Защо през 2021 година има още майки, които мислят, че възпитават децата си чрез бой?

• 19 572
  • 505
  •   1
Отговори
# 405
Ох, продължава да се чепка тая тема. Странно ми е, че някои хора изобщо не се  смущават от това примерно, че деца на 12-13 г. пушат цигари, започват да водят полов живот, правят аборти, пробват дрога. За мен това е истински притеснителното и травмиращото. А тука сто страници тръшкане за един шамар, повишен тон и прибран телефон или таблет.

# 406
  • София
Е, това е бунтът на младежите срещу някой шамар, който са изяли инцидентно.

# 407
  • Варна
Онзи ден три гаменчета на не повече от 12 години нагло си караха тротинетките на платното пред колата ми по оживен варненски булевард. Хвърляйки ехидни погледи през рамо и явно набрали смелост от това, че съм жена и че те са трима, се смееха, подхвърляха нелицеприятни реплики и продължаваха да карат така, че да пречат. Не знам какъв бунт е, но ако беше квартална уличка, директно да бях дръпнала ръчната и да сляза да ги ошамаря. Като видя такива, от сърце съжалявам, че сегашните имат само права и шамарите се отричат.

# 408
  • Варна
Cuckoo, акцента на статията е , че родителите не възпитават. Абдикирали са от задълженията си на родителите. Съответно децата им не признават авторитети.
Физическото насилие е нарушение във всички демократични държави. У нас, за да е престъпление, е нужна средна телесна повреда. Това толерира бума на домашно насилие.
Вярваш ли в илюзиите, че няколко шамара превъзпитават негативни характери? Агресирай към агресор и се надявай да те пожали.
Те ще чакат чинно, да ги ошамариш, Хай. После бащите им ще те префасонират, по семеен стереотип. Ще посегнеш ли на първични роми?

Последна редакция: вт, 21 дек 2021, 21:41 от Viviana91

# 409
  • София
И щеше да получиш жалба за физическа разправа с деца и всички екстри.  Тези тримата имат късмет, че им се е паднало да си ти, а не някой мъж, който да ги наплаши. Точно с такива трябва човек да внимава, че хем са нагли, хем родителите им са нагли.

# 410
  • Варна
Между другото, точно това обясних на дъщеря си, която също беше в колата с мен. Показах й нагледно как растат нагли и невъзпитани деца, които нямат за пет пари акъл между ушите, защото на централна улица с куп заведения и то почивен ден/вечер има в изобилие пийнали хора (независимо от какъв пол), които не само няма да ги видят и отразят ами и ще ги прегазят.

# 411
  • Варна
Наглите гумени се обучават на улицата. Принципно те са неглижирани от родителите си. Същите дебилни постъпки виждам и ат зрели индивиди. Уж расли в строг строй, с респект към партия и закон.

# 412
Между другото, точно това обясних на дъщеря си, която също беше в колата с мен. Показах й нагледно как растат нагли и невъзпитани деца, които нямат за пет пари акъл между ушите, защото на централна улица с куп заведения и то почивен ден/вечер има в изобилие пийнали хора (независимо от какъв пол), които не само няма да ги видят и отразят ами и ще ги прегазят.
То това си е било нагледен пример как липсата на възпитание води до животозастрашаващо поведение. Обаче нали се сещате, че без да иска някой ако се разсее и ги бутне, ще дойдат родителите и ще се нахвърлят като лами. Никога няма да са виновни техните съкровища мамини златни. Такава е една голяма част от обществото ни.

# 413
Cuckoo, акцента на статията е , че родителите не възпитават. Абдикирали са от задълженията си на родителите. Съответно децата им не признават авторитети.
Физическото насилие е нарушение във всички демократични държави. У нас, за да е престъпление, е нужна средна телесна повреда. Това толерира бума на домашно насилие.
Вярваш ли в илюзиите, че няколко шамара превъзпитават негативни характери? Агресирай към агресор и се надявай да те пожали.
Те ще чакат чинно, да ги ошамариш, Хай. После бащите им ще те префасонират, по семеен стереотип. Ще посегнеш ли на първични роми?

Това не е вярно, особено днес.
 Децата са социални същества като нас, не може да ги нарисуваш или проектираш.
За “‘физическото насилие” също не е вярно. В някои “демократични” държави отнемат деца от биологичното семейство само заради спор между майката и таткото или защото съседът така бил чул.

# 414
  • Най-красивата страна
Разбира се,че децата трябва да бъдат възпитани и това е задължение на родителите.
Все пак тези деца живеят в общество в което има някакъв ред и норми на поведение.И те трябва да знаят как да се държат,за да могат да се впишат в това общество.

За западните държави-ами не всичко на запад е розово.
Против физическото насилие съм,но съм и против  другата крайност-да се отнемат деца по причини,като споменатите в предния пост...

# 415
  • Варна
Viviana91

Моля ти се - спри. Изглеждаш религиозна, но глупавка.
Изглеждам като манекенка, буквално.😁 А в моята среда насилие няма. Възпитават се самостоятелни индивиди в общоприети морални норми.

# 416
  • Пловдив
Viviana91

Моля ти се - спри. Изглеждаш религиозна, но глупавка.
А в моята среда насилие няма. Възпитават се самостоятелни индивиди в общоприети морални норми.
Така твърдиш ти, аз доказателства не съм видяла.

# 417
  • Варна
Тематиката тук е друга. Финалът на отминалата година, отново бе свързан с домашно насилие и убийство. Препоръчвам ви да прочетете тезите на психиатри за насилието. Ненавистта, агресията и завистта не са безобидни състояния. Нито се оправдават.

Последна редакция: сб, 01 яну 2022, 20:03 от Viviana91

# 418
Viviana91, едва ли има някой в темата, който да оправдава насилието.

Да се скараш на детето също ли е вид насилие според теб? Защото, ако се вгледаме в закона, да, може да се приеме за психически тормоз ( особено, ако питаш детето:)
Да, децата живеят в общество и трябва да бъдат научени, но питайте едно дете на 3-4 години какво е общество? Те възрастните не го разбраха, а децата трябва да го разбират толкова малки.
Виждала съм в САЩ деца в заведение как бутат всичко от масата и се търкалят под масите на пода с храната. Родителите им се смеят и чакат сервитьорите да дойдат и да ги обслужат, да изчистят цялата храна под масата,  да им оправят масите и да им сложат новите чаши  и чинии.
Това какво е?
Да вметна, понеже прочетох по-горе- и леката телесна повреда е инкриминирана в НК.

Здрава и щастлива година на всички!

# 419
  • Най-красивата страна
За да се държи прилично едно дете на 4 години,то трябва да бъде научено от родителите .Никой не се ражда научен,а децата схващат много бързо.Но се искат време,внимание и много обяснения-какво може и какво не и защо.Както и малко съобразителност от страна на родителите-кои места са подходящи за детето,колко време може да стои то....кога трябва да си тръгнат...ей такива елементарни неща..
Не е нужно да се стига до физическо насилие,всичко се постига с постоянство и търпение.

Не напразно хората са казали,че много важни са първите 7 години...

Това,че в чужбина децата се търкаляли по пода в заведенията заедно с храната...си е тяхна работа.
У нас такова поведение е неприемливо и показва липса на елементарно възпитание .
Вероятно това се случва в определени среди,не навсякъде.

Но и не всичко,което се случва на запад е добър пример за нас.

Последна редакция: нд, 02 яну 2022, 15:32 от Veronikaaa

Общи условия

Активация на акаунт