които мислят, че възпитават децата си чрез бой?

• 19 688
  • 505
  •   1
Отговори
# 225
  • France
Виж ти!? Потребител с цели 27 публикации идва в силно коментирана тема и започва по популистки начин да прокарва тенденциозни идеи. С интерес ще следя развоя на темата.

# 226
... и започва по популистки начин да прокарва тенденциозни идеи.
Като например ...?

# 227
  • София
Представената история е с манипулативна цел в момента, някак да оправдаем ежедневните дребни неща. Дори коментарите за "защитничките на детски права" са манипулативни, подигравателни.
Не, не съм толерантна към подобни прояви на децата, най-малко понасям разлигавени деца. Избягвам разлигавените деца.

# 228
В тая тема писах ли за единствения шамар който изядох от баща ми?Шамар през лицето,направо отхвръкнах назад.Брат ми беше блъснат от кола на рали,състезателна.Представете си как кара състезател на рали .Едва оцеля,два месеца беше на легло и тъкмо проходи и аз го взех и излвзохме и се върнах посред нощ,аз на 14 ,той на 12.Нашите обиколили целия квартал .Не го обеинявам баща ми,брат ми едва оживя все пак.

Накара ме да се замисля дали са ме налагали и мен в детството ми. Ами налагали са ме и то не един и два пъти, като не броим чисто момчешките истории.

Ял съм шамари, дърпали са ми ушите, едната ми баба счупи хурката си на гърба ми (бях и се качил на главата и в прекия и в преносния смисъл). И т.н., и т.н. ...

В училище другарката по руски ме налагаше по главата с един тежък пръстен, една друга пък - с дебел дървен ключодържател. Дърпането на уши си беше стандарт за превъзпитаване и в училище, и в детската градина.

Някой специалист сигурно може да прецени и измери травмите, които са оставили подобни събития в психиката ми. За щастие преди да стана родител не ме караха да ходя на такова изследване, за да докажа годността си да отглеждам деца Simple Smile

# 229
Сега ще скочат защитничките на детските права, че децата са изразявали себе си, а учителят е трябвало да им говори и да ги успокои, за да не излязат от сферата си на комфорт. Grin
След като една ми заяви, че да вдигнеш 14-годишна сутрин рано и да я накараш да ти помогне с домакинската работа, е терор и насилие над дете, честна дума съвсем се отчаях.
Когато бях на 14 мразех домакинската работа и се карахме с нашите, защото не съм правила нищо. Според мен си е тормоз, ако те карат да го направиш, при мен беше така. Баща ми строго заявяваше, че трябва да върша домакинската работа. Аз тогава не осъзнавах отговорностите си, караха ми се, баща ми ми се караше много за това, аз вместо да се стягам, мразех ужасно къщната работа. Обичах само да се занимавам с ученето и ме мързеше, защото бях изморена от училището.
Едва след като станах 18 и не бях заета, почнах да се интересувам от готвенето, чистенето, домакинската работа. Те вече се бяха отчаяли от мен и мислеха, че нищо няма да правя, но аз бях пораснала вече и бях осъзнала, какви са моите отговорности и те няма да ме гледат цял живот. Те не можаха да повярват, че аз върша нещо вкъщи, а майка ми вече дава съвет и на приятелките си, които също се оплакват, че щерките им на 14г. не вършат нищо.
Но на 15 години баща ми ме тормозеше, че от мен няма да стане нищо, защото не помагам на майка ми в домакинството, не го интересуваше, че същия ден съм получила шестица по труден предмет, аз вместо да се радвам за шестицата, плачех цяла вечер.

# 230
Но на 15 години баща ми ме тормозеше, че от мен няма да стане нищо, защото не помагам на майка ми в домакинството, не го интересуваше, че същия ден съм получила шестица по труден предмет, аз вместо да се радвам за шестицата, плачех цяла вечер.
Такива са били ценностите, да работиш. Работническата класа доста години е била движеща сила, а интелигенцията - само с правилната партйна книжка, та.. Не им се сърди, минало-заминало.

Едно време мой близък беше с изключително изпреварили времето си разсъждения. Постоянно казваше, че, ако можеш да платиш за нещо, не го вършиш ти. На мен ми се струваше като да е някой мързелан, все пак бях дете. Обаче сега много ми харесва неговата философия.

ПП Моля, избивайте си комплексите някъде другаде. Този коментар се отнася до тормозеното дете, чиято шестица за бащата не е била важна и то е плакало заради тормоз.

Последна редакция: пт, 01 окт 2021, 21:47 от Анонимен

# 231
  • Пловдив
Аха, а сега не е ценност да работиш? И домакинска работа вкъщи върши само който е тъп? Wink

# 232
Аха, а сега не е ценност да работиш? И домакинска работа вкъщи върши само който е тъп? Wink
Ами сигурно все още има семейства, в които шестицата по труден предмет не е същото като измиеш пет мазни чинии. Напълно ти вярвам, нямам никакво намерение да успорвам. В този форум съм видяла какви ли не неща.

ПП Оспорвам се пише, извинете, допуснала съм грешка. Колко ужасно, не мога да повярвам. Добре, че не счупих някоя грозна чиния.

Последна редакция: пт, 01 окт 2021, 18:04 от Анонимен

# 233
  • Пловдив
Разбрах. Двойкаджиите да мият чинии вкъщи, на отличниците мама е длъжна да им ги мие до 18. Само в непросветените, изостанали семейства някой може да мисли друго.

Не знам за кое ми вярваш и няма да го Успорваш, като аз нищо не съм заявявала, освен едно: че е глупост това за работническата класа, дето го изцепи, но точно за това едва ли ми вярваш. А, и още нещо: правописът не е особено труден предмет.

# 234
  • Най-красивата страна
Разбира се,че е ценност да работиш.
И не е лошо детето да се научи и на труд и на отговорност.

# 235
  • София
Всяко нещос времето си. Не виждам защо да е задължително децата да вършат домакинска работа. Така или иначе се научават, когато поискат да са самостоятелни. Мен също не са ме задължавали вкъщи, макар да помагах за доста неща, не е имало "твое задължение е да миеш чиниите и да чистиш тоалетната". Докато са при мама да се глезят, а ще има цял живот да домакинстват.

# 236
  • Пловдив
Никъде не съм изразявала становище поне аз дали е задължително децата да вършат домакинска работа (и каква).
Казах само, че онова за работническата класа и ценностите го намирам за доста глупаво изказване.

# 237
Няма как да се глези някой в къщи .Ама никак,ако мъжът ми варди дивана,детето си цъка на нета ,аз ли да опъвам каиша?Няма да стане .Едно дребно задължение поне,но ще има.
Инак съм и красива и с вишУ ,да не си помислите нещо наопаки😁

Последна редакция: пт, 01 окт 2021, 18:00 от Bobchita

# 238
  • Най-красивата страна
Нищо не пречи да си измие чашата или да си оправи леглото.
Как ще стане самостоятелен човек,ако няма елементарни умения и навици.

# 239
Разбрах. Двойкаджиите да мият чинии вкъщи, на отличниците мама е длъжна да им ги мие до 18. Само в непросветените, изостанали семейства някой може да мисли друго.

Не знам за кое ми вярваш и няма да го Успорваш, като аз нищо не съм заявявала, освен едно: че е глупост това за работническата класа, дето го изцепи, но точно за това едва ли ми вярваш. А, и още нещо: правописът не е особено труден предмет.
Благодаря за забележката във връзка с правописа. Не знам кое толкова те засегна в коментара към съвсем друг човек. На твое място бих помислила най-вече над това.

Общи условия

Активация на акаунт