Защо през 2021 година има още майки, които мислят, че възпитават децата си чрез бой?

• 19 576
  • 505
  •   1
Отговори
# 390
Имала си нужда от подкрепа, независимо дали е заслужено или не, а и не е знаелачеси пострадала.
Не разбирам какво точно трябва да се направи ако повториш няколко пъти на детето, че това, с което се занимава е опасно, може би да го оставиш да пострада?

# 391
  • Варна
Бой за успокоение на счупена ръка. Тези "школи" вече са наказуеми.
mlv, нормално е да търсиш утеха в подобна ситуация. Дори животните търсят майчина опека, при опасност.

# 392
  • София
Е, не съм го преживявала чак толкова. Тя ако ме беше видяла къде се бях качила Laughing

# 393
Бой за успокоение на счупена ръка. Тези "школи" вече са наказуеми.
mlv, нормално е да търсиш утеха в подобна ситуация. Дори животните търсят майчина опека, при опасност.

Боят е бил затова, че не е облечена и преди майката да разбере, че ръката е счупена. Четете с разбиране!

# 394
  • Варна
Пък и бой е силно казано в случая.

# 395
  • София
Еее, не беше бой, наистина. Като знам какви сме ги вършили с брат ми, добре че нашите не знаеха. То и с другите хлапетии от квартала бяхме в кюпа. Редовно си правехме срещи на тръбите на парното над дерето - има няма 20 м над дъното му. Как никой не се преби, не знам. Качвали сме се по покривите на блоковете да крадем тръбички от антените, за тръби за фунийки. Като ме ядоса моят син за нещо, все се сещам, че неговите бели бледнеят пред моите. Понякога даже му разказвам - така укротявам първоначалния си порив да чета конско и наказвам, а той разбира какви ги е свършил и без излишни драми си взима бележка.

# 396
  • София
Ако детето пострада от огън, ще го набиете ли възпитателно?
Да, това и аз не го разбирам - детето врещи по някаква причина, а мама врещи двойно повече, вместо да го успокои.
Че си има деца, които реват от нищо -  вярно е, но не бих се карала ако виждам, че страда.

# 397
Според мен родителите, които посягат на децата си са все по-малко. Но зависи, какво се подразбира под бой. Сега някое плясване по дупето не мисля, че спада към боя. Мойта е на 8 и никога не сме и посегнали. Но от своя страна тя ми е пълна противоположност. При мен се редуваха бели с бой. Но никога на публично място. Но не се сърдя на наще, а и аз общо взето сама си го просех.

# 398
  • Варна
Цитат от папата: " Удрянето на шамар, на дете е отнемане на достойнството му."

# 399
  • Пловдив
Точно от папата не искам съвети за детско възпитание. Църквата, т.е. той и доста предишни папи години наред прикриват блудства с деца от свещеници, щото то това види се много укрепва достойнството.

# 400
  • Варна
Точно тоя по-добре да мълчи, че Църквата изобщо не е безгрешна.

# 401

Цитат от Библията:  "Който жали пръчката си, мрази сина си; а който го обича, наказва го от детинство".

Не че съм фен на боя, нито смятам за бой инцидентният шамар като крайна мярка при конкретни основания, но цитати могат да се намерят за подкрепа на всяка теза.

# 402
  • Варна
Могат, естествено. Но само  бедните нации толерират насилието или го оправдават. Мисля, че ориента все още ни влияе. Негативният, депресиран родител също е вид наказание за детската психика.
Нисшите духом, отдадени на материализма и егоизма не са изключения.

Последна редакция: пн, 20 дек 2021, 19:50 от Viviana91

# 403
Могат, естествено. Но само в бедните държави толерират насилието. Мисля, че ориента все още ни влияе.

Не съм много наясно с Ориента, но като традиции не е пословична в това отношение като една Англия например. Може и да греша, разбира се, а за нас съвсем не съм наясно къде се класираме исторически. Така или иначе всичко подлежи на промяна, нормално е да се сменят концепции, пък времето ще покаже адекватността им.

# 404
  • София
Могат, естествено. Но само  бедните нации толерират насилието или го оправдават. Мисля, че ориента все още ни влияе. Негативният, депресиран родител също е вид наказание за детската психика.
Нисшите духом, отдадени на материализма и егоизма не са изключения.
И се получава това (публикувано за пръв път в богатата Англия, не в презряната бедна България) https://danybon.com/hlapeta/svedski-roditeli/

Ще потърся и един стар пост на съфорумка, живееща в Швеция, относно поведението на тамошни тийнейджърки

Общи условия

Активация на акаунт