Защо през 2021 година има още майки, които мислят, че възпитават децата си чрез бой?

• 19 650
  • 505
  •   1
Отговори
# 270
  • Варна
Преброяване на истеричните и агресивни майки. Аз също наблюдавам подобно насилие, на обществени места. Подобна ярост е проблем на родителя. Явно няма капацитет да се справи с детски реакции.
Ако всички възпитатели прилагат вербално и физ.насилие, освен родителите? Не се надявайте на нормални деца и успешни личности.

# 271
  • София
Именно, и аз задавам този въпрос вече няколко пъти - ако учителката в градината или в училище реагира така, както реагират някои родители и твърдят, че са в правото си, защото детето направило това или онова? Тогава сигурно ще има вой до небесата, дори когато детето се държи безобразно.

# 272
  • Варна
Цитирам моя комшийка - това дете аз съм го раждала, така че само аз мога да го бия. Бързам да кажа, че не е от майките, които си бият децата, дори и инцидентно.

# 273
Амиии, давай, на мен лично ще ми е интересно. Simple Smile
Напоследък вече ми се изчерпват вариантите.
Според мен, ако наистина сериозно си се изчерпал, не си за дрънкане с непознати във форум, а би се обърнал наистина към хора, които са учили да помагат в такива ситуации. Та - според мен - или не си се изчерпал, или не е достатъчно сериозно. Не съм от раздаващите се онлайн по такива сериозни въпроси - ще ме разбереш, сигурна съм Hug

Последна редакция: пн, 04 окт 2021, 15:15 от Анонимен

# 274

Има два типа мотивация и при родителите: желание за резултат или желание да се наложат. И според целта възрастните действат по определен начин. Тук вече спирам, защото мога да си представя как мнението ми отново ще бъде заклеймено като тъпо от хора, които не разбират, а и не ми е чак толкова на сърце кой как се оправя със собствените си деца - само докато си пия кафето Smiley
Напоследък вече ми се изчерпват вариантите. А пробвах, колкото се сетя. Simple Smile

П.П. Вчера дърпах ухо. Брои ли се за насилие? Simple Smile
Лелеее, намерил си какво да признаеш. Сега ще ти викнат социалните. Не прочете ли в темата, че вече да накараш детето един боклук да изхвърли, е ужасно насилие?! Тц, тц, тц... 🙃

# 275
  • София
Сам съм, други няма! Joy

Напоследък вече ми се изчерпват вариантите.
Според мен, ако наистина сериозно си се изчерпал, не си за дрънкане с непознати във форум, а би се обърнал наистина към хора, които са учили да помагат в такива ситуации. Та - според мен - или не си се изчерпал, или не е достатъчно сериозно. Не съм от раздаващите се онлайн по такива сериозни въпроси - ще ме разбереш, сигурна съм Hug
В контекста на коментираното го казах, а и начина по който беше поставено ми стана любопитен. Толкоз. Нали форум, може да се плещи. Simple Smile Ако сметна, че имам нужда от специализирана помощ, няма да питам тук. Sunglasses

Зависи за какво дърпаш ухо.
За нещо, доста сериозно. И по принцип и в конкретният случай. А е говорено много. Всякак. Simple Smile

# 276
  • Варна
Онзи, когато минат границата, ограничаваш любите им занимания. Рязко.
Зависи момичето или момчето опонира. Знаеш, че копират родителските реакции.

Последна редакция: пн, 04 окт 2021, 22:35 от Viviana91

# 277
  • София
Само да питам- защо сте се хванали за любимите занимания?

# 278
Никому не е навредил респективния шамар. Днешните млади жени масово искат деца, защото няма какво друго да правят, а после ги шамарят, защото се оказва, че било трудно да ги гледаш. Иначе бой - шутове и песници, това е бой. Такова нещо върху дете още не съм видял.

https://www.youtube.com/watch?v=g01_MH5O_J8

# 279
Никому не е навредил респективния шамар. Днешните млади жени масово искат деца, защото няма какво друго да правят, а после ги шамарят, защото се оказва, че било трудно да ги гледаш. Иначе бой - шутове и песници, това е бой. Такова нещо върху дете още не съм видял.

https://www.youtube.com/watch?v=g01_MH5O_J8
Съгласна съм само с първото изречение. За останалото - ще се въздържа от коментар.

# 280
  • Пловдив
То като вземе да ти говори някой за противоположния пол, че масово били не знам какви, ясна е работата обикновено. Wink

# 281
  • София
А аз много обичам да слушам за респектиращия и възпитателния шамар. Имаме си един много хубав насилник насреща. Човек като оправдава постъпките си, значи е готов да ги повтори. А ако убедено ги защитава, значи и ще ги потрети.

# 282
  • Пловдив
Има разлика от шамар до системно пребиване. Това не значи, че системното не започва от шамар. Бой на улицата и аз не съм виждала.

Против съм да се бие дребосъче, което не разбира, но ако дангалакът тийн например ми държи арогантен език нагло и не ще да спре въпреки предупрежденията ми, ще му зашия един сочен плющящ и ще си го заслужава.

"Днешните млади жени масово искат деца, защото няма какво друго да правят, а после ги шамарят, защото се оказва, че било трудно да ги гледаш"  Satisfied Стига де Wink

# 283
  • София
Мисля, че ни четат и днес почти едно към едно чух по радиото един мъж, не разбрах по каква програма работи или е журналист, който обясняваше как насилието над децата се смята за възпитателен метод по нашенско.

А ще смееш ли да му зашиеш един като знаеш, че този дангалак може да ти отвърне?

# 284
  • Пловдив
Мисля, че ни четат и днес почти едно към едно чух по радиото един мъж, не разбрах по каква програма работи или е журналист, който обясняваше как насилието над децата се смята за възпитателен метод по нашенско.

А ще смееш ли да му зашиеш един като знаеш, че този дангалак може да ти отвърне?

Първо, това е хипотетична ситуация, защото имам дете, но не е тийнейджър. Но ако той ми отвърне, мисля, че няма толкова да ме боли, колкото фактът, че ми е отвърнал, бих се почувствала провалил се родител тогава.

А че ни четат, ясно е, веднъж в един вестник видях рубрика от Бгмама с моя тема, въпроса ми, различните отговори и т.н. Със сигурност си вземат материал оттук.

Общи условия

Активация на акаунт